08.03.09
10:05
Здравейте! Знам че има доста теми из форума относно хернията, но реших да направя една нова: Та в началото на миналата седмица натоварих доста корема в залата и същата вечер се появи една много остра болка в корема(малко над пъпа, леко вляво), като болката се усещаше предимно когато клякам/сядам или започна да бягам(изведнъж ме “прерязва” страшно). И така 2,3 дни нито отшумяваше, нито ставаше по-зле, сега вече(след 5-6 дни) взе да минава помалко, но все още като затичам и ме свива здраво(много остра болка). Нямам никаква подутина или нещо подобно в тази област, но се притеснявам да не съм направил някоя херния... Възможно ли е да съм притиснал някой нерв или скъсал някое мусколно влакно и за това да ме боли така? Ако е херния нормално ли е да отшумява болката? И още нещо: мога ли да тренирам други групи (гърди,ръце) докато отмине напълно(тъй като в момента изобщо не мога да правя кардио например)? Благодаря предварително!
Докато не се консултираш с лекар, по-добре почивай. Най вероятно си разтегнал нещо, но се подсигури. Боли ли като кашляш?
Първите няколко дни ме болеше когато кляках/сядах, но сега вече не усещам нищо освен ако не взема да бягам или натисна “болното” място...
08.03.09
16:15
Хм... Болката около пъпа е съмнителна и за апандисит например...
Препоръчвам посещение при хирург.
Днес ходих на доктор(тъй като вече повече от седмица ме наболява) и ми каза че само съм разтегнал някой мускол(беше категоричен че няма херния) и можело до 3 седмици попринцип да се усеща болката... Благодаря за отговорите ;-) !
11.03.09
16:02
Аз като бях малък, разбирайте преди 20 години имах херния, после от някъде 10-12 годишен досега (на 24 съм) никога не ми е “излизала”, не съм имал проблеми и не съм я усещал. Не ми е правена операция. Носех само един колан дето уж притискаше отлява “срамната” ми област, където беше локализирана хернията. И то някъде около 1 година да съм го носил, нежду 4-тия и 5-тия ми рожден ден.