02.03.09
06:24
Здравеите! :) Ще ви помоля да ми кажете при смятането на калориите (протеини,въглехидрати,мазнини и др) било то при тренировки за качване на маса, за орелефяване и др. тогава смята ли се растителния протеин във диетата или само животинския ?
Примерно трябва да си набавя 200 грама протеин за деня мога ли част от него да го набавя от растителни продукти и останалата от животински ? Благодаря много ! :)
мисля че растителният протеин не се смята ... липсват му важни аминокиселини
Абе то по принцип не само протеина, ами храната като цяло е за да се яде, а не да се смята ;)
Но понеже много математици има сред трениращите, да - предполагам, че можеш да ядеш и растения (макар и с по-съмнителен ефект) и да си ги пишеш към сметките (евентуално с едно наум). Ама то и без това повечето хора целенасочено приемат адски много протеин над реално нужния, така че дори да не се усвояват докрай все тая.
02.03.09
09:29
При комбинирането на растителен протеин (в който липсват определени “essential” АА), с такъв от животински произход, съм чел, че се усвоява и растителния, аз лично го слагам в сметките...
казано от eraziel на 02.03.09, 09:29:
При комбинирането на растителен протеин (в който липсват определени “essential” АА), с такъв от животински произход, съм чел, че се усвоява и растителния, аз лично го слагам в сметките...
Има логика...
02.03.09
19:02
казано от eraziel на 02.03.09, 09:29:
И аз отнякъде го знам това,въпреки че не ги смятам