02.03.09
16:16
Здравейте, на 17г. съм, 179см, 67кг. Като цяло съм слаб, но имам мазни бедра, които искам да изчистя и същевременно да направя маса. Последния месец карах на интензивно кардио - всеки ден по 40мин на лека степен с висока скорост и позачистих малко от краката, но пак има още какво да се желае. Тези дни започнах и фитнес като ме посъветваха да правя крака с повече повторения и по- малки тежести, понеже така ще намаля обема и големината им. Започнах с всички мускулни групи и смятам така да правя в следващите 5-6 седмици. Въпроса ми е свързан най- вече с храненетата преди и след тренировката и обяда (понеже на мен тренировката ми е около час след като се върна от училище) = 50мин. след обяд. Ето го и хранителния ми график долу горе:
Закуска: 100 гр. Овесени ядки 7ч.
300 мл. Прясно мляко “Роса” 1,5%
1 Яйце
Втора закуска (предиобедно хранене) - това е закуска в училище, така че съм ограничен от към възможности: 10ч.
1 Банан
Обяд: 14ч.
150 гр. Пилешки гърди
100 гр. Ориз/Картофи/Леща
200 гр. салата зеле/моркови например, но все пак рядко ям някаква салата на обяд
Тренировка 15ч.
След тренировка - 1 лъжица мед + прясно мляко
Следобедно хранене 17ч.:
70 гр. Овесени ядки
300 мл. Прясно мляко “Роса” 1,5%
Вечеря 20ч.:
150 гр. Пилешки гърди
100 гр. Ориз/Картофи/Леща
200 гр. салата зеле/моркови
Преди лягане 21:45ч.
175 гр. Извара “Маджаров”
200 гр. Кисело мляко “Роса” 1,5%
150 гр. Вода
Значи пия по 2-3 литра вода на ден, също така следобеда поне по една ябълка.
Целите са ми да натрупам маса, но и да намаля краката съответно. Знам, че около тренировката храните не са добре, но ще се радвам ако ми помогнете да оправя този график и да го нагодя спрямо тренировката ми, която може да е само тогава или малко по- рано. Решил съм след 2-3 месеца да си взема един протеин, който ще го пия сутрин и след тренировка по доза (american sport nutrition burgain whey).
Поздрави
Темата беше редактирана от Giovane на 03.03.09 08:19.
04.03.09
06:37
Съвета на “колегата” за НВД е пълна глупуст,а също и тренировката с много повторения за краката.Ти сам пишеш,че искаш маса,а краката няма как да се стегнат без да имат маса,а ако се безпокоиш,че ще ти порасне задника.....е недей,няма.Колкото повече мускулна маса има човек толкова повече калории му трябват да я потдържа и следователно по лесно успява да свали някои изличшни мазнини.Затова насочи вниманието си към качване на маса навсякъде,а не само от кръста нагоре.
Сега за храната.Овесените ядки е много добре,но само с тях неможе.300мл мляко не е нищо от към белтъчини,затова добави с тях месо,риба или извара,а на закуска 1 цело яйце и 4-5 белтъка.Когато си на училищв можеш да си разтваряш извара с вода и разстворим сок с подсладител.Аз съм студент и когато съм на лекции си нося така извара и за 10 секунди съм отметнал 1 хранене.След тренировка 1 лажица мед е малко.Трябва да са поне 80гр мед(около 60гр въглехидрати е това)или 100гр стафиди или 2 банана.Когато си вземеш протеи ще пиеш от него след тренировка,но дотогава трябва веднага да ядеш нещо и тъй като след тренировка на повечето хора едвали им се яде можеш пак да пиеш извара около 150гр.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 04.03.09 06:38.