Въпрос за програма на хранене

05.03.09
09:08

Здравейте,

казвам се Пламен и съм командирован в Италия вече 8 месеца. В резултат на доста заседналата работа (от 9ч. до 7-8 на бюро) съм започнал да качвам мазна маса около кръста. По принцип съм слаб винаги съм бил и много трудно качвам(около кило на година въпреки че съм голям чревоогодник). Висок съм 194см тежа 75кг и съм на 23години. Ходил съм на фитнес едно време и имам някакви представи за упражнения но в хотела няма фитнес зала гирички и такива работи. Молбата ми е да ми помогнете да си създам хранителен режим + прости упражнения. По принцип ставам към 7:30 (мислех си да тичам но наоколо няма нито парк нито нещо подобно само улици и много мноого коли) закусвам (било то попара, филийки с топено сирене и някакви саламчета или каквото има в хладилника ( едно време ядях мюсли но хич не ми харесваха)) имам си фиксиран обяд в 13:00 и вечерята ми е някъде към 8-9ч.(хапвам разни глезотии да не умра от глад между яденията като кроасанчета, шоколатчета и други такива). Понякога си готвя -бобец, леща, мусака, спагети,разни яхнии...кулинарче съм, но понякога само пържени яйчица :) Та общо взето нямам много свободно време освен сутрин и късно вечер -но тогава съм много изморен за упражнения, за това искам да коригирам яденето. Готов съм за вашите идеи.

Благодаря предварително.

05.03.09
10:08

Като цяло намери първо заместител на тези малки шоколадчета и корасанчета между основните хранения, при липса на движение тези захарни изделия отиват точно там където не искаш.Можеш да поразпираш за спортно съоражение покрай теб,просто няма начин да няма такова и не е задължилтено то да е в хотела тъкмо ще си направиш малка разходка до там.

05.03.09
14:45

казано от Biad__ на 05.03.09, 10:08:

Като цяло намери първо заместител на тези малки шоколадчета и корасанчета между основните хранения, при липса на движение тези захарни изделия отиват точно там където не искаш.Можеш да поразпираш за спортно съоражение покрай теб,просто няма начин да няма такова и не е задължилтено то да е в хотела тъкмо ще си направиш малка разходка до там.

Да и този вариант съм го мислил, даже си мислех на плуване да ходя но при положение, че се прибирам от работа към 8ч. и то бая отмалял и докато си взема душ, да си сготвя нещо това онова и става 9:30 10 часа пък ако трябва да ходя и до града на фитнес след това и ще се разглобя :)  За това започнах сутрин коремни преси малко лицеви, плуване на сухо, че много съм се схванал. Идеята ми беше да не ям глупости а ми да ми препоръчате някакви храни. Също щях да питам какви храни са полезни за ставите? Защото от височината ли или от заседналия живот колената ме понаболяват.

Благодаря за подкрепата.

Това, че нямаш време за спорт е просто оправдание - аз работя от 9 до 19:30 часа 5 дни и 1 ден от 11 до 18 часа. И тренирам поне 5 пъти. Ако имаш желание има и начин.

06.03.09
08:19

казано от Венцеслава Атилова на 05.03.09, 16:29:

Това, че нямаш време за спорт е просто оправдание - аз работя от 9 до 19:30 часа 5 дни и 1 ден от 11 до 18 часа. И тренирам поне 5 пъти. Ако имаш желание има и начин.

Да и това го има и за това започнах сутрин да правя упражнения. Не знам ти какво работиш но аз вечер като се прибера и ударя един душ ми се затварят очите и нямам сили понякога и да ям. Какво остава да правя упражнения :) Напълно съм сериозен и не се оправдавам. Знам че целите се постигат с много труд и няма как да се осъществят ако не се отнасям сериозно към тях. Но все пак има едно НО. Когато бях студентче айляче имах време ходих на зала и всичко беше 6. Ходех на лекции до обяд това онова после заличка, почивчица и такива работи. Сега ставам сутрин супер неотпочинал (имам много лек сън и при най-малкият шум се будя и въртя) правя упражнения 10-15 мин. хапвам банани със сметана и прясно мляко шът на работа и почти цял ден пред компа. Прибирам се скапан и нататък го знаете. Ако пия някакви енергийни напитки ще има ли полза?

казано от bajo85 на 06.03.09, 08:19:

казано от Венцеслава Атилова на 05.03.09, 16:29:

Да и това го има и за това започнах сутрин да правя упражнения. Не знам ти какво работиш но аз вечер като се прибера и ударя един душ ми се затварят очите и нямам сили понякога и да ям. Какво остава да правя упражнения :) Напълно съм сериозен и не се оправдавам. Знам че целите се постигат с много труд и няма как да се осъществят ако не се отнасям сериозно към тях. Но все пак има едно НО. Когато бях студентче айляче имах време ходих на зала и всичко беше 6. Ходех на лекции до обяд това онова после заличка, почивчица и такива работи. Сега ставам сутрин супер неотпочинал (имам много лек сън и при най-малкият шум се будя и въртя) правя упражнения 10-15 мин. хапвам банани със сметана и прясно мляко шът на работа и почти цял ден пред компа. Прибирам се скапан и нататък го знаете. Ако пия някакви енергийни напитки ще има ли полза?

не, няма смисъл от тия напитки -ефектът им е временен, а и - сите са много повече от +совете. Като почнеш да тренираш и да се храниш правилно ще имаш много повече енергия. Какво работя ли - управител съм в магазин за мабели и декорации за дома - стоя права или съм в движение почти по цял ден, освен това доста често ми се налага да местя разни дивани, шкафовеи тн нагоре надолу. Да не говорим за кашоните като получаваме стока... Общо взето работата ми е свързана с доста физическо натоварване и откакто тренирам, накрая на деня не съм така “изцедена” както когато не тренирах. Да, има дни, когато и мен ме домързява и се насилвам да стигна до залата, но веднъж вляза ли, всичко се подрежда.

06.03.09
11:07

не, няма смисъл от тия напитки -ефектът им е временен, а и - сите са много повече от +совете. Като почнеш да тренираш и да се храниш правилно ще имаш много повече енергия. Какво работя ли - управител съм в магазин за мабели и декорации за дома - стоя права или съм в движение почти по цял ден, освен това доста често ми се налага да местя разни дивани, шкафовеи тн нагоре надолу. Да не говорим за кашоните като получаваме стока... Общо взето работата ми е свързана с доста физическо натоварване и откакто тренирам, накрая на деня не съм така “изцедена” както когато не тренирах. Да, има дни, когато и мен ме домързява и се насилвам да стигна до залата, но веднъж вляза ли, всичко се подрежда.

Благодаря за съвета, и без това не ги харесвам :) Казваш “Като почнеш да тренираш и да се храниш правилно ще имаш много повече енергия.” На мен ми беше това идеята. Някой който разбира да сподели : така и така, като за твоето ежедневие или време на хранене е добре, примерно:
” да закусваш повече или по-малко,това и това или това и това, на обяд да ядеш по-малко пък да не ядеш това  а ми това и това, вечер да избягваш тези храни а да наблягаш на тези, събота и неделя да правиш това и това. Щом те болят ставите си купувай такива храни те садържат еди какво си, които ги подхранват, заздравяват. “
Такива работи. Ако трябва ще си платя някак си ама да има ефект. Ако продължавам така ще е много грозна гледката. Слаб, висок, с пилешки крака и корем. Мале мале.

Ами, виж сам темите за НВД и РБР. Според мен ти трябва РБР, след като не си толкова “мазен” и имаш само тлъстини в коремната област. Но само диета или само спорт няма да ти свършат работа. Трябва и двете. Направи си сметки за КБ и си го спазвай, начертай си цели - ясно дефинирани и реални. Само мазнини ли искаш да изчистиш, или искаш да качиш ММ, или и двете? Започни с целите първо, след това сам можеш да определиш какъв вид хранене ти е необходимо. Кажи си - понеделник, сряда и петък (примерно) задължително ще тренирам. И си ги спазвай. Трудното е да се престрашиш да влезеш в залата веднъж - след това бързо влизаш в ритъм. Много е лесно да оставиш някой друг “да ти свърши мръсната работа” и да ти направи сметките, но ти сам се познаваш най-добре, знаеш кои храни предпочиташ, колко време можеш да отделяш и тн и тн. Чети, учи се, наготово е най-лесно, но когато сам си изработил стратегията си, а не ти е наложена от някой друг, има много по-голям шанс да успееш. Когато си готов, с удоволствие ще ти четем дневника (и ще даваме мъдри съвети :Р )

06.03.09
13:10

казано от Венцеслава Атилова на 06.03.09, 13:00:

Ами, виж сам темите за НВД и РБР. Според мен ти трябва РБР, след като не си толкова “мазен” и имаш само тлъстини в коремната област. Но само диета или само спорт няма да ти свършат работа. Трябва и двете. Направи си сметки за КБ и си го спазвай, начертай си цели - ясно дефинирани и реални. Само мазнини ли искаш да изчистиш, или искаш да качиш ММ, или и двете? Започни с целите първо, след това сам можеш да определиш какъв вид хранене ти е необходимо. Кажи си - понеделник, сряда и петък (примерно) задължително ще тренирам. И си ги спазвай. Трудното е да се престрашиш да влезеш в залата веднъж - след това бързо влизаш в ритъм. Много е лесно да оставиш някой друг “да ти свърши мръсната работа” и да ти направи сметките, но ти сам се познаваш най-добре, знаеш кои храни предпочиташ, колко време можеш да отделяш и тн и тн. Чети, учи се, наготово е най-лесно, но когато сам си изработил стратегията си, а не ти е наложена от някой друг, има много по-голям шанс да успееш. Когато си готов, с удоволствие ще ти четем дневника (и ще даваме мъдри съвети :Р )

Благодаря така и ще направя ;)  пък каквото стане

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1