07.03.09
07:37
Здравейте, искам да започна диета за чистене и орелефяване, незнам обаче как да си организирам храненията, каква храна конкретно да приемам, трябва ми нещо по-индивидуално, прочетох темата за НВД, обаче няма как да я спазвам толкова стриктно, освен това с математика осрах нещата, ако може примерно меню за дните с тренировка и зареждащите дни...
Тренирам усилено вече около месец, като преди това имам около 6 месеца стаж с прекъсвания, на 16 години съм, 175-7 см, 85-7 кг
Откакто почнах усилената тренировка+кардио, ограничих тестено, сладко, газирано, ям повече плодове и кисело мляко, ядки сурови(бадеми главно), наблягам на готвени храни, а не на готови такива...
Сякаква помощ би ми била полезна, Благодаря на всички които се отзоват ! :D
казано от emzo на 07.03.09, 08:50:
RTFM или по друг начин казано - прочети важната тема за НВД.
прочетох я ;)
виж какво съм написал...
07.03.09
09:04
казано от Даниел Г. на 07.03.09, 09:00:
казано от emzo на 07.03.09, 08:50:
RTFM или по друг начин казано - прочети важната тема за НВД.
прочетох я ;)
виж какво съм написал...
Невиждам да си написал нещо същественно освен това, че си осрал математиката. Сядай сметни си калориите виж таблицата със съдържанието на храните по вещества и смятай, какво очакваш някой да смята вместо теб ли ?!?!и да ти даде примерно меню след което ти да започнеш “ама това не го мога” , “ама онова не го искам”. Замисли се за целите си и как ще ги постигнеш след като дори нямаш желание да си пресметнеш необходимата за денонощието енергия.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 07.03.09 09:05.
излязоха ми :
протеин: 212 гр. 850 кал.
въглехидрати: 85 гр. 340 кал.
мазнини: 256 гр. 2304 кал. (малко много ми се вижда)
Та ако може да ми предложите конкретни ястия и храни бих ви бил благодарен, всичко ям така че, мисля че нема да има такова което да не ми хареса ;)
Като напишеш примерна програма, ще я коментираме. Успех!
Мнението беше редактирано от biggggy на 07.03.09 09:21.
Сутрин кисело мляко с овесени ядки
2-ра закуска сурови бадеми + банан/ябълка
обед нещо готвено...
след тренировка киви/портокал
вечер пак нещо готвено...
Това добре ли ще е като за тренировъчен ден, тренировката я правя следобед, сега като съм първа смяна, като съм 2-ра ще е вечер...
Вярно си много зле с математиката !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тоя режим дето си го написал.Идеален е, давай смело !!!!!!!!!
Момче откъде да знаем колко мляко ядеш, колко овес.
На обед колко олио има в манджата, колко месо, колко въглехидрати ?
За вечерта същото.
Понеже ще те оставя да се помъчеш още малко с математиката - т.е. няма да ти казвам колко ти е OКБ.
Мислиш ли, че хрната в описания по-горе режим е равна на ОКБто ти ?
http://www.bb-team.org/forums/search ключова дума НВД, имаш да четеш поне 1 седмица.
прочетох го поне 2 пъти, преди да пусна темата, обаче не мога се оправя с математиката, аз ли бъркам при смятането или калкулатора не ми смята точно БМР, не знам...
Толкова сложно ли трябва да е всичко ако човек иска да свали некое кило, толкова ли трябва да е стриктно спазването на приема на храна до грамчето...???
Не, толкова сложно е когато имаш изградена мускулна маса и и искаш да постигнеш релеф.
На твоята възраст - спорт и чиста храна.Но не и да гладуваш.
Еми значи аз си измислих нещо като меню
Сутрин ям кисело мляко + зелена ябълка или някой цитрус или кисело мляко с мед и орехи(не е много диетично но пък е полезно, спомага храносмилането)
На училище ям ябълка, банан или ядки(бадеми, орехи сурови)
Обядът ми е нещо готвено от сорта на боб, леща, картофи, ориз, чисто месо и т.н.
Следващата ми закуска е пак някой плод или кисело мляко.
Вечер започвам със зеленчукова салата и пак нещо готвено, ще избягвам полуфабрикатите и готовите храни...
Като цяло гледам да намаля сладко, газирано, тестено(ще ям хляб без брашно), панирано, пържено, мазно и сякакви други храни, известни като Cheat Meals или бързи закуски, казаха ми че на моята възраст не е важно толкова какво ядеш, а колко, по-колко пъти и да е здравословно ;)
Надявам се да съм оцелил правилния режим, мисля след една седмица, след като вече имам 1 месец усилени тренировки и спазване на режим, да почна ALCAR или само LCAR, или някой фет бърнър, ако имате забележки, моля споделете :)
За нисковъглехидратна диета, много въглехидрати имаш. Погледнал ли си колко гр. въглх. има на 100 гр. картофи примерно. За вечеря “нещо готвено”? Избягвай въглехидратите през втората половина на деня. Почети ощи малко!
това искам да кажа, не е важно на този етап колко са ми въглехидрати, мазнини и белтъци, важното е да приемам здравословна, полезна и чиста храна ;)