УМОРА

28.02.09
21:45

Здравейте ..,.,.. Аз имам този проблен , още от малък имам проблем с тичането или ходенето по балкан или при играенето на футбол след 3 минути чувствам голяма умора и болки под корема защо така а в фитнеса като хода нищо ми няма или пък на тренировката ми по волейбол , лятото като ходихме до мусала през 30 мин. исках да почиваме и след като пристигнахме на върха почувствах голяма билка в краката а съм само на 14 г. моля помогнете ми . През ден хода на фитнс всеки ден на тренировка но при ходенето и тичането умирам ...

Отиди на доктор да та прегледа или си с над нормено тегло.

01.03.09
10:30

Не съм с наднормено тегло 67-68 килограма съм , и исках да добава , че при тичането въздуха почва да не ми достига.... Всеки път като съм болен и хода при доктора той ме пита : дали пуша , но аз и не искам да си мисля за цигари ...

01.03.09
12:53

При такова положение по-добре не си помисляй за цигари и занапред.

01.03.09
14:53

Аз и не си помислям но няма ли някакви упражнения да тичам повече да не се моря нещо ходене да ми мине ?

01.03.09
15:20

Е няма как да тренираш всеки ден,че и през ден още фитнес - трябва да има дни за почивка.Много ясно че ще се чувстваш така,дай по-полека.

01.03.09
15:23

Ами тренирай де, какви специални упражнения искаш? Ходи и тичай повече и ще свикнеш с времето. Щом нямаш заболявания, които да ти пречат, не виждам къде е проблема.

01.03.09
15:24

упражненията са ходене през пресечена местност и тичане - издържливост се постига с редовни продължителни тренировки. плуването също може да ти свърши работа. а за мусала - нормално е, особенно ако живееш на ниска надморска височина.

01.03.09
16:47

Преглеждали ли са те сериозно-сърце, бял дроб...?

MA

01.03.09
17:26

Тичай за да свикнеш да дишаш.
Също ако проблема е голям може и от тези неща за асматици да си вземеш, но тук вече е добре консултация с доктор.

Отиди на основно преглеждане на цялото ти тяло и поЧни да тиЧаш със правилно дишане.

01.03.09
18:48

Не всеки може да тича, някои просто тичат 5минути спират повръщат.. или почва да им се гади и спират.
При теб може да е различно, но от 10 минути тичане достигнах до 40.
Беше просто, 10 минути тичаш 1 ходиш. Постоянно движение, примерно също тичаш 4 минути 1 ходиш и пак почваш да тичаш.
Иска се постоянство за желания успех

А може и да имаш счупен бял дроб :D :D

Мнението беше редактирано от Japi на 01.03.09 18:49.

Аз съм 15 мин и по 70 до 90 мин бягам. Защото играя футбол но и като бягам в парка той е голям и го бягям без да спирам. Поне 2 - 3 км е парка. Затуй да постоянства а да не се отказва.

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 01.03.09 18:53.

01.03.09
19:55

Попринцип всеки ден съм на тренировка по волейбол и там тичаме по 10-20 обиколки и през почивките упражнения и там нищо ми няма , но ако тръгна да играя футбол или да тичам и почвам да се уморявам , на фитнес хода през ден ....

казано от qhineco1 на 01.03.09, 19:55:

Попринцип всеки ден съм на тренировка по волейбол и там тичаме по 10-20 обиколки и през почивките упражнения и там нищо ми няма , но ако тръгна да играя футбол или да тичам и почвам да се уморявам , на фитнес хода през ден ....

Отивай на кардиолог ако не са бъркам да та провери дали немаш някъв орган който може да е повреден и избири едното волейбол или фитенс. Май прекалено много натоварване ти идва.

01.03.09
20:50

не мисля ,че мога да оставя фитнеса защото ми е в кръвта не мога без него а доколкото за волейбола тои почти не ми пречи но ще се допитам до личният ми лекар :)

01.03.09
22:47

Мисля, че се преуморяваш! Споменал си, че проблемът е от детските години и пак ти казвам отиди на преглед! В отбора/клуба няма ли спортен лекар?

Зимай талон от лиЧния на кардеолог или дето да та препрати защото здравето на първо място след като одитеш при лекарите пиши да видим кво са ти казали.

02.03.09
07:57

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 23:55:

Зимай талон от лиЧния на кардеолог или дето да та препрати защото здравето на първо място след като одитеш при лекарите пиши да видим кво са ти казали.

Добре в сряда отивам при личния ми защото утре не съм сигурен дали работи

02.03.09
07:58

казано от biggggy на 01.03.09, 22:47:

Мисля, че се преуморяваш! Споменал си, че проблемът е от детските години и пак ти казвам отиди на преглед! В отбора/клуба няма ли спортен лекар?

То има но не мисля , че тои може да ми помогне ще отида при личния

04.03.09
14:09

Здравейте днес ходих на доктор и ми даде направление :) и утре ще хода на иследване и ще ви кажа точно какво ми е !!!

ок и са интерваме от твойто здравно състояние

04.03.09
16:48

може би не дишаш като хората...

04.03.09
20:47

казано от HeartCore на 04.03.09, 16:48:

а как :Д:Д

казано от qhineco1 на 04.03.09, 20:47:

казано от HeartCore на 04.03.09, 16:48:

а как :Д:Д

Остави туй са неграмотни хора.

05.03.09
15:49

И аз си мисля че доста натоварване ти става. Но може и да е порок на сърцето като казваш че от малък си го имаш, но няма логика да се уморяваш от футбола, а от фитнес и волейбол - не (смисъл такъв, че ако наистина има някоя такава вродена болест ти дори само от ходене по улицата можеш да се уморяваш). Върви както ти казват на кардиолог или поспри някой от всичките тия спортове.

05.03.09
17:29

Здравейте днес ходих на изследване и всичко ми е 6 +  , сигурно е от преуморяване, или от малко тичане ако тичам повече може да имам повече въздух , иначе на въже скачам по 600-700 скока на ден и в фитнеса :):):) повече тренировки и повече ефект :):)

Преуморен си тогава. 100 % съм сигорен. Затова карай един спорт ти избираш. Защото фитнеса не е лек спорт а и волейбола и той не е от най лесните

05.03.09
18:58

Не аз искам да тренирам волейбол да не стана пък нисък от фитнеса а съм на 13 гоини и сам 1.80 :)

05.03.09
20:33

казано от qhineco1 на 05.03.09, 18:58:

Не аз искам да тренирам волейбол да не стана пък нисък от фитнеса а съм на 13 гоини и сам 1.80 :)

Ти си изруд, бе! Колко искаш да станеш? 2.50?!
Ако ходиш на волейбол само, за да не останеш нисък, по-добре прекъсвай и започвай здраво да бупкаш!

казано от LttS на 05.03.09, 20:33:

казано от qhineco1 на 05.03.09, 18:58:

Ти си изруд, бе! Колко искаш да станеш? 2.50?!
Ако ходиш на волейбол само, за да не останеш нисък, по-добре прекъсвай и започвай здраво да бупкаш!

Правилно изказване , но кой ти наби глупости Че ще останеш нисък или нема растеш. И оставай един спорт и това ( защото може да си вкараш някув кол в дупето ако не намалиш твойто натоварване ) . ( Аз съм на 15 (тамън ги навърших) и съм 1.75 и ще раста до 21 години и ще мога да стана 1.80 или малко пойЧе ама нз що искаш да станеш 5 метра. )

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 05.03.09 22:40.

06.03.09
20:23

Аз не искам да стана 2.50 :Д просто искам да стана поне 1.90 и по набит :) но може да спра волейбола за малко 5-6 месеца но не повече :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1