Имам тука една питанка :)

07.03.09
10:58

Здравейте на всички нов съм във форума едва вчера се регистрирах..! Значи имам питане  на 16 години съм започнах да тренирам лятото но тъй като започнах училище не ми оставаше време за тренировки сега почнах отново но междувременно за този период от лятото на 2008 (да кажем някаде Август) до сега съм качил много малко килограми въпреки че ям редовно поне по 5-6 пъти на ден във всяко ядене задължително има месо (също така ям и сладки неща като вафли кроасани и др.)  .. значи във момента съм смешните 46-47 килограма и съм около 1.60-1.63 висок доста изоставам :D от останалите съученици като растеж и тегло незнам на какво се дължи (според мен на това че съм се родил преждевременно доколкото знам :( в 7ми месец мисля) но както и да е моля ви ако имате някакви идей или нещо да помогнете да ми кажете кво да правя тъй като искам да поналея малко килца и да дръпна щот се пак е срамно :) на 16 години да съм като 5то класник :D… Благодаря,преварително!!!

Темата беше редактирана от Brooklyn на 07.03.09 11:29.

07.03.09
11:35

Опиши как се храниш, напиши приерно меню за 1 ден.

07.03.09
11:42

така значи сутрин нямам време да ям ставам оправям са за даскалото и излизам към 10:00 някаде има едно голямо междучасие ям един бургер+ пържени картофи (със там някакво месо обикновенно свинско или пилешко +някоя друга вафла) или някакъв сандвич със бекон,салати пържени картофи,или пица след това към 12:30-1:30 ям някакъв сандвич със колбас или там пържоли каквото има из хладилника (винаги месо тъй като друго не ям) +нещо сладко към 16:00 някаде ям пак сладко и вече на вечеря  (пържоли,пушени гърди,някакъв колбас,яйца със колбас,наденица или др.) след вечеря задължително ям пак нещо сладко и преди лягане също (лятото докато тренирах се събуждах и нощем да ям)

Мнението беше редактирано от Brooklyn на 07.03.09 11:53.

07.03.09
11:56

С този начин на хранене не очаквай резултати. Прочети в раздела Диети за режимите за покачване на ММ. http://www.bb-team.org/articles/1542/ Харесай си режим и прочети за него. Трябва да имаш 5-6 хранения, в които равномерно да бъдат разделени необходимия грамаж белтъчини, съобразен с целите - покачване на маса. Сутрин като станеш къде ти е закуската?! Говорим за прием на храна през 2-3 часа. Богати на белтъчини храни са: яйца, пилешко, чисто свинско, риба, млечни продукти. Избягвай бургери и сладкиши. Въглехидрата нека бъде варен картоф, ориз, много овес, боб, леща, грах.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.09 11:57.

07.03.09
12:03

овеличи храната като цяло като наблегнеш наи вече на въглехидратите че дори и на мазнините щото наи вероятно имаш бърз метаболизъм и ти трябват повечко калории. Няма да е лошо да си вземеш и някакъв геинър и тренираи 3-4 пъти седмично не повече :)

AN

07.03.09
12:03

Според мен една диета спазвана на 90 % ще ти даде нужния резултат поне през 1-вия месец, но от друга страна незнам дали е удачно да се натоварваш с диета понеже си на 16 години, според мен няма да ти навреди, но все пак ако има някои по запознат тука, а аз знам че има, да каже какво мисли по въпроса. Чел съм тук там из форумите че не е за предпочитане  да спазваш хранителни режими в пубертета, обаче аз на твое място бих започнал да ям яко и то качествени храни, щото имаш нужда. Е ще ти кажат ти си на 16 и си слаб след 2-3 години ше качиш, е да ама не, на мен тва ми го повтаряха с години ама не качах изобщо. Моето мнение е че ти трябва ядене и една ориентировъчна  диетка да пробваш пък ако не ти хареса ти си знаеш.
Ако греша някаде поправете ме.
По-здрави и По-умни :)

07.03.09
12:20

ами благодаря за отговорите очаквам още хора да пишат и ще съм благодарен тъй като вие сте по запознати от мен с нещата все пак сам новак ако има някой доброволец да ми състави една диета,ще съм му много благодарен :)

07.03.09
18:39

с ядене сичко става аз  като почнах фитнеса къф бях 65 кг :Д а сега съм 74 товаса 9 кг  с подходяща програма и малко добавки и има ефект :)  потьрси в търсачката за некои режим които ще ти допадне :) и успех !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1