Киселото мляко преди или след трен...

SH

21.01.05
21:15

Искам парво да кажа че не сам прочел всички теми за киселото мляко за което се извинявам .
Въпросът ми е следния :
Преди или след тренировка киселото мляко е по-добре да се консумира?

22.01.05
16:03

преди тренировка земи нешто въглехидратно а след тренировка зимаи киселото мляко :wink:

22.01.05
21:48

Точно след тренировка трябва да се взимат въглехидрати - най-добре декстроза. А киселото мляко не виждам проблем да си го пиеш когато и да е през деня.

22.01.05
21:50

след тренировка трябва да се вузтанови с не6то :P

23.01.05
14:21

да трябва да се възтанови с нещо и това са въглехидрати. а киселото мляко пич не е чак толкова невероятно и хранително. така че не си мисли че 2 кофички на ден например ще те направят як.

23.01.05
15:16

[quote author=“noolo6”]да трябва да се възтанови с нещо и това са въглехидрати. а киселото мляко пич не е чак толкова невероятно и хранително. така че не си мисли че 2 кофички на ден например ще те направят як.

той не е казал че ще стане як но с това кисело мляко в действителност едва ли нещо може да се очаква като резултат освен може би укрепване някво на косната система :wink:

23.01.05
17:40

въглехидратите се взимат преди тренировка а след тренировка протеин.след тренировка може да взимаш въглехидрати за  възвръщтане на силата

SH

23.01.05
19:49

значи до колкото разбрах от вас няма значение кога ще го пия преди или след тренировка защото е въглехидратен продукт и е еднакав ефекта му както преди, така и след трен.
аз сам на 16 70 кг 182 , две кофички няма ли да са ми много ?

23.01.05
22:37

абе не е чак толкова въглехидратен продукт млякото. има около 5гр. на 100 въглехидрати. иначе има калции за костите пак и 2 кофички са малко множко че може да се продрискаш :).

24.01.05
00:19

Две кофички не са никак мноог, повярвай ми, аз си разделям 5 кофички на два пъти (с по един-два плода вътре) и това са ми две протеинови хранения (не я обичам изварата, знам колко е хубава). И не, не е еднакъв ефекта на въглехидратите преди и след тренировка. Преди тренировка (поне час и нещо) се ядат въглехидрати с нисък гликемиен индекс (примери: кафяв ориз, картофи, леща, боб, грах) за да заредиш гликогенните депа в организма си. Непосредствено след тренировка ти трябват прости въглехидрати с голям гликемичен индекс (мед (даже му е малък индекса), глюкоза, фруктоза, малтоза) за да получиш инсулинов пик който ще спре (или силно намали) секрецията на кортизол в кръвта ти (катаболичния хормон) и ще увелчичи времето ти за хипер-възстановяване за да си поемеш спокойно протеините след това (15на минути след това).

SH

24.01.05
19:29

мерси разбрах значи да си взимам протеина 15 мин след хранене след трен. това не го знаех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1