26.02.09
07:59
От край време, дори бих казал от малък още трудно заспивам вечер. Въртя се в леглото поне два часа преди да заспя. На какво се дължи попринцип трудното заспиване вечер, освен солени храни, сладки храни, много седене на компютъра, липса на някаква физическа дейност и стрес?
Темата беше редактирана от ~ DN на 26.02.09 08:00.
26.02.09
10:13
Напиши думата “сънят” в търсачката на настоящия сайт и ще ти изкочат куп статии по въпроса от които доста добре ще се информираш за възможните причини
Четох, но нито една не отговаря на въпроса ми “Защо всички останали заспиват само като подушат калъфка, а аз с ококорени се въртя с часове в леглото???”
Аз ако седя дълго преди лягане пред компа после не ме лови сън с часове.Сега вече ако сядам е за много малко колкото да видя мейла...но може при теб да е друга причината
Дори майка ми беше купувала някакви хапчета, дето предразполагали да заспи човек по-бързо - даде си парите на вятъра.
Лятото си бях развалил мн лошо режима,лягах мн рано сутрин и спях до късните следобеди.Една вечер си бях в нас и реших да си легна на време,към 23ч.Около 4 часа съм се въртял в леглото докато заспа.....На следващия ден се чудих как да си оправя режима и направих следното-следващата вечер не спах въобще,на по следващата си легнах към полунощ и станах рано рано в 6 часа и след това вече така ми се спеше на идния ден,че си легнах в 21 и заспах на момента.И така си оправих проблема със заспиването.Не знам дали би имало ефект в/у твоя проблем,но ако ти се експериментира-пробвай,може и да подейства. :)
казано от TheBeАsT на 27.02.09, 09:58:
Лятото си бях развалил мн лошо режима,лягах мн рано сутрин и спях до късните следобеди.Една вечер си бях в нас и реших да си легна на време,към 23ч.Около 4 часа съм се въртял в леглото докато заспа.....На следващия ден се чудих как да си оправя режима и направих следното-следващата вечер не спах въобще,на по следващата си легнах към полунощ и станах рано рано в 6 часа и след това вече така ми се спеше на идния ден,че си легнах в 21 и заспах на момента.И така си оправих проблема със заспиването.Не знам дали би имало ефект в/у твоя проблем,но ако ти се експериментира-пробвай,може и да подейства. :)
Пробвал съм и такива работи - тцък.
Единствения период от годината, в който заспивам лесно е когато съм на море - солената вода и жаркото слънце + замаяната глава от бирата вечер действат безотказно.
Аз засмивам повечето дни за около десетина минути, но съм забелязал, че има дни в които се оназям след 20,30 или дори и повече. Според мен се дължи най-вече на умствената умора, ако съм имал много умствена работа само да легна и съм аут. Докато други, когато нищо сериозно не правя ми е по-трудно да заспивам. И другото нещо което ми влияе е по-силни емоции преди да се опитвам да заспя.
Според мен опитай да се натоварваш повече умствено в ежедневието - това измаря нервната система и така имаш нужда от повече отдих. Освен това може да не стоих пред компютъра цъкайки разни забавни работи късно вечер и след това веднага да лягаш.
И вече най-работещото е всеки ден да слягаш и ставаш по едно и също време. (Хората на село, които гледат добитък така правят и съм сигурен, че никой не се оплаква от трудно заспиване :) )
*tpd: Липсата на умствена работа май се обяснява с това, че от 5-ти клас не съм имал срочна, или годишна оценка по-висока от 4 т.е. не си уча уроците. На компютъра не прекарвам толкова много време, защото постоянно си търся оправдание да не седя на него.
За лягането по едно и също време - всяка вечер в 00:00 си лягам, рядко по-късно.
03.03.09
13:58
Гледай 2 часа преди сън да ти е последното ядене,
да не е 30 минути преди сън, че понякога и това създава проблеми.
Ами чудесно, помогни си със заспиването, като си седнеш на задника и се поумориш, повишавайки оценките си :)
не пии газирани напитки не сядаи повече от 2-3 часа на пц и преди да легнеш гледаи 20-30 мин телевизия и ще видим дали няма да заспиваш ^^
гледай канал 1 и задължително ще заспиш ;) :)
на мен ми се е случвало от преумора да не мога да заспя, но рядко