03.03.09
14:19
Здравейте,
Аз съм момиче, на 23 години, 54 кг, 162 см smile Знам, че повечето жени се стремят към подобно тегло, но и аз си имам проблеми, които се опитвам да разреша, затова ще съм благодарна да чуя мнения, съвети и критики. Основният ми проблем е в структурата ми или поне аз така си мисля, за разлика от повечето жени от кръста надолу всичко ми е ок, т.е. нямам излишни мазнинки, поне не видими по дупето и бедата, но имам по коремчето и най - вече ме дразнят тези по ръцете Sad Та днес ми е 12ти ден на НВД и съм особено стриктна (въпреки огромната ми любов към шоколада, справям се wink ) Изчислих и си наместих 1200 калории на ден, за да свалям, разпределени в 5 хранения, поне се старая всеки ден да ги направя 5, въглехидратите ми са около 10 %. Не чувствам глад или липса на енергия. Понякога обаче не успявам да си задъжа и протеините достатъчно ниско, да не кажа че в някои дни ми минават мазнините Sad .Не хапвам забранени храни. От няколко дни започнах да поспортувам, знам, че за вас това моето едва ли е спорт, но през ден правя кардио - тае бо, защото ми е най - забавно (засега издържам по 25 мин., въпреки че видеото, което имам е 40), другите кардио тренировки са ми скучни Sad, а в останалите през ден правя една програма едночасова каланетика, уж да се постегна малко, за всички групи мускули. Целта ми е да махна мазнинките по корема и най - вече да имам така мечтаните слаби и нежни ръчички. Нямам желание да ми се виждат мускули, ако ме разбирате... Не мога да кажа на 100 % дали имам успех, защото съветниците, който ползвам са само огледалото и дрехите, които усещам че започват да хлопат леко smile, не съм маниак на тема килограми, кантари и сантиметри, бих била доволна дори и 54 кг да си остана, стига да си постигна целите. Та, вие какво мислите, виждам, че разбирате и затова се обръщм към вас. Благодаря предварително! wink
Пропуснах да кажа някой неща, които може би също имат значение. Тези подкожни мазнини съм ги трупала с години, не че са някакво огромно количество, но все пак предполагам има значение, че са ... “стари”. Това как се отразява на начините за изчистването им? Знам, че е глупаво, но досега никога не ми е стигала волята или мотивацията да се погрижа за себе си в този смисъл и съответно никога не съм се подлагала на каквито и да било диети, това ми е за пръв път. Не съм била и от най - спотуващите Sad Пия по около 3 литра водичка на ден wink Май това е smile
Добре дошла. Пожелавам ти успех и постигане на целите. Добре ще е да описваш храната и активността си , за да можеш да получаваш конкретни съвети и препъръки. Няма нищо неизпълнимо :-)
Благодаря много!!! :) Днес ми е още раничко, още си пия кафето (без захар, а е нес ;) ) Но мога да споделя за вчера. А и да си кажа, аз чак вчера осъзнах, че всъщност не съм си смятала процентното съотношение както трябва, забравяйки, че от белтъците и мазнините, дори и да са еднакв грамаж, идват различни калории, но се усетих :) Влизам някъде M-П-В - 65%-25%-10%. Това добре ли е? Та, вчера:
9:00 - варено яйце около 50 гр, салатка айсберг с репички и айрян от около 100 гр кис млекце, ама си купувам 0,1, да ме пита някой що, стар навик.
10:00 - кардио тае бо 25 мин
12:00 - свинско филенце (около 100 гр), половин краставица, 5 маслини Джъмбо
15:00 - 30 грама бадеми (сурови!!!)
18:00 - 100гр пилешко бонфиле с 50 гр пресни печурки, 70 гр заквасена сметана Данон, че нямае друга - всичко в тигана :), 1/2 краставица и 1 печена чушка с чесън и копър :)
20:00 - 20 гр бадеми - май не тябваше, но ми се приядоха :(
В останалите дни, когато не ям сметана или свинско например, поливам салатките със зехтин. Понякога хапвам 20тина грама слънчогледови семки, лошото е, че все вечер ми се прияждат :( (около 20:00ч)
Изчислих, че за вчера това са около 1100 калории в горното съотношение.
Поздрави и успех на всички ;)
Мнението беше редактирано от sparta на 04.03.09 06:12.
Хранта ти е хубава, но като че ли е малко на калории. Тези бадеми вечерта определено не са добър вариант. Хапни извара или нещо друго белтъчно. Видях че имаш и друг дневник, така няма ли да се объркаш? Ще получиш коренно различни съвети.
Ами за калориите, не знам, това ми се получи вчера, а и ако си махна ядките, съвсем малко ще останат, позволих си ги защото видях, че влизат в ОКБ-то ми. Но ще се старая да ги махна вечерта. Другият дневник го направих именно с цел да получавам различни съвети, т.е. колкото може повече информация. През последните дни много изчетох и мисля, че ще мога да се ориентирам :) И все пак най - много ме притеснява фактът, че тлъстинките ми са доста отдавна и старателно трупани (може би последните 5-6 години) и не съм сигурна дали точно този режим ще ми помогне да се отърва от тях :(. Само за това не успях да намеря информация. Едно време бях чела някъде, че колкото по - стари са, толкова по- накрая си отиват и не знам въобще дали има надежда...
казано от sparta на 04.03.09, 06:47:
Ами за калориите, не знам, това ми се получи вчера, а и ако си махна ядките, съвсем малко ще останат, позволих си ги защото видях, че влизат в ОКБ-то ми. Но ще се старая да ги махна вечерта. Другият дневник го направих именно с цел да получавам различни съвети, т.е. колкото може повече информация. През последните дни много изчетох и мисля, че ще мога да се ориентирам :) И все пак най - много ме притеснява фактът, че тлъстинките ми са доста отдавна и старателно трупани (може би последните 5-6 години) и не съм сигурна дали точно този режим ще ми помогне да се отърва от тях :(. Само за това не успях да намеря информация. Едно време бях чела някъде, че колкото по - стари са, толкова по- накрая си отиват и не знам въобще дали има надежда...
Не махай бадемите, просто ги замени с нещо белтъчно вечерта. За да намериш точният режим трябва да експериментираш. Ако този не е добрър за теб. ще си проличи. Има много други алтернативи. Маазнинките се топят с постоянство и търпение. Успех
Благодаря ти, diva 97, далеч съм от отказването, още повече, че дори не ми е трудно да спазвам режима :)
За днес:
08:30 - 20гр сурови бадеми, айрян от 100 гр мляко
11:30 - от пилешкото снощи - 100гр, 70 гр сметана, 50 гр пресни гъби, 50 гр краставичка
18:00 - в офиса имаше малко парти, та от всичко на масата си позволих около 40 гр някакво свинско мазно филе и 10 гр орехи;
20:00 - две яйца на очи (около 130 гр), две печени чушки с чесън и копър, 30 гр от моето сиренце Гауда без въглехидрати Smile
До тук - 964 кал, М-П-В - 65%-27%-8%.
Малко е, аз си знам, но в офиса просто днес нямаше как.
Между 10:00 и 11:00 - 1 час каланетика Smile
3 литра вода, един зелен чай, едно кафе сутринта.