Проблеми със заспиването

26.02.09
07:59

От край време, дори бих казал от малък още трудно заспивам вечер. Въртя се в леглото поне два часа преди да заспя. На какво се дължи попринцип трудното заспиване вечер, освен солени храни, сладки храни, много седене на компютъра, липса на някаква физическа дейност и стрес?

Темата беше редактирана от ~ DN на 26.02.09 08:00.

Напиши думата “сънят” в търсачката на настоящия сайт и ще ти изкочат куп статии по въпроса от които доста добре ще се информираш за възможните причини

26.02.09
21:52

Четох, но нито една не отговаря на въпроса ми “Защо всички останали заспиват само като подушат калъфка, а аз с ококорени се въртя с часове в леглото???”

26.02.09
22:19

Аз ако седя дълго преди лягане пред компа после не ме лови сън с часове.Сега вече ако сядам е за много малко колкото да видя мейла...но може при теб да е друга причината

27.02.09
09:30

Дори майка ми беше купувала някакви хапчета, дето предразполагали да заспи човек по-бързо - даде си парите на вятъра.

27.02.09
09:58

Лятото си бях развалил мн лошо режима,лягах мн рано сутрин и спях до късните следобеди.Една вечер си бях в нас и реших да си легна на време,към 23ч.Около 4 часа съм се въртял в леглото докато заспа.....На следващия ден се чудих как да си оправя режима и направих следното-следващата вечер не спах въобще,на по следващата си легнах към полунощ и станах рано рано в 6 часа и след това вече така ми се спеше на идния ден,че си легнах в 21 и заспах на момента.И така си оправих проблема със заспиването.Не знам дали би имало ефект в/у твоя проблем,но ако ти се експериментира-пробвай,може и да подейства. :)

27.02.09
12:27

казано от TheBeАsT на 27.02.09, 09:58:

Лятото си бях развалил мн лошо режима,лягах мн рано сутрин и спях до късните следобеди.Една вечер си бях в нас и реших да си легна на време,към 23ч.Около 4 часа съм се въртял в леглото докато заспа.....На следващия ден се чудих как да си оправя режима и направих следното-следващата вечер не спах въобще,на по следващата си легнах към полунощ и станах рано рано в 6 часа и след това вече така ми се спеше на идния ден,че си легнах в 21 и заспах на момента.И така си оправих проблема със заспиването.Не знам дали би имало ефект в/у твоя проблем,но ако ти се експериментира-пробвай,може и да подейства. :)

Пробвал съм и такива работи - тцък.

Единствения период от годината, в който заспивам лесно е когато съм на море - солената вода и жаркото слънце + замаяната глава от бирата вечер действат безотказно.

03.03.09
09:26

Аз засмивам повечето дни за около десетина минути, но съм забелязал, че има дни в които се оназям след 20,30 или дори и повече. Според мен се дължи най-вече на умствената умора, ако съм имал много умствена работа само да легна и съм аут. Докато други, когато нищо сериозно не правя ми е по-трудно да заспивам. И другото нещо което ми влияе е по-силни емоции преди да се опитвам да заспя.

Според мен опитай да се натоварваш повече умствено в ежедневието - това измаря нервната система и така имаш нужда от повече отдих. Освен това може да не стоих пред компютъра цъкайки разни забавни работи късно вечер и след това веднага да лягаш.

И вече най-работещото е всеки ден да слягаш и ставаш по едно и също време. (Хората на село, които гледат добитък така правят и съм сигурен, че никой не се оплаква от трудно заспиване :) )

03.03.09
11:34

*tpd: Липсата на умствена работа май се обяснява с това, че от 5-ти клас не съм имал срочна, или годишна оценка по-висока от 4 т.е. не си уча уроците. На компютъра не прекарвам толкова много време, защото постоянно си търся оправдание да не седя на него.
За лягането по едно и също време - всяка вечер в 00:00 си лягам, рядко по-късно.

03.03.09
13:58

Гледай 2 часа преди сън да ти е последното ядене,
да не е 30 минути преди сън, че понякога и това създава проблеми.

03.03.09
14:03

Ами чудесно, помогни си със заспиването, като си седнеш на задника и се поумориш, повишавайки оценките си :)

03.03.09
19:44

не пии газирани напитки не сядаи повече от 2-3 часа на пц и преди да легнеш гледаи 20-30 мин телевизия и ще видим дали няма да заспиваш ^^

03.03.09
20:54

гледай канал 1 и задължително ще заспиш ;) :)
на мен ми се е случвало от преумора да не мога да заспя, но рядко

03.03.09
21:10

Също и четенето в леглото на приглушена светлина приспива.  ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1