Който разбира , тук се спира . Колеги , погледнете , моля Дайте савет :)

26.02.09
02:18

От скоро се омазних повечко от обичайно . И имам няколко въпроса . Първият е ако стана желаните 100 кг и ако дигам за релеф ще падна ли ?  Вторият е бихте ли ми показали някъде из интернет пространството програми за релеф . Имам опит от 2 години и половина обаче само за маса.  И ако може моля кажете трябва ли да редувам да вдигам за релеф и маса ? И последно тея термо колани вършат ли работа ?  2 и половина години стаж (редовно ) , почти 20 , 185 см съм :) наторално всичко :)

26.02.09
04:24

Съветче от мен. :) Просто увеличи малко повторенията, прави кардио и мини на НВД. :) Така мисля че ще постигнеш желаното. :)

26.02.09
06:51

За 2 години трябва да си научил, че няма програми за релеф и че термоколаните не вършат работа. За релеф не се “вдига”, релефа е функция на храненето.

26.02.09
11:04

казано от r0ck на 26.02.09, 04:24:

Съветче от мен. :) Просто увеличи малко повторенията

Грешка!..ще ти падне силата и за да не намалиш  работната тежест  намали повторенията и по-кратки тренировки прави

26.02.09
11:39

казано от Петко К на 26.02.09, 06:51:

За 2 години трябва да си научил, че няма програми за релеф и че термоколаните не вършат работа. За релеф не се “вдига”, релефа е функция на храненето.

Някак си си мисля , че програми за релеф съществуват , а за термо коланите никога до се га не съм се интересувал.

26.02.09
11:40

казано от Wrestling_pro на 26.02.09, 11:04:

казано от r0ck на 26.02.09, 04:24:

Съветче от мен. :) Просто увеличи малко повторенията

Грешка!..ще ти падне силата и за да не намалиш  работната тежест  намали повторенията и по-кратки тренировки прави

Е то ако вдигам с малко повторения това си е точно като програма за маса ? Или греша ?
За сега разбрах , че ще правя кардио по-дълго.

26.02.09
12:26

Програми за релеф съществуват, съществуват и доста други безумия, някои хора правят и клек върху швейцарска топка, и той съществува. Кое колко и как работи е друг въпрос.
Вдигането на тежко е тестостерон, а той е ключът и към големите мускули, и към малкото мазнини. Тежко с много повторения не се вдига, физически е невъзможно. Така че, сам си прецени, но това с вдигането на повторенията е глупаво според мен.

26.02.09
13:11

Последно да продължавам да си правя моята прогара с малко повторения така ли ?

ГН

26.02.09
14:32

Увеличи ги с 2-3, намали почивки, суперсерии. Но нищо драстично.

26.02.09
15:17

По този начин колко кг ще сваля ? И има ли начин да не свалям кг ?

26.02.09
15:43

Как така колко кг ще свалиш... Предполагам искаш да сваляш докато не решиш, че си доволен от резултата. В зависимост от това колко мазнина има по теб може да варира между “малко” и “много” :)
Колкото повече мазнини има, толкова повече килограми ще свалиш. Ти какво очакваше като отговор?
И как така да не свалиш? Нали искаш да махнеш мазнината от себе си, какво да дойде на нейно място, че да не се променят килограмите? Мазнина се гори бързо, мускул се прави бавно, така че във всички случаи ще олекнеш, но то мазните ти килограми и без това не ти трябват..то не е въпроса “да си сто кила”, а да има нещо в тези кила. Така че не се притеснявай за такива работи, ще свалиш колкото е нужно за да остане смисленото ти тегло (активното такова).

26.02.09
17:34

Ясно. Не съм мн омазнен, но почвам да се усещам :) Благодаря за отговорите :)))

Тренировъчна програма за изграждане на релеф За по-добри резултати с тази програма преминете към НВД [Ниско-въглехидратна диета]

Първи ден
Бицепс Трицепс

1.Сгъване на щанга 3х12
2.Концентрично сгъване 3х12
3.Скотово сгъване 3х12
4.Дърпане на вертикален скрипец 3х12
5.Френско разгъване с 1 ръка 3х12
6.Изтегляне на дъмбел с 1 ръка 3х18

Втори ден
Гърди и Рамо

1.Повдигане на щанга от лег 3х14
2.Повдигане на щанга от полулег 3х12
3.Флайсове 3х20
4.Вдигане на щанга пред лице 3х15
5.Разгъване с дъмбели в страни 4х10

Четвърти ден
Предмишница и Трапец

1.Надхват преси зад гръб 3х25
2.Надхват дъмбел от вис 3х25
3.Повдигане с щанга зад гръб 3х20
4.Повдигане с дъмбели в страни 3х25

Пети ден
Гръб

1.Вертикален Скрипец 3х20
2.Гребане с дъмбел 3х20
3.Мечка с голям хват 3х20
4.Чукчета 3х15
:coolsmirk:
Тренировъчна програма за изгаряне на подкожните мазнини Тренирайте с висока интензивност. Почивката между сериите трябва да бъде 40-65 секунди.

Първи ден
Гърди, Корем & Кардио

1.Повдигане на щанга от полулег 4x8
2.Повдигане на дъмбели от полулег 4х10
3.Пек-дек 4х12
4.Кросоувър 4х12
5.Повдигане на краката от вис 4х30
6.Кoремни преси 4х30

Втори ден
Крака

1.Клякане с щанга 4х10
2.Напади с щанга 4х15
3.Лек екстензия 4х15
4.Бедрено сгъване 4х15
5.Повдигане на пръсти на калф машина 4х15

Трети ден
Гръб & Кардио

1.Гребане с щанга 4х8
2.Набирания 4х10
3.Придърпване на хоризонтален скрипец 3х12
4.Придърпване на вертикален скрипец 3х12
5.Хиперекстензии 3х20

Пети ден
Рамо, Трапец & Корем

1.Раменна преса пред гърди 4х8
2.Разтваряне с дъмбели встрани 3х12
3.Изнасяне на дъмбели назад за задно рамо 3х12
4.Трапецовидно повдигане с щанга 4х15
5.Кoремни преси 4х30
6.Повдигане на краката от вис 4х30

Шести ден
Бицепс, Трицепс

1.Повдигане на щанга от лег в тесен хват 3х8
2.Кикбек - 3х12
3.Трицепсово разгъване на скрипец 3х12
3.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8
4.Концентрично сгъване 3х12
5.Бицепсово сгъване на скрипец 3х12

Избирай си програма една от двете и поЧвай по нея какво Чакаш.

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 28.02.09 23:38.

01.03.09
15:34

О човек мн ти благодаря , идеален си :)

01.03.09
16:25

Забрави с тази програма да запазиш добра работната тежест...
Защо не хвърлиш един поглед ето тук: http://stronglifts.com/ 
Може да ти дойдат някои идеи :)

ВсиЧко с тренировки става . Като са напрайли програма за релеф наЧи върши работа. Дори Арнолд , Колеман и други специалисти използват подобна програма за релеф. Затуй поЧвай я и ще има ефект.

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 01.03.09 18:38.

01.03.09
20:46

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 18:35:

ВсиЧко с тренировки става . Като са напрайли програма за релеф наЧи върши работа. Дори Арнолд , Колеман и други специалисти използват подобна програма за релеф. Затуй поЧвай я и ще има ефект.

Изобщо не си и помисляй да гледаш как дигат профи-тата. Според мене по-голяма простотия от това да минеш от програма с тежки базови упражнения на програма с 8217398 безсмислени изолиращи упражнения със смешни тежести, безкрайни повторения и безсмислено помпане, за да направиш релеф...няма. Диетка и кардио, брат. И не бягай от тежкото.

01.03.09
20:51

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 18:35:

Няма програма за релеф..при тях е друго те почти не могат да губят мускул заради зоба

Ок ако е само с диета и кардио (бягане , плуване ) ще му кажа да си купи книгата “Как да отслабнеш завинаги ” ( май беше от доктор Пиер Дюкан . Сваля много яко килата и оформя всиЧко един фр я използва.

01.03.09
23:06

Мога да ви кажа , че методите и изобщо начина на хранене , дигане , Живеене всичко е по - различно от това което правим ние в обикновените зали . Това са хора толкова напреднали , събрали хилядия мнения на докторои , месежисти , трениори даже и балерини ( Pimpin Iron) и то строго идовидуално точно ЗА тях за тяхния начин на живот и тяхното тяло . Изобщо недейте дига по тяхната програма ( сиг съм ,че по весници и списания и из нета изобщо не е същата). Най-малкото всяка следваща тренировка е различна със съпоставка с предишната . А и най- мн да се скапете ако трнирате като тях ( неща , които всички знаем )

казано от Sha6ma на 01.03.09, 23:06:

Мога да ви кажа , че методите и изобщо начина на хранене , дигане , Живеене всичко е по - различно от това което правим ние в обикновените зали . Това са хора толкова напреднали , събрали хилядия мнения на докторои , месежисти , трениори даже и балерини ( Pimpin Iron) и то строго идовидуално точно ЗА тях за тяхния начин на живот и тяхното тяло . Изобщо недейте дига по тяхната програма ( сиг съм ,че по весници и списания и из нета изобщо не е същата). Най-малкото всяка следваща тренировка е различна със съпоставка с предишната . А и най- мн да се скапете ако трнирате като тях ( неща , които всички знаем )

Правилно казваш но само с диети и кардио не става. Требва една и от двете тренировки. Дай снимки на ръцете да видим дали имаш нужда от изЧистване. :coolmad:

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 01.03.09 23:56.

02.03.09
00:12

43 са спокойно , мога да се оправя. Програмата я искам като стана 105 кг да дигам аз релеф и да падна до 95-100 кг.

02.03.09
07:45

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 23:53:

казано от Sha6ma на 01.03.09, 23:06:

Правилно казваш но само с диети и кардио не става. Требва една и от двете тренировки. Дай снимки на ръцете да видим дали имаш нужда от изЧистване. :coolmad:

Би ли ми изтъкнал една причина, физиологично обоснована, поради която за да се направи релеф трябва да се мине към такъв тип програма?
Програмите се делят на 3 основни типа - за сила, за мускулна хипертрофия, за издръжливост. С тези многото повторения по-скоро ще работи за издръжливост, но и няма да му се размине загубата на мускулна маса...
Но в крайна сметка нека той да си реши кого да послуша :)

02.03.09
10:06

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 23:53:

Правилно казваш но само с диети и кардио не става.

Става дори и без кардио, всичко е в храненето. Не е нужно да променяш тренировката.

02.03.09
11:20

С повече повторения мускола става по издражлив и по-релефен . С времето така да се нарече “узрява”. С правилната хрната и хубавата тренировка се постига релефа.  Кардиото е задължително поне  един път в седмицата заради сърцето.  При големи тежести , расте експолизвната сила и мусколните клетки са се разпокъсали толкова здраво и  мускола започва да се храни . Така се прави маса !

Правилното хранене е повече от задължително.

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 02.03.09 11:22.

02.03.09
14:32

казано от Sha6ma на 02.03.09, 11:20:

С повече повторения мускола става по издражлив и по-релефен . С времето така да се нарече “узрява”. С правилната хрната и хубавата тренировка се постига релефа.  Кардиото е задължително поне  един път в седмицата заради сърцето.  При големи тежести , расте експолизвната сила и мусколните клетки са се разпокъсали толкова здраво и  мускола започва да се храни . Така се прави маса !

Правилното хранене е повече от задължително.

Няма да коментирам правописните грешки, само ще кажа, че от много повторения мускулът става по-издръжлив, да, но има риск да се загуби доста маса, което няма нищо общо с релефа.
За кардиото съм съгласен.
Това за големите тежести само по себе си е вярно, но нали идеята е тъкмо да се стимулира мускула да расте! По-голям мускул не значи по-малко релеф. Мускулната хипертрофия не е пряко свързана с процента мазнини. Пък и пак казвам, с увеличаването на повторенията пада и силата...а човека не иска да губи сила и мускулна маса.

Нека да включи супер серии, дроп серии и там различните методики, колкото да стресира мускула (знам, че звучи клиширано) но няма файда от едно такова самоцелно покачване на повторенията.

Мнението беше редактирано от Voyager на 02.03.09 14:33.

Остайте момЧето да си земе решение , Нека си намери тренировка , диетка и карди и готово. То тука всеки на философ са прай.

02.03.09
18:14

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 23:02:

Ок ако е само с диета и кардио (бягане , плуване ) ще му кажа да си купи книгата “Как да отслабнеш завинаги ” ( май беше от доктор Пиер Дюкан . Сваля много яко килата и оформя всиЧко един фр я използва.

И като си на тая диета + кардио ще припаднеш на 1вата седмица.

02.03.09
19:30

Voyager радвам се , че четеш поста ми задъболчено , ако имаш нужда от работа по селата имат нужда от учители по БЕЛ. Иначе съм съгласен с поста ти...

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 02.03.09 19:54.

02.03.09
19:33

казано от Wrestling_pro на 02.03.09, 18:14:

казано от Кристиан Георгиев на 01.03.09, 23:02:

И като си на тая диета + кардио ще припаднеш на 1вата седмица.

Тея книги според мене са супер зле. И от както сват светува има книги от рода - ” Да спреш цигарите за 10 мин ” или ” Минус 80 кг за 1 ден ” .  Няма да ти е нужна седмица  да припаднеш...

И да попитам Центрум витамините , които са стават ли за bodybilding ?

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 02.03.09 19:52.

Книгата има ефект . И то много баща ми свали от 90 кг на 76 кг само за 6 месеца. През цялата диета гладен не остана постояно ядеше и пиеше а за витамините центрум са много добри  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1