04.03.09
22:01
Здравейте, живея 15-тата си година :D и от известно време (почти година) имам някакъв проблем със ставите на коленете. При свиване ми пукат доста често, а болка не усещам..лявото пука доста по-често от дясното. Клекове правя много рядко, но често играят футбол (да кажем 3-4 пъти на месец и то в училище - нищо сериозно). При клекове - коленете пукат по-често от обикновено. Също така и практикувах джогинг за около месец. Това едва ли има някакво значение, защото проблемът не е от скоро. Не съм търсил специализирана лекарска помощ. Наскоро бях пипнал пневмония и при посещение на личния ми лекар (който се води терапевт, незнайно защо) го попитах и за този проблем. Каза ми, че не е нищо сериозно и ако се подуят или зачервят колената да му се обадя. Някак си не му имам доверие, по простата причина, че ми казва да лекувам почти всяка болест с “чайчета”. (Ми..хрипчета имаш, чайчета повече ще пиеш и ще се оправиш). Има ли някаква опасност да имам артрит или нещо подобно (не съм особено запознат с тези болести..) ?
edit: Също така има ли някаква опасност, ако си тренирам краката, защото от скоро започнах да се занимавам по-сериозно с фитнес (тренирах и преди, но не по програма) и засега избягвам да правя каквито и да е било клекове.
Темата беше редактирана от unnamed1234 на 04.03.09 22:13.
спокойно , тва сам почти сигурен че е от растежа по тва време и мойте колена много проблеми ми саздаваха , ма е нормално . Един приятел беше толкова зле че не можеше да си завърже вразките на обувките ма му отшумя и на него . незнам дали има опастност ако тренираш но аз си тренирах сериозно и пак ми мина и сега нямам никакви проблеми
06.03.09
11:54
Аз съм на 31 години и откато се помня ми пукат коленете зверски, но никога не ми е създавало някакъв дискомфорт или болка.
С годините съм го приел за нещо нормално.