05.03.09
18:00
Значи имам един въпрос..
Понеже имам суроватъчно протеинче, но не ми казаха кака да го пия.. тоест кога и в какви дозировки ?!
На 16 години съм 72-3кг 181см висок.. тренирам 4 пъти в седмицата :)
По колко да пия и кога в дните на тренировка и по колко и кога в почивните ми дни :) Мерси
05.03.09
18:58
Айде сега да почетеш из форума да видим дали няма да си отговориш на въпросите...
05.03.09
19:23
казано от Martin Tomov на 05.03.09, 18:58:
Айде сега да почетеш из форума да видим дали няма да си отговориш на въпросите...
В статията за протеина в сайта пише:
”Напоследък като “златно правило” в бодибилдинга се приема 2,2 грама протеин за 1 кг активно телесно тегло”
Нито знам това за 1 ден ли е дали е за след или преид тренировка и прочее ?!!
05.03.09
19:32
една доза сутрин на гладно и две дози след трен едната доза е меритлената л1жица в протеина
В статията за протеина в сайта пише:
”Напоследък като “златно правило” в бодибилдинга се приема 2,2 грама протеин за 1 кг активно телесно тегло”
Нито знам това за 1 ден ли е дали е за след или преид тренировка и прочее ?!!
Ами аз до колкото знам,наскоро питах един инструктор това 2,2 грама е много.Нормалното е 1,5-1,6 грама на килограм но не знам може да не съм прав нека да видим и другите съфорумници какво ще кажат,те са с по-голям опит.
Споделям моят опит - с около 1,5гр. на кило телесно тегло мога да поддържам постигнатото до момента. ММ покачвам ако приемът на белтъчини го повиша на над 2гр.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.03.09 20:41.
05.03.09
21:09
Съгласен съм, освен това многократно съм казвал, че предпочитам да приемам малко повче протеин а не въглехидрати и мазнини. Ако искаш качваш и приемаш по 1.5 гр на кг, ти трябат ненужно много калории от въглехидрати и мазнини.
Аз пък съм на друго мнение... много протеин се приема когато чистиш за да пазиш мускула. Качване на маса може да се получи и с 1.5 гр протеин, но с повече въглехидрати.
06.03.09
08:32
казано от qm_meso на 05.03.09, 19:32:
една доза сутрин на гладно и две дози след трен едната доза е меритлената л1жица в протеина
Няма смисъл от две дози след тренировка.
По - добре едната 30 минути преди трен,
другата веднага след края на тренировката..
07.03.09
09:30
а нищо не казахте за дните в които не тренирам >?!!?
07.03.09
09:57
Сутрин веднага след като станеш.
казано от sashkoo ;] на 07.03.09, 09:30:
а нищо не казахте за дните в които не тренирам >?!!?
Сутрин и, ако $ не са проблем и следобед по 1 доза.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.09 11:33.
23.03.09
14:00
Добре е да вземаш и 1 доза преди лягане, като добавиш някакви мазнини. Например лешници е идеално, по този начин ще забавиш разграждането на протеина и ще ти храни мускулите по - дълго през нощта ;) Успех
казано от MachineHead на 23.03.09, 14:00:
Добре е да вземаш и 1 доза преди лягане, като добавиш някакви мазнини. Например лешници е идеално, по този начин ще забавиш разграждането на протеина и ще ти храни мускулите по - дълго през нощта ;) Успех
По-добре е преди лягане да пия/яде извара.
23.03.09
16:58
казано от Стоянчо на 23.03.09, 15:03:
казано от MachineHead на 23.03.09, 14:00:
По-добре е преди лягане да пия/яде извара.
х2
Бърз протеин преди лягане не ти трябва...
според мен това КОЛКО пъти трябва да пия суроватка е тъп въпрос....задавах го същия преди няколко седмици, но вече навлязох в материята.
като цяло трябва да си следиш яденетата и приема на белтък и оттова да се определя колко пъти да го пиеш.
ходя на работа и през деня като нямам възможност да направя 2 яденета с месо, а само едно, пия един шейк, за да мога да си набавя нужния протеин. това е като цяло, много е важно да знаеш какво ядеш и да знаеш как да го ядеш, за да има смисъл.
иначе по 2-2.5 гр протеин на твойто тегло са нужни за разтеж на мускулите и добри резултати. ако си взимаш суроватката, за да не я консумираш правилно и само е така да я пиеш и да казваш на приятелчетата си, че пиеш....то няма смисъл....
Извинявам се, че си задавам въпрсоса тук, надявам се автора няма нищо против.
Питането ми е следното: Има ли смисъл да се приема протеин на прах (суроватка) по 3-4 (може и повече пъти), тъй като имам възможност да не пестя дозите в момента? Естествено, не говорим за заместване на нормалното хранене, но дали не е някакъв плюс, или е излишно толкова често?
Преди време имах един познат, който си правеше шейк на всеки 2-3 часа (тогава прохождах във фитенеса и ми се струваше доста фрапантно) .
Мерси предварително!