19.02.09
18:28
Я разяснете малко, че хич не ми е ясно по какво се различават.И естествено кажете кое е по-качествено за покачване на мускулна маса.
Гейнер = белтъци + въглехидрати(най-често захар).В някои има добави креатин/глутамин/амино и др.
Протеин = белтъци с малко или никакво количество въглехидрати.
Моето мнение е, че няма сметка от гейнери.Да плащаш големи суми за нещо ефтино като захарта - няма смисъл.А и много бързо свършват.Една добра суроватка е по-добре от гейнер.
19.02.09
19:14
казано от Владимир92 на 19.02.09, 19:10:
Гейнер = белтъци + въглехидрати(най-често захар).В някои има добави креатин/глутамин/амино и др.
Протеин = белтъци с малко или никакво количество въглехидрати.
Моето мнение е, че няма сметка от гейнери.Да плащаш големи суми за нещо ефтино като захарта - няма смисъл.А и много бързо свършват.Една добра суроватка е по-добре от гейнер.
x2
Към суроватката прибавяш 50 гр декстроза(продава се в диетични магазини, магазини за хранителни добавки, 5лв килограма е) след тренировката и това. Гейнър не ти трябва. Освен ако не си с доста поднормено тегло, ама дори и тогава съм на мнение, че не си струва да даваш сума пари за нещо, което свършва за 2 седмици...
19.02.09
19:31
Декстрозата каква работа върши?Само след тренировки ли се приема и има ли странични ефекти.. да не взема да си прееба нещо, че..
казано от JustSmiLe на 19.02.09, 19:31:
Декстрозата каква работа върши?Само след тренировки ли се приема и има ли странични ефекти.. да не взема да си прееба нещо, че..
На този етап не ти трябват хранителни добавки !Наблягай на правилно хранене.
Мнението беше редактирано от Владимир на 19.02.09 19:50.
http://www.bb-team.org/articles/1315/ прочети тази статия за да ти се изяснят някой въпроси.
19.02.09
21:01
Стоянчо мерси, аз още днес сутринта я прочетох тази статия,но просто не ми беше ясно по какво се различават двете добавки.
26.02.09
10:16
казано от JustSmiLe на 19.02.09, 18:28:
Я разяснете малко, че хич не ми е ясно по какво се различават.И естествено кажете кое е по-качествено за покачване на мускулна маса.
Чудя се как да ти отговора!
Абе, приятели... вие знаете ли какво правите в залата? Как може чисто енергиен източник и такъв, спомагащ изграждането на тъканите да не можете да ги разграничите. Не се сърдете, ама смятам, че реакцията ми е напълно основателна. Моля ви. Моля ви малко от малко се ориентирайте. Не може да тренирате подобен спорт и да не сте поня малко наясно с храненето и основните неща в него. Въпросът ти навежда на мисълта, че ти нямаш и малката представа, какво точно са протеините, каква е тяхната роля в изграждането и поддържането на тялото.
Вярно е,ч е форума е да си помагаме. Ама погледнете малко теоретични постановки и не задавайте безсмислени въпроси. Тук момчетата могат да помогнат само, ако имаш поне някаква представа. Искаш някой да ти го даде готово, сдъвкано, а ти само да облечеш екипа и да влезеш в залата. Не става, приятелю, не става. Вложи малко. Няма успех, без да си вложил от себе си. Няма и това е.
Не приемай изказванео ми лично, то е не само към теб отправено. Така че ... хайде малко усилие. Утре ще искате и някой да дойде да ви вдига тежестите, докато си пиете кафето и чаката прогрес.
Извинявам се, ако некой се е почувствал лично засегнат. Не съм го целял, но смятам ,че подобен тон може да е поне малко градивен за начинаещите!
Успех!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 26.02.09 10:17.
26.02.09
17:03
казано от Велин Иванов на 26.02.09, 10:16:
казано от JustSmiLe на 19.02.09, 18:28:
Чудя се как да ти отговора!
Абе, приятели... вие знаете ли какво правите в залата? Как може чисто енергиен източник и такъв, спомагащ изграждането на тъканите да не можете да ги разграничите. Не се сърдете, ама смятам, че реакцията ми е напълно основателна. Моля ви. Моля ви малко от малко се ориентирайте. Не може да тренирате подобен спорт и да не сте поня малко наясно с храненето и основните неща в него. Въпросът ти навежда на мисълта, че ти нямаш и малката представа, какво точно са протеините, каква е тяхната роля в изграждането и поддържането на тялото.
Вярно е,ч е форума е да си помагаме. Ама погледнете малко теоретични постановки и не задавайте безсмислени въпроси. Тук момчетата могат да помогнат само, ако имаш поне някаква представа. Искаш някой да ти го даде готово, сдъвкано, а ти само да облечеш екипа и да влезеш в залата. Не става, приятелю, не става. Вложи малко. Няма успех, без да си вложил от себе си. Няма и това е.
Не приемай изказванео ми лично, то е не само към теб отправено. Така че ... хайде малко усилие. Утре ще искате и някой да дойде да ви вдига тежестите, докато си пиете кафето и чаката прогрес.
Извинявам се, ако некой се е почувствал лично засегнат. Не съм го целял, но смятам ,че подобен тон може да е поне малко градивен за начинаещите!
Успех!
Няма какво да се извиняваш, защото си си напълно прав. Ако всеки четеше темите преди да пусне нова, сигурно щяха да са наполовина...
27.02.09
07:34
Не става дума само за темите. Има сайт. В сайта има огромна информация,която благодарение на администратори, автори и т.н. се увеличава все повече и повече. Има списания, има книги. Никой не посяга към тях. Всеки иска магическата формула. А тя е вътре във всеки. Няма формула, няма тайна. Има един велик културист, който е казал: “Аз открих тайната на културизма и тя е, че той няма тайни”. Ако някой е запознат с живота и кариерата на Щон Рей - знае за какво говоря.
Няма тайни няма универсална формула, универсални методи за хранене и трниеровки. Има насока, но тя може да бъде дадена на човек, който полага усилия. Ако чакаш всичко да работи само за теб, а ти само да се надяваш... по-добре се заеми с гледане на анимационни филмчета. На такива телевизиони програми можеш да се надяваш, че цял ден има подобни.
В спорта се изисква усилие и мисъл. Всичко е стратегия. Всичко е усилие. “Ако не дадеш от себе си, ако не вложиш - няма да постигнеш нищо”.
Успех!