04.03.09
20:20
Днес и аЗ направих своята инвестиция в хранителни добавки.Като си взех всичко на Optimum Nutrition:
1.100% WHEY GOLD STANDARD 10 lbs.
2.CREATINE POWDER 600 gr.
3.GLUTAMINE POWDER 600 gr.
Като мисля да пия протеина сутрин,преди и след тринировка тренировачни дни, и само сутрин нетрнировачни общо 390 гр. седмично.Глутамина с протеина с разликата,че ще го пия в само един нетреировачен ден след гърди и бицепс.За креатина се чуда зареждането дали да е 5 или 10 дена по 4х5gr. и после преди и след тренировка само по 5 gr.Другата дилема която е пред мен е дали за си зема BCAA или Amino 2222 и в каква дозировка ще трябва да го пия при положение, че във всяка доза протеин е дадено, че съдържа 5.5 gr. BCAA.И другото което е,че дават, че протеина съдържа и 4 gr. глутамин и се чуда ако пия по 3 пъти с протеина в пренировачни дни няма ли да стане прекалено много 27 гр като на 80kg са дадени 16gr. и дали няма да е по добре ги разпределя по умерено.
казано от VoZ на 04.03.09, 20:20:
Днес и аЗ направих своята инвестиция в хранителни добавки.Като си взех всичко на Optimum Nutrition:
1.100% WHEY GOLD STANDARD 10 lbs.
2.CREATINE POWDER 600 gr.
3.GLUTAMINE POWDER 600 gr.
Като мисля да пия протеина сутрин,преди и след тринировка тренировачни дни, и само сутрин нетрнировачни общо 390 гр. седмично.Глутамина с протеина с разликата,че ще го пия в само един нетреировачен ден след гърди и бицепс.За креатина се чуда зареждането дали да е 5 или 10 дена по 4х5gr. и после преди и след тренировка само по 5 gr.Другата дилема която е пред мен е дали за си зема BCAA или Amino 2222 и в каква дозировка ще трябва да го пия при положение, че във всяка доза протеин е дадено, че съдържа 5.5 gr. BCAA.И другото което е,че дават, че протеина съдържа и 4 gr. глутамин и се чуда ако пия по 3 пъти с протеина в пренировачни дни няма ли да стане прекалено много 27 гр като на 80kg са дадени 16gr. и дали няма да е по добре ги разпределя по умерено.
Тука попитай някой представител(ако има такъв) дали това не е маркетингов трик или наистина е добавено.Само ще ти кажа, че глутамин и БЦАА ти трябват в дози от 20-40гр на ден.Успех.
П.С. Ей тоя Оптимум....
04.03.09
20:52
Можеш спокойно да минеш и без зареждане с креатина. Резултатите от него идват и без зареждане, просто когато го правиш те идват по-бързо, но ти имаш солидно количество и можеш да извлечеш максимума без зареждане - моето мнение е да си го пиеш 2 месеца по 10 грама в тренировъчен ден (сутрин и след тренировка) и 5 в нетренировъчен - само сутрин.
Добра фирма си избрал, мисля, че няма да имаш ядове. Успех!
Мне не е маркетингов трик, смисал че съм съвсем истински и съществуващ човек и ,че тва което съм написал съм го и зел с пари изработени на 14 часов работен ден на морето сезон ‘08 а това, че всичко е на Optimum Nutrition протеина останах с впечатление, че е най-добрия, за креатина 600gr.=49,99 лв. като 5 г (5000 мг) от 99,9% CreaPure™ мисля, че е много добър баланс качество/цена/количество а за глутамина просто го взех смисал, че не съм се интересувал специално.А за BCAA мислех са си взема 400tabl. от тоя 1000 и да пия по 5 преди и след тренировка само в тренировачни дни, но пък нямаше и ми казаха на място, че няма нужда.А за за протеина ми казаха, че така както искам е добре за глутамина преди тринировка и лягане по 5gr. само не разбрах и нетренировачни дни или само тренировачни да го пия а за креатина ми казаха 5 дена по 4х5gr.Но аЗ се изнтересувах от вашето мнение.
intercitycunt мисля, че за два месеца в който имам 24 тренировачни дни (24х10gr.=240) и 38 нетренировачни (38х5gr.=190gr) и ми остават 170гр. с които да загрея с 170gr единия вариянт е 5х4х5gr.=100gr и 70gr остават или 10х4х5gr.=200gr от който 30gr ще си ги открадна от дгутите които са зазликата от излчислението с 24 дни на трировки и дните ще ми влезнат зареждащите дни (5) и общо взето при единия варият ми остават 85gr а при другия съм-5gr или 1 ден почивка.Само дето ме е страх да не претовара организма с 10 дена зареждане се пак съм на 17.
04.03.09
21:49
Абе твърде много сметки правиш. Креатина няма нужда от зареждане според много хора вече. Още по-малко път 10 дена... Целта не е да ти свърши кутията, а да го ползваш оптимално, нали?
Владимир92 друго имаше предвид - не че ти правиш рекламни трикове, а дали не е рекламен трик на МАРКАТА да каже, че има 5,5 гр ВСАА и 4 гр глутамин в доза. Според мен не е. Иначе спокойно, глутамин и ВСАА няма да ги предозираш - по над 20 грама даже е препоръчително да се пият ( въпреки че някои го намират разорително)
04.03.09
22:29
Какво предозиране бе, това да не са стероиди, че да се притесняваш за такива глупости :D Единствено с креатина е хубаво да се внимава, но иначе не взимайте под внимание дозировките, които са написани на опаковката на дадената добавка, те са дадени като някакъв минимум, при който ще видите ефект. ;)
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 04.03.09 22:30.
Освен протеин, приемай и ВСАА и глутамин преди и след тренировката, нищо, че на кутията пише, че дозата съдържа посоченото количество от двете добавки. Скоро СилаБГ споделиха в друга тема, че това, което пише на кутиите е истина, а според доста други хора, сред които и вносители, това са маркетингови трикове. Межу ВСАА и амините 2222, вземи ВСАА!