Ще изостанат ли много краката,ако не ги тренирам.

07.03.09
21:11

Искам да попитам дали ще изостанат много краката от др.части на тялото,ако не ги тренирам.Започнах да правя тяга и от там малко ми се натоварват.Не правя крака поради проблеми с колената.
Петко К - ако имаш много въпроси, пускай ги в една тема и в правилния раздел!

Темата беше редактирана от Петко К на 07.03.09 22:52.

07.03.09
21:44

казано от style_ на 07.03.09, 21:11:

Искам да попитам дали ще изостанат много краката от др.части на тялото,ако не ги тренирам.Започнах да правя тяга и от там малко ми се натоварват.Не правя крака поради проблеми с колената.

Е не бате .. ще растът заедно с горната част.Като не ги тренираш щр изостанът

08.03.09
07:52

А ти как я мислиш, че няма да ги тренираш и те сами ще си напредват? Разбира се, че ще изостанат.

RH

08.03.09
09:20

Ще изостане и горната част на тялото.

От тягата само задното бедро ти се тренира малко прави поне клек ако толко не ти се прават крака.Без клек не си за никаде :-) базово упражнение маса на целото тяло и сила дава мн:-)

08.03.09
11:41

Странното е, че за половин година от 55кг станах 70кг без да се омазнявам изобщо (не казвам, че съм качил само чисто, то е невъзможно и то за такова време)...и не правех крака. Само символично. Правех пистолети (клекове на 1 крак) и отделно тягата си я броя като упражнение И за крака. Само че цифрите са си цифри. Естествено това не може да продължава и вече правя крака, но факт е, че без да правя сериозно крака пак имах доста голям напредък, като краката също растяха, макар и доста по-незначително в сравнение с горната част. Смятам, че включването на клека в програмата ми ще даде много силен тласък на цялостното развитие :)

08.03.09
11:50

Не само краката ще ти изостанат като не ги тренираш ;)

Мнението беше редактирано от tonu на 08.03.09 11:51.

ГН

08.03.09
11:53

Митове и легенди. От 1 година не тренирам краката изобщо, в прилична форма са, 68 см, и абсолютно никъде не съм изостанал.

08.03.09
12:48

Мерси за изказаните мнения ;) но не правя крака само поради причината че ме болят колената...Преди кляках и наистина започнаха да растат но като ми се обадиха колената спрях и чакам да се възтатовят да започна отново ;)

ГН

08.03.09
15:26

Специално за тебе направих туку-що една снимка на която се виждат краката ми, не ги бях снимал от много време, добри мвоже и да не са но на това ниво просто не ме подтикват да ги тренирам. Снимката е последната в галерията ми.

08.03.09
15:42

Краката са ти страшни ;) А и нагоре не лъжеш..Като гледам бая си якичак.Oт колко време тренираш.

ГН

08.03.09
17:11

Благодаря ти. От 9 години. Иначе сериозно, направих спонтанно тази снимка не за да се фукам, а да покажа нагледно как изглеждат нетренирани от 1 година крака до 47см ръка. О последно тренирах сериозно крака декември 2007, от 2008 не ги тренирам.
Едно време се премазвах от тренировка за тях. И за какво? Наистина, ако не съм луд и по начина по който изглеждат сега, от какъв зор да си изкарвам душата от зор?

08.03.09
17:34

казано от Георги Николаев на 08.03.09, 17:11:

Едно време се премазвах от тренировка за тях. И за какво? Наистина, ако не съм луд и по начина по който изглеждат сега, от какъв зор да си изкарвам душата от зор?

За да си силен поне колкото изглеждаш..примерно.
Но щом не се вписва в целите ти наистина няма причина да го правиш. Само дето имам съмнения дали style_ ги е докарал до там визуално краката, та може би все пак ще е добре да ги поработи малко, поне до един момент - както сам каза, не е да не си ги тренирал и ти. Та, мисълта ми е - от един момент нататък може и да не изостават (за визуално говорим), но да не ги тренираш още преди този момент със сигурност няма да е най-добрата идея.

Мнението беше редактирано от G33K на 08.03.09 17:40.

ГН

09.03.09
13:26

Много правилно казано! Явно наистина от един момент нататък може и да не се тренират, но не и преди това! На моите крака единствено им липсва, поне според мен, малко оформяне чрез изолация, но ще го преживея - както казах не ги тренирам нито изолирано, нито неизолирано. Единственото упражнение в което участват е тягата, а аз там без добавки правя 6-ци на 150кг, при положение че дърпам сериозно с краката, така че може да се каже че не са и толкова слаби. Но вече не влизат в приоритетите ми, защото сега за да се развивам ми трябват много сериозни тренировки за всяка мускулна група и мога да се задоволя с този им вид и сила, концентрирайки се върху останалото.

09.03.09
14:45

И аз краката ги тренирам малко и рядко, но е имало периоди, когато ги тренирах повече. При тях и генетиката ми е добра, а като малък доста кляках и с тежести и без.
И сега основно с тяга ги товаря и от време на време клек. Изолация почти не правя.

Зависи , ако искаш бягай когато имаш време и ще можеш да ги тренираш и нема да има голямо изоставане.

09.03.09
21:55

казано от Кристиан Георгиев на 09.03.09, 16:13:

Зависи , ако искаш бягай когато имаш време и ще можеш да ги тренираш и нема да има голямо изоставане.

Нищо лично, но според мен това беше глупаво изказване : трениране на краката с бягане??? да може би ще свали , но до колкото разбрах пича иска тренировка с железа. Краката трябва да се тренират , та те са най-големия мускул в тялото ! Не всеки иска да ги тренира поради 2 причини:

1во - тежки и не толкова желани тренировки
2ро - на кой му пука като не го гледат в краката и съм сигурен , че е така , защото не обръщат внимание гледат да надуят горната част на тялото и чак когато изостане долната част се сещат, че краката трябвало да се тренират:)
Никой не е казал да се смазваш с тренировки, клякай например когато правиш рамене или в друга тренировка (не е задължително с раменете) и времето ще покаже.

Успех!

ГН

09.03.09
22:15

А, това е един колосален мит, съгласен съм. Тичането прави краката ПО-СЛАБИ, категорично. Сега както са ми 68 см, лятото бяха 60 см, поради подобни причини, по-релефни но нищо общо със сегашните обеми. Да тичаш за големи и яки крака е типичен мит, като примерно ако правиш корем всеки ден ще изкараш плочки и без диета.

А ти, колега, който си писал над мен, това ти ли си на снимката? Щото ако си...лелей...

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 09.03.09 22:16.

09.03.09
22:54

казано от Георги Николаев на 09.03.09, 22:15:

А, това е един колосален мит, съгласен съм. Тичането прави краката ПО-СЛАБИ, категорично...

Е с бягане сугурно няма да направиш крак 70++, но не е и това целта. Но да кажеш, че не може да се направят крка с бягане... особено ако става дума за спринтове. Имам един приятел, тренираше доста сериозно лека атлетика,  зала не беше помирисвал... е няма такива крака. ;)

казано от Madman_ на 09.03.09, 22:54:

А, това е един колосален мит, съгласен съм. Тичането прави краката ПО-СЛАБИ, категорично...

Е с бягане сугурно няма да направиш крак 70++, но не е и това целта. Но да кажеш, че не може да се направят крка с бягане... особено ако става дума за спринтове. Имам един приятел, тренираше доста сериозно лека атлетика,  зала не беше помирисвал... е няма такива крака. ;)

Основатела на темате не иска прай крака като на Арнолд или Роние а иска да не му изостанат като обработва горната Част , да ходи да бяга и е здравословно и краката ще оформи и сте му са стегнат.

09.03.09
23:08

А ти, колега, който си писал над мен, това ти ли си на снимката? Щото ако си...лелей...

шампион до 80 кг. на турнир “Мечката” 06/2006 :)

Мнението беше редактирано от Blahzay на 09.03.09 23:18.

Ако пиЧа не иска да му изостанат краката и не иска да ги тренира със тежести ( само бягане и скаЧане на въженци).

10.03.09
01:49

Те не само че няма да тръгнат ами ще си останат слаби.При тежки упражнения за гръб, като тяга, гребане с щанга и мечка трябват стабилни крака.

казано от vlad-o на 10.03.09, 01:49:

Те не само че няма да тръгнат ами ще си останат слаби.При тежки упражнения за гръб, като тяга, гребане с щанга и мечка трябват стабилни крака.

е да си ги тренира то всиЧко зависи от него но най хубаво оформени карака и то не подути са прай от бягане и скаЧане на въженце.

RH

10.03.09
13:31

Ако ще тренира краката с бягане, то нека е спринтово.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1