28.01.09
17:47
Кажете какви напитки да взимам, защото доколкото знам газираните не са полезни за един културист. Обикновено пия натурални или други сокове, но понякога и газирани напитки. Въпросът ми е вярно ли е че са вредни газираните напитки за културиста ?
Газираните напитки са вредни. Не за един културист, а за един човек. Друг е въпросът колко ти пречат на целите.
Тези с изкуствени подсладители почти не съдържат калории, но обикновено самите подсладители са вредни. Другите пък газирани напитки, съдържащи захар, дават твърде много бърз въглехидрат (40-45 ккал на 100 мл. е страшно много). А всичките заедно съдържат въглероден диоксид, който издува стомаха. И накрая черешката на тортата - лимонената киселина, която вреди на зъбите и е канцерогенна. Ха сега кажи вредни ли са за един културист?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.09 17:52.
Е не съм професионален културист, просто си тренирам. Разбрах, с една дума вредни са. Мерси за информацията
02.02.09
08:55
Според мен спри да пиеш и натуралните сокове.
Ориентирай се към чиста водица,чай и айран
тези скокове са едни натурални...
аз си пия приготвени от мен сокове 100% плодов
газирано не пия
обче обожавам айран . това мога да го пия с литри ... незнам вупрос на вкус
казано от BabaGichka на 02.02.09, 08:55:
Според мен спри да пиеш и натуралните сокове.
Ориентирай се към чиста водица,чай и айран
100 % подкрепям гореизложеното мнение.
Правил съм си мое мини изследване на всички “натурални ” сокове, нито един ама нито 1 не е “без добавена захар”, дори в някой по-кучи марки се срещат и консерванти. Да не говорим че естествени витамини от плодовете отдавна са отишли в тиквите..
Най-малките вреди от газираното:
1.Повечето съдържат зарах и то не малко (гр./100мл)
2.Съдържат Е-та и оцветители.
3.Развалят емайла на зъбите.
4.Ненужно издуват корема.
5.При чувство на жажда , невършат работата на чистата вода ,а даже засилват това чувство.
Сигурно има и други , а за плюсове , мисля мисля и не се сещам.
22.02.09
10:59
Газирано - не и не. Аз лично нямам и нужда.
казано от Ива Павлина на 22.02.09, 10:59:
Газирано - не и не. Аз лично нямам и нужда.
Пък и не е толкова вкусно :down:
22.02.09
22:20
За газираното е ясно-твърдо НЕ! А за “натуралните” сокове съвсем скоро разбрах, че голяма част от тях се правят от тиква! >:-(
казано от Пожарникарчето на 22.02.09, 22:20:
За газираното е ясно-твърдо НЕ! А за “натуралните” сокове съвсем скоро разбрах, че голяма част от тях се правят от тиква! >:-(
e това ме разби....и как пък от тиква????
казано от Daniel на 23.02.09, 13:03:
казано от Пожарникарчето на 22.02.09, 22:20:
e това ме разби....и как пък от тиква????
Не мога да повярвам, че все пак слагат нещо натурално в тези сокове! :)
23.02.09
20:04
Това ми го е казвал човек който е бачкал във фабрика за натурални сокове. Правели ги от тиква защото е евтина суровина! Ама не си спомням коя беше точно марката сокове, имайте едно на ум за тях :roll: не си мислете, че ги правят от пресни плодове както ги рекламират :lol: . Няма по добро от домашното-домашно изцеден плод, но си излиза бая скъпичко
Наистина , най-добре е да си направиш сам някакъв фреш от прясно изцедени плодове.А евентуално натурални сокове... трябва много да следиш да са без добавена захар , не че това ще помогне ако са някой боклук де....
Със едни приятели точно това обсъждахме ...дали беше за капи не знам ,не искам да говоря без да съм сигурен,но явно наистина тиквите влизат в употреба или слуховете са стигнали до много уши просто...аз лично нещо по различно от вода не помня от кога не съм пил,въпреки че и айран-ат ми е от любимите ама по заведенията едните млека....
Мнението беше редактирано от Тони1 на 05.03.09 21:09.
14.03.09
20:06
А какво ще кажете за домашните компоти ? Ще навредят ли на 1 спортуващ?
В тях има доста захар, прави си изводите...
Мнението беше редактирано от toni_101 на 14.03.09 20:45.
16.03.09
10:09
Аз си копувам от 1 магазинче нектар “Berry” много вкусен,съдържанието е без консерванти и захар с витамин C и др,поне така пише колко е вярно незнам.
16.03.09
10:17
Виж докога е годно нектарчето и като прочетеш “28.09.2009”, помисли пак дали няма консерванти!
казано от Ива Павлина на 16.03.09, 10:17:
Виж докога е годно нектарчето и като прочетеш “28.09.2009”, помисли пак дали няма консерванти!
Някой продукти могат да бъдат с удължен срок на годност просто като се махне кислорода от опаковката. Друг е въпросът дали със съответните сокове е така.
16.03.09
11:02
“Махането на кислорода” не решава проблема със съхранението - иначе нали всичко щеше да е вакуумирано, без никакви консерванти, а именно вакуумираните меса напр., са с най-много Е-та. Причината е в анаеробните микроорганизми, които са с най-голяма роля при развалянето на храните и напитките.
16.03.09
16:56
казано от Ива Павлина на 16.03.09, 11:02:
“Махането на кислорода” не решава проблема със съхранението - иначе нали всичко щеше да е вакуумирано, без никакви консерванти, а именно вакуумираните меса напр., са с най-много Е-та. Причината е в анаеробните микроорганизми, които са с най-голяма роля при развалянето на храните и напитките.
Да права си срокът изтича на 16.09.2009.
Като се сетя бабиният нектар седи с години и нищо му няма.
казано от Тони1 на 05.03.09, 21:07:
Със едни приятели точно това обсъждахме ...дали беше за капи не знам ,не искам да говоря без да съм сигурен,но явно наистина тиквите влизат в употреба или слуховете са стигнали до много уши просто...аз лично нещо по различно от вода не помня от кога не съм пил,въпреки че и айран-ат ми е от любимите ама по заведенията едните млека....
той айрана по заведенията не знам от какво биологично мляко го правят но си е направо златен там по по 3-4 лв литъра а от едно мялко правят 2 като нормалното е 1