25.02.09
18:49
Та понеже искам да покача до лятото колкото се може повече маса се чудя дали е удачно да ползвам гейнер за допълнителни калории и въглехидрати или да продължа с протеин, креатин, витамини и евентуално BCAA ако има смисъл от тях ? Проблем с финансите няма и нито пестя от добавки . Протеин пия 3 на 2 дози, CGT 2 дози и м/у 5-7 хранения дневно с разнообразна храна .
Евентуално ако няма проблем за гейнера ASN American Mass или Ultimate Muscle Juice 10 LBS е по-добрият избор или евентуално ако има и по-добър вариант ?
26.02.09
07:51
Т’ва дали си за гейнър или не,
ти ще го кажеш в зависимост от твоя метаболизъм.
Иначе от двата гейнъра -> American Mass ;)
26.02.09
13:41
Ако нямаш проблеми с кг и излишни мазнини съм за гейнер но от него се качва и мазно.Но ако тренировкитети са добри мисля че няма да имаш проблеми.Иначе споделям мнението на Красимир за American Mass но за по добри резултати го комбинирай с креатин и амино или към CGT прибави и амонокиселини
26.02.09
14:42
Метаболизмът ми е бърз, проблеми с мазнините не съм имал от доста време . Преди време бях пил иначе гейнер на GNC когато започнах да тренирам и останах доста доволен, но въпросът е сега дали има смисъл или да заложа на протеин+ CGT+ Витамини NOW ADAM или Animal Pak ?
вНе ти трябва гейнер. Купи си хубав протеин в големи количства и го пий без да пестиш. Останалото си го набавяш безпроблемно от храната. Адам и CGT на Оптимум.
26.02.09
19:49
Еми май като попрочетох още мнения се разобедих за гейнера, иначе протеин си имам цяла кофа ASN Whey 10Lbs и Stamina (CGT) от която г/д съм доволен( по-скоро от първата опаковка, понеже втората е с кофти вкус и има май захар в нея за разлика от първата, която си беше екстра, но пусто разнообразие) ... Протеин взимам иначе 3 дози в тренировъчен и 2 в нетренировъчен, Стамината 2 пъти по 1/2 доза . За витамини ми препоръчаха Animal Pak . CGT на Optimum иначе по-добър ли е от Stamina-та ?
Или е по-удачно да си взема поотделно креатин и глутамин ?
Мнението беше редактирано от MrPresident на 26.02.09 19:52.
Аз лично предпочитам креатин и глутамин отделно.Креатин монохидрат приемах 10-15гр на ден,а глутамин 30-35.Такива дози има ли който и да е КГТ? По-изгодно излиза отделно. :)
27.02.09
18:20
По принцип има разфасовка от 5 LBS на Стамината и може да се докарат такива дози, но креатина и аргинина ще ми дойдат малко в повече . Смятам скоро да пробвам Creapure креатин на ON и Glutamine на Primaforce по 20 гр. дневно и ще кажа кое е по-ефективно .