25.02.09
18:09
Така искам да запоЧна към средата на Март до лятото тази релефна програмка . ( Опит 4-5 месеца) Възраст 15 годинки.
Първи ден
Бицепс Трицепс
1.Сгъване на щанга 3х12
2.Концентрично сгъване 3х12
3.Скотово сгъване 3х12
4.Дърпане на вертикален скрипец 3х12
5.Френско разгъване с 1 ръка 3х12
6.Изтегляне на дъмбел с 1 ръка 3х18
Втори ден
Гърди и Рамо
1.Повдигане на щанга от лег 3х14
2.Повдигане на щанга от полулег 3х12
3.Флайсове 3х20
4.Вдигане на щанга пред лице 3х15
5.Разгъване с дъмбели в страни 4х10
Четвърти ден
Предмишница и Трапец
1.Надхват преси зад гръб 3х25
2.Надхват дъмбел от вис 3х25
3.Повдигане с щанга зад гръб 3х20
4.Повдигане с дъмбели в страни 3х25
Пети ден
Гръб
1.Вертикален Скрипец 3х20
2.Гребане с дъмбел 3х20
3.Мечка с голям хват 3х20
4.Чукчета 3х15
Предмишница и Трапец
1.Надхват преси зад гръб 3х25
2.Надхват дъмбел от вис 3х25
3.Повдигане с щанга зад гръб 3х20
4.Повдигане с дъмбели в страни 3х25
Не съм срещал под такова име тези упрж може те ли да ми кажете от къде да ги намеря.
Темата беше редактирана от Кристиан Георгиев на 26.02.09 22:19.
26.02.09
07:04
Как разбра, че програмата е супер, като даже не разбираш упражненията и? :)
Надхват дъмбел от вис - това словосъчетание е против всички закони за гравитация, физика и т.н. :)
така, като гледам, май нямаш никаква представа с кое упражнение, какво се тренира. откъде я взе тая програма? да не говорим, че такива обяснения си написал - свят да ти се извие.
1.Сгъване на щанга 3х12
Това ти е достатъчно! Аз ако сгъна дори една-две и съм гроги... :lol: Няма да останат щанги в залата!
А сега сериозно. Тая програма ми се струва доста натоварваща. Мисля, че 5 дена са много без почивка
26.02.09
22:21
Ами дори не е натуварваща и ще я поЧвам средата на Март. А инаЧе само упрж за предмишница не ми са ясни.
с 4-5 месеца стаж, само предмишницата ти е кусура. не са ти ясни щото упражнения за предмишница няма. то и тези, които си написал, за другите МГ, не са много ясни. защо не си харесаш някоя програма от сайта с подробно обяснени упражнения?
28.02.09
10:54
Ами да само упрж за предмишница не цъкам а инаЧе другити си ги знам а би ли ми помогнал. А със тез упрж ще мога ли да оформя нещо като гледаш програмката.
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 28.02.09 10:57.
програмата ти е безумна, без всякаква логика, претрениране, застъпване на мускулни групи в последователни дни...изобщо не я почвай...
28.02.09
14:51
ами можеш ли дами дадеш няква за релеф. Ето ми размерите 174 см висок , 68кг тренирам от 4-5 месеца яко ;) и искам да са оформя до лятото. Корем , Бицепси , Трицепси , Рамена ,Гръб ( е не баш супер релеф но да се подЧартават).
казано от Кристиан Георгиев на 28.02.09, 14:51:
ами можеш ли дами дадеш няква за релеф. Ето ми размерите 174 см висок , 68кг тренирам от 4-5 месеца яко ;) и искам да са оформя до лятото. Корем , Бицепси , Трицепси , Рамена ,Гръб ( е не баш супер релеф но да се подЧартават).
За 4-5 месеца кое точно ще подчЕртаеш ?По-добре си избери програма + диета за маса.
28.02.09
15:52
А от къде мога да намеря такава програма с диета а зн уеб сите дето може да си съставиш диета или програма.
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 28.02.09 15:52.
казано от Кристиан Георгиев на 28.02.09, 15:52:
А от къде мога да намеря такава програма с диета а зн уеб сите дето може да си съставиш диета или програма.
най-горе на страницата - в зеленото, има написано : “фитнес програми”, “упражнения”, “диети” и тнт - пробвай да цъкнеш там - не боли, а може и да намериш нещо, което да ти свърши работа ;)
28.02.09
17:23
Ами търсил съм ама нищо не намерих. Но от друг уеб сите издебнах тази тренировка за маса .
Първи ден
Гърди и Трицепс
1.Повдигане на щанга от лег 1х6/4/4
2.Повдигане на щанга от полулег 1х6/4/4
3.Флайсове 1х8/4/4
4.Дърпане на вертикален скрипец 1х6/4/4
5.Френско разгъване с 1 ръка 1х6/4/4
6.Изтегляне на дъмбел с 1 ръка 1х6/4/4
Втори ден
Гръб и Бицепс
1.Скрипец 1х8/6/4
2.Чукчета 1х6/4/2
3.Гребане с дъмбел 1х6/4/4
4.Мечка Т-хват 1х6/4/4
5.Сгъване със щанга 1х6/4/4
6.Концентрично сгъване 1х6/4/4
Четвърти ден
Трапец и Рамо
1.Повдигане с щанга зад гръб 1х6/4/4/4
2.Повдигане на дъмбели 1х8/8/4/4/4
3.Повдигане на дъбмели в страни 1х6/4/4
4.Повдигане щанга пред лице 1х6/4/4
Пети ден
Крака
1.Преса 1х6/4/4
2.Повдигане с щанга на пръсти 1х6/4/4
3.Клекове с щанга 3х6
Ама нз как корема да тренирам . И диеата си изрових
Ден 1 – 5
В първите 5 дни от диетата приемата основата от 4,4 грама въглехидрати и 2,2 грама протеин за кг тегло. Това, което ще Ви трябва е да получите протеините от храната. Необходимо е да се храните веднъж на всеки 2-3 часа. Телешко, пилешко, целите яйца и нискомаслените млечни продукти – приготвени просто ще Ви дадат достатъчен материал за растеж.
Дни 6 – 10
През тези дни увеличете приема на калории, приемайки 6,6 грама въглехидрати. Протеинът остава 2,2 г за кг/тегло. Това са високо количество въглехидрати, което ще насити мускулите с гликоген. Тъй като е гориво за тренировката, именно той ще Ви зареди с максимална енергия за залата.
Дни 11 – 12
Спортистите, които не обръщат внимание на извънсъстезателните смени в приема на храна, тук често бъркат. След като попълните гликогеновите запаси, в основен период пак може да продължите да растете. Необходимо е да намалите приема на въглехидрати. Гликогеновите запаси ще спаднат – това може да Ви се струва пагубно, но има точно обратният ефект. Тук увеличавате протеина до 4,4 г за килограм тегло и намалявате въглехидратите до 2,2 г за кг тегло. Така имате достатъчен брой калории, за да избегнете спада на теглото. В същото време зареждате тялото с всички видове аминокиселини, необходими и за избягване на мускулният катаболизъм. Високопротеинният и ниско-въглехидратният прием подобрява инсулиновата чувствителност в мускулите, подготвяйки ги към по-голям прием в дните 13 – 14 не само на въглехидрати, но и на аминокиселини. Последната смяна тук е с протеинният прием и по-точно включването на по-мазни източници на протеин – телешко с умерен брой мазнини, цели яйца, сирене, кашкавал или кисело мляко. Тежките тренировки в основен период увеличават кортизола, а повечето кортизол може да срине нивото на тестостерона. Временното увеличаване на мазнините предпазва от спад нивото на тестостерона, но при трениращи, а не обикновени хора. А когато въглехидратите са по-малко, увеличението на мазнините въздейства положително върху инсулинната чувствителност, подготвяйки мускулите за по-голям анаболен отговор. Дни 13-14 Време е за хранене: Когато преяждате, ставате по-пълни. Когато обаче преядете след диетата в дни 11 и 12, реакцията на тялото е свръхкомпенсация и прилив на анаболни хормони. Сега то е готово да складира повече въглехидрати от когато и да е. Временния свръхприем на храна покачва инсулиноподобния фактор на растежа – 1, щитовидния и растежния хормон. А всички те са посланици за стимулиране на растежа. За него калориите са жизнено важни, но хормоните играят огромна роля. В тези дни увелечете въглехидратите до около 8,8 за килограм тегло и протеина около 3,3 г. Неблегленете от комбинация от 2 цели яйца с отделени белтъци, протеинови шейкове, пилешки и пуешки гърди и чисто телешко. Тази фаза ще изпълни гликогеновите Ви складове повече от преди. Когато въглехидратният прием намалее, гликогенът спада, но реакциите на задържане и складиране на въглехидратите като мускулен гликоген рязко се активират. Плюсът е, че използвате предимството на тази свръхактивност, за да попълните мускулите и да растете. Следвайте този 2 седмичен цилъл за качване на качествена маса колкото дълго искате. След като го свършите можете да го подновите по всяко време докато трае основният Ви период.
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 28.02.09 18:16.