Растройство и как да се борим с него!

07.03.09
21:06

Имаме растройсвто от вчера, доста мощно.Ядох вчера на 1ното ядене заедно с месото  сирене и препечени филиики , но не се оправих.Днес вечера (преди борени минути отово се появи) .Как да се боря успешно с растройството??

07.03.09
21:13

Ако е от храната, то няма какво друго да направиш освен да разбереш коя храна или комбинация от храни го причинява и да спреш да консумираш.
Но имай предвид, че разтройството много често е породено от вирусни инфекции. Аз преди година не можех да мръдна за 10 мин. от вкъщи! Беше ме хванал вирус, благодарение на който поставих рекорд, който можеха да запишат в “Гинес”. 12 пъти до тоалетна за един ден. Смятай...

07.03.09
22:23

Препечени филии със сирене и мед - ако може - на всяко ядене - или яж само това (меда колкото се може повече - добре запича, за предпочитане си намери домашен, че това по магазините не е ясно какво е точно), никакво прясно мляко, никакво сладко (особено домашно и особено от сливи), махни и салатите докато не се оправиш, също и подправките - особено лютите... Вярно, че не е НВД ама поне ще се оправиш за ден-два-три

Мнението беше редактирано от mbarton на 07.03.09 22:27.

07.03.09
22:44

ако не е вирус, следните помагат:
- силен черен чай
- калций на таблетки
- желе, желатин

MA

07.03.09
23:05

Само препечени филии със сирене.
Питай в аптеката за някое хапче ;)

08.03.09
00:28

Бабини рецепти много - оцет, брашно, силен алкохол, ябълките регулират...има и по-безумни, но тези помагат. Ако обаче си с температура, или продължи повече от 48 часа, лекар! Оздравявай!

08.03.09
01:54

Приемай повече течности, заради дехидратацията,пробвай с ЛОПЕДИУМ(ЛОПЕРАМИД)  по 1 тб след хранене или приемане на течности. Можеш да комбинираш и с медицински въглен на таблетки!

Никакъв оцет, защото дразни лигавицата на стомаха и дуоденума, можеш да приемаш разтвор на лимонена киселина, толкова, колкото издържаш на кисел вкус, най-добре хладка и леко подкислена вода!

08.03.09
09:14

Точно с оцет разтворен в малко вода се спасих от положението, което описах по-горе.
Друга изпитана храна за “запичане” е кашкавалът. Както казаха и препечените филии помагат много.

Оздравявай!

08.03.09
10:54

1 супена лъжица оцет ;-)

08.03.09
11:01

казано от mbarton на 07.03.09, 22:23:

Препечени филии със сирене и мед - ако може - на всяко ядене - или яж само това (меда колкото се може повече - добре запича, за предпочитане си намери домашен, че това по магазините не е ясно какво е точно), никакво прясно мляко, никакво сладко (особено домашно и особено от сливи), махни и салатите докато не се оправиш, също и подправките - особено лютите... Вярно, че не е НВД ама поне ще се оправиш за ден-два-три

Меда да запича????? Не съм сигурна, че е така....... :roll:
Иначе пробвай с нар, вишни (за сега само замръзени), дренки, ако си намериш....ориз. Пиеш ли някаква суроватка?

Мнението беше редактирано от Ambriel на 08.03.09 11:23.

Смекта на прах пробваи ако е вирус аз това взимах пробваи и наторален сок или компот от Вишна стега стомаха :-)

08.03.09
12:28

Ся не съм на НВд вчера бях направил 1 ядене с сирене и препечени филики + месо.. всичко бе  ок ,но през ноща пак се обади .Е ся направих  1 пак с сирене и препечени филики и месо и се чуда дали да не направя още 1 .

Значи при разстройство най - ефективно е малко глад. Един ден примерно.
После минаваш на чайчета и туй, което ти е писала Кедър.
Ако няма ефект, хапчета бол. Във всяка аптека ще ти дадат.
При мен медицински въглен върши чудесна работа.

След това вече препеени филийки и сирене, което обаче както се установи, не съдържало сирене....

И, не допускай да се обезводниш.
Това е.
Разтройството не е чак такъв ужас, даже може да се каже че има и частично положително действие.
Да, може да свалиш 2-3 кила, но нищо фатално.
И точно сега, с пролетната умора и пролетните храни се среща често.

08.03.09
16:37

Я пробвай с 5-6 зрънца не варен бял боб.

1 компот от дренки и си 6 :)

08.03.09
18:37

Щом не вдигаш температура и няма слуз или кръв - или е вирус или някоя хранителна комбинация.

09.03.09
11:53

Оправих се :):) Благодаря на всички за помоща за тази  контузия

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1