Ако долара поскъпне над 2лв ще си купувате ли американски добавки?

ВИ

28.02.09
13:16

Долара поскъпва! И няма изгледи това да се промени скоро. Мнозина анализатори предвиждат нива и до 2.40лв за 1 гущерче.
Както знаем американците са автори на 90% от индустрията и при този сценарий цената на вносните продукти в лева ще се качи с близо 100%.
Интересно (и полезно) ми е как ще постъпите в такъв случай? Ще купувате (и псувате), или ще чакате по-светли времена (както правим вече 20 години в условията на демокраДция).
Всякакви коментари са добре дошли!

28.02.09
13:34

Ако долара поскъпне те цените и в България ще се дигнат, така че пак ще се купува от американските сайтове където ще излиза по-евтино

Мнението беше редактирано от freddddy на 28.02.09 13:36.

ВИ

28.02.09
13:43

казано от freddddy на 28.02.09, 13:34:

Ако долара поскъпне те цените и в България ще се дигнат, така че пак ще се купува от американските сайтове където ще излиза по-евтино

Осезаемо по-евтино е само ако не си плащаш данъците. Това не променя нищо - и на тях ще им се вдигнат двойно цените, освен ако не си получават заплатата в долари. Така че анкетата важи и за тях.

28.02.09
13:59

Винаги ще си купувам от тук :) Смисъл Американски пак .
Не е по тeмата но да ви питам кой от двата протеина е по-добър - AS American Whey или Nutra-Force Whey Blend :? Кой ще има по-голям ефект  и тн..

Мнението беше редактирано от NoXtr3m3 на 28.02.09 14:53.

ВИ

28.02.09
14:18

казано от NoXtr3m3 на 28.02.09, 13:59:

Винаги ще си купувам от тук :) Смисъл Американски пак .
Не е по тумата но да ви питам кой от двата протеина е по-добър - AS American Whey или Nutra-Force Whey Blend :? Кой ще има по-голям ефект  и тн..

Въпрос на личен избор. Единия е по-гъст и вкусен и има ензими. Другия е с по-добър профил и без карбо (което според някои е важно). Опитай и двата и прецени сам за себе си.

28.02.09
14:34

Ако долара стане 2 лева тогава ще наблегна силно на българското месо!Хем по евтино,хем по качествено от добавките!
А и за вас (Американските представители) ще усетите кризата и то яко! :bug:

28.02.09
14:35

А и анкетата не е пълна трябва да има още много варианти за отговор!Сегашните няма да коментирам.

28.02.09
14:45

Вальо, не се обиждай ама опциите са....

ВИ

28.02.09
14:47

казано от WESTA на 28.02.09, 14:34:

Ако долара стане 2 лева тогава ще наблегна силно на българското месо!Хем по евтино,хем по качествено от добавките!
А и за вас (Американските представители) ще усетите кризата и то яко! :bug:

Усещам “лека” враждебна нотка:) С какво те ядосахме? ”Ние сме си обикновенни човеци, сме си”
Анкетата няма за цел да е сериозно социологическо проучване (в случай че някой се е объркал :) ) и не виждам смисъл да я превръщаме в приемен тест за Нов Български.
Както казах ако имаш различно (за предпочитане интересно ;) ) мнение си добре дошъл да коментираш.

28.02.09
14:55

Не не съм  ядосан просто е много нереална анкетата!
А ти си представител на 2-рата фирма по продажби в usa и няма какво да добавя повече!Интересно ми е ти какъв отговор ще дадеш?

28.02.09
15:00

Въпрос на личен избор, както и на финансови възможности, разбира се. Аз съм на мнение, че европейските добавки не са по-лоши от американските. В много отношения може и да са по-добри, най-малкото защото контрола в страните от Европейския съюз е по-голям отколкото в САЩ.
А и какво други отговори да добави човека? Изброени са ти всичките възможни варианти - продължаваш с американските, минаваш на европейски или спираш нацяло, какво още?

Мнението беше редактирано от NastyNas на 28.02.09 15:02.

28.02.09
15:02

Специално по отношение на протеини американците са ненадминати . ;)

28.02.09
15:05

Може, ама то добавките не са само протеини. А и тука имаше преди една тема за качеството на протеините и един колега беше изнамерил един сайт, според който нещата не са точно така. Не ми се търси, но ако настояваш ще ти я намеря темата.

ВИ

28.02.09
15:06

казано от WESTA на 28.02.09, 14:55:

А ти си представител на 2-рата фирма по продажби в usa и няма какво да добавя повече!Интересно ми е ти какъв отговор ще дадеш?

Смяташ че аз като търговски представител .... какво? Не те разбрах.
Естествено че е нереална, казах го и по-горе, очевидно е и от самите въпороси. За забавление я пуснах. Ти примерно смяташ ли че има нужда от сериозна дискусия? Ако да, може да направим отделна тема. Аз лично не се вземам толкова на сериозно и се смея на хора които го правят.
Аз бих отговорилк с точка 3, с допълнение. По последни данни имам 8 човека да храня и ако останат пари, бих ги дал за супелементи. Протеин, креатин и тест бустери (по-специално един).

28.02.09
15:10

Споко, в средносрочен план долара ще пада

ВИ

28.02.09
15:14

казано от mitaka101 на 28.02.09, 15:10:

Споко, в средносрочен план долара ще пада

Вътрешна информация?:)
Уффф (въздишка), сега ще спя по-спокойно:)

28.02.09
15:14

В духа на шеговитата анкета аз душичката си давам за малко протеинче :). Сериозно погледнато, ако усетя, че нещата с долара се затапват ще накупя за 1 или 2 години напред добавки поне да не ги мисля тях.

28.02.09
15:15

казано от Валентин Иванов на 28.02.09, 15:06:

казано от WESTA на 28.02.09, 14:55:

Смяташ че аз като търговски представител .... какво? Не те разбрах.
Естествено че е нереална, казах го и по-горе, очевидно е и от самите въпороси. За забавление я пуснах. Ти примерно смяташ ли че има нужда от сериозна дискусия? Ако да, може да направим отделна тема. Аз лично не се вземам толкова на сериозно и се смея на хора които го правят.
Аз бих отговорилк с точка 3, с допълнение. По последни данни имам 8 човека да храня и ако останат пари, бих ги дал за супелементи. Протеин, креатин и тест бустери (по-специално един).

Ми като търговски представител трябва повече да мислиш преди да пишеш!(не го приемай много лично)
А за отговора доста интересен е няма да приемаш добавките които ти внасяш а ще си купуваш европейски!Стигам до извода че и на теб са ти скъпи!
(Някой да не каже че се заяждам просто си говоря и си споделям мнението!)

28.02.09
15:48

казано от Валентин Иванов на 28.02.09, 13:43:

Осезаемо по-евтино е само ако не си плащаш данъците. Това не променя нищо - и на тях ще им се вдигнат двойно цените, освен ако не си получават заплатата в долари. Така че анкетата важи и за тях.

ми аз не съм видял при падането на долара американците да си вдигат цените на добавките. Ако се вдигне до 2лв ... кофти но цените в бг ще се вдигнат заедно с тва и леките пеодукти пак ще си излизат по-евтини с директна поръчка от США с изключение на 1-2 фирми, а и данъци.... чак след 150 евро. То квото и да поръчаш може и на 2-3 пъти нали така?

28.02.09
15:52

работата ще е като с бензина - беше 2,40 и пак наливах ;)
предполагам, че ще спра добавките или ще карам само на протеин
чак до народното събрание няма да стигна, щото ми е далече, но мога да взривя кметството например - хем ми е по-близо, хем и за други работи (улиците) ме е яд на кмета ;) :)

28.02.09
15:55

“Не, спирам добавките и ще протестирам пред народното събрание с други безделници като мен!”

ER

28.02.09
16:09

Ей, като чета мненията на батките от бизнеса с добавки и направо ме хваща яд ...

Поръчвам директно от америка и не е като да ми излизат на цени, които да са ‘същите’ като от българските дистрибутори/официални представители ... При положение, че си пазарувам директно от сайтовете без посредник в щатите, така че си  плащам всички такси като поп ...

Та ако ще си хвърляме пясък в очите - айде нема нужда ... 

По ‘шеговития’ въпрос - ще продължавам все така да си ги купувам, но не от вас ...

28.02.09
16:43

Досега колкото поръчки съм правил и до 150 евро не съм имал проблеми никъде. Представям си само какви цени ще станат тука ако долара мине 2-та лева (протеина на Оптимум ще стане 1000лв сигурно), така че и занапред ще си поръчвам от САЩ. Е ако стана милионер може и от тука да си вземам по 1-2 неща ;)

28.02.09
16:48

Дори да се дигат цените пак ще си купувам :coolsmirk: Протеина няма да го спирам каквото и да стане, но много ще ми е мъчно за БЦАА и ГЛУТАМИН :(

28.02.09
16:50

Колата не я продавам :D
Долара като стане 2.40 ............... ако лирата остане на 2.18 - ЕУРО добавки.Аз без това от сума ти време си карам на немски протеини.

28.02.09
17:06

казано от emzo на 28.02.09, 16:50:

Колата не я продавам :D
Долара като стане 2.40 ............... ако лирата остане на 2.18 - ЕУРО добавки.Аз без това от сума ти време си карам на немски протеини.

И доволен ли си от тях :? Кажи по конкретно .

28.02.09
17:13

За Емзо не знам, но аз съм доволен :)

28.02.09
17:19

Ще купувам немски.

28.02.09
19:41

аз и без това мисля добавки само в основен период да взимам (което като се замисля ще е 3/4 от годината) ... през останалото време само едно притеинче .. най вероятно немско ...  докато бях в англия пък ми се набиваха на очи едни добавки на някаква тяхна фирма, много тънко излизаха... ще взема да им стана дистрибутор и ще избия рибата с ниски цени ..хахаха..

шегата настрана ,но аз наистина имаминформация ,че доларът ще тръдне нагоре от лятото  (затова съм си обърнал всичките жълти стотинки в зелено, и с разлиакта ще си взема протеин за 2 години напред) .. това ще е най-вече поради пада на еврото ,понеже се смята че “кризата” ще лапне най-силно еврозоната от средата на годината,поне по предварителни прогнози  .. лошо лошо ... дано се размине работата.. въпреки ,че на тоя валутен пазар.. я камилата ,я камиларя

Мнението беше редактирано от CheFolino на 28.02.09 19:45.

28.02.09
22:55

шегата настрана ,но аз наистина имаминформация ,че доларът ще тръдне нагоре от лятото  (затова съм си обърнал всичките жълти стотинки в зелено, и с разлиакта ще си взема протеин за 2 години напред) .. това ще е най-вече поради пада на еврото ,понеже се смята че “кризата” ще лапне най-силно еврозоната от средата на годината,поне по предварителни прогнози  .. лошо лошо ... дано се размине работата.. въпреки ,че на тоя валутен пазар.. я камилата ,я камиларя

Незнам дали се сещаш как влияят на инфлацията тези трилиони долари, които сега федералния резерв печата “за борба с кризата”.
Според банкерите - ще обезцени долара в средносрочен план.
Като падне еврото - ще си пазаруваме европейски добавки - тъкмо ще започнат да е  борят и за нашия ограничен пазар, само и само да има оборот.
Нищо неразбирам от валути - само цитирам логично звучащи мнения :)
А лично за мен - цените на добавките въобще не ме бъркат - аз рядко ползвам добавки, но винаги взимам най-добрите (според мен).

21.03.09
07:53

Някой може ли да даде американски сайт за добавки, че не мога да си позволявам вече от тук да купувам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1