Възпаление на окото вследствие на добавки?

06.03.09
13:00

Здравейте ,сигурно ви е малко странна темата и ще кажете да пробвам във форум за кожни инфекции,но след консултация днес със очен лекар (за ечемик излизащ на окото ми първо на горния клепач ,но не успея да избие...преди седмица сега на долният е тръгнало)ми казаха че това става при диабетици ,висока захар или в следствие на голям прием на въглехидрати ,което ме учуди адски много тъй като ,преди година съм си правил изследване за кръвна захар и нямах никакви проблеми... има ли вероятност в някой от добавките да има прекалено много захар и в комбинация със висок прием на въглехидрати , да става реакция,защото се поболявам като имам нещо по лицето си,а тези зачервявания не поболяват...

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 28.04.11 13:40.

06.03.09
13:47

Сподели как се храниш....Казваш от висок прием на въглехидрат...Кажи си например вчера какво си ял...

06.03.09
13:58

става и в следствие на запушени слъзни канали

06.03.09
15:00

На мене менюто ми е доста ограничено ,предимно телешки стекове,пилешко филе,варени/печени картофи и яйца (без жълтици) пържено не пипвам ,от разни мазнотии даже ми става лошо,сега май ще изключвам картофите и ще заложа повече на ориз,таман се върнах от аптеката и почвам някакви капки и мазила ,ще откача...Понеделник отивам да правя кръвна захар да видим какво ще покаже тя ,ако не е висока явно е от прекомерно хранене...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 06.03.09 15:01.

Ечемикът не е чак толкова страшно заболяване, приятелю.
Обикновено причината му е в лошо врастване или нараняване на косъм от миглите или запушен канал на жлезите.
Тъй като проявлението му обаче са стафилококови бактерии, а лигавицата на окото е много податлива и директно открита на влиянието им, няма нищо невероятно да се разпространява.
Особено ако си го търкал, попипвал повечко и прочие.

Принципно е вярно, че инсулинът и кръвната захар могат да променят секрецията на мастните жлези.
Но според мен се вкарваш във филми с тея диабети и захар в добавките.
Можеш да спреш добавките за известно време, но според мен причината не е там и - да чукна на дърво - не е и в “диабета”.

06.03.09
15:40

Ще стискам палци да нямам проблеми със захарта,и аз не виждам да има кой знае колко високи количества в протеинът ми например...но очната лекарка твърдо държеше да е подчертае,че има голямо вероятност да е от тях и яденето на предимно въглехидрати ,в понеделник ще разбера какво се случва вътре в мен,до тогава мога само да тая надежди...благодаря ви за включването и успокоението малко или много !

06.03.09
16:01

Първият сигнал, че имаш повешена кръвна захар е прекомерна жажда и обилно уриниране. Бъди спокоен, ако имаш проблеми с панкреаса и тренираш сериозно, досега да си усетил неразположение. Обикновено освен призначи за хипер, ще имаш и такива за хипогликимия, изразяващи се в нервност, желание за сладко, виене на свят... Тези симптоми са широко разпространени и се срещат и без конкретно заболяване ... Не се притеснявай! Успех!

09.03.09
14:15

За моя радост днеска изследвания бяха перфектни,най ме притесняваше захарта ,че в семейството е наследствена и бях на тръни малко...само дето ме вкара във филм тъпата лекарка ,че и 20-чка получи за бързата консултация,поне капките и спряха това чудо да избие за няколко дена...благодаря ви много за съветите момчета !!!

09.03.09
16:29

Сега, ако бяхме нормална държава, можеше ди и друснеш едно дело, за неимуществени вреди, че ти е съкратила живота с няколко часа заради притеснението ... ;-)

Не виждам нещо лошо в това, че жената се е застраховала срещу лошо развитие.
Ти пък представяш ли си, ако го беше изпратила вкъщи с мехлем и диагноза “нищо ти няма” и се окаже диабет?
Дали ше му е “удължила живота” тогава?
Дори и да е 1/1000 случая.

Поощрявам изследването.
Просто не е трябвало да го приемаш толкова навътре, но явно нямаш опит с лекари и болници. Идеята на тея изследвания не е “да докажат” фатална диагноза, а да стеснят кръга на възможните диагнози.
Лично за мен трябва да се радваш на лекар, койо те праща на изследвания, пък нека всеки път нищо ти няма.

Поздрави!

09.03.09
19:36

Даже учудващо, че не са го ..претупали.

09.03.09
21:01

Прави сте, по принцип, в днешно време е трудно да те пратят на изследвания, но човекът се беше притеснил. Просто не са рядкост случаите и на немърливост, и на престараване. Иначе написаното е полушеговито...Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1