10.03.09
08:09
........или книги, някаква фитнес литература. Ако да, кое : Мускули и фитнес, Олимп, Мускули, Flex ....и пр.
Темата беше редактирана от Ambriel на 10.03.09 08:09.
Аз си купувах Flex (имам ги всичките). Но наште мозъци какво направиха - взеха че обединиха Мускули и фитнес и Флекс в едно списиние. Ужас! Взех си един брой от този миш-маш и направо настръхнах. Прочетох сомо частта на Флекс, останалата част беше нещо ужасно - половината реклами, ужасни статии и некви родни фитнес “звезди”. И ако е добре да четеш за Митко Димитров и Христомир Христов във всеки брой, то останалите са някакви абсолютни аматьори (да ме прощават). На мен ми се чете за Колман, Денис Волф, Виктор Мартинес и прочие и прочие. За мен Флекс си беше списание номер 1 за фитнес, ама то в нашта татковина нищо хубаво не верее.
ПС: Темата е хубава и може да се добави и анкета (може и анкета за най-добро фитнес списание)
Аз също си купувам от 2004 ги имам всички броеве на Олимп и Мусули и фитнес !
И мене в Мусули и фитнес ме дразнат рекламите просто са много и разни на никому неизвестни билдерчета по 5 страници за тях.
Но няма как иначе да си запълват страниците за съжаление!
Купувам редовно сп.”Мускули и фитнес” - лично на мен ми допада именно с материалите за родните състезатели. За профитата хвърлям по едно око тук:http://www.flexonline.com/
Книги си поръчвам от тук:http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_b_2_4?url=search-alias%3Dstripbooks&field;-keywords=bodybuilding&sprefix=body
Последно си купих това:http://www.amazon.com/Strength-Training-Anatomy-Frederic-Delavier/dp/0736063684/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1236679019&sr=1-4
Не е пълна, но това, което е описано е описано добре.
Мнението беше редактирано от mitaka101 на 10.03.09 10:01.
10.03.09
10:30
Някога си купувах редовно и Олимп и Мускули и фитнес и Флекс обаче са ми твърде безинтересни еднообразни и скучни.Да не говорим специално в някой списания как се дублират определени преведении статии.Пълен талаш са тия списания програмата на този състезател, програмата на онзи състезател, състезанието еди кое си, ня яжте мазно увеличете протеина, просто едни и същи неща написани от различни хора в различни статии.
13.03.09
16:10
Съгласен съм - и аз спрях да си купувам преди години, когато в съвършено всеки брой нещата бяха едни и същи, като през 7-8 броя се повтаряха и буквална. НАПОМПЕТЕ РЪЦЕТЕ ДО ПРЪСВАНЕ С РОНИ КОЛМАН, ИЗГОРЕТЕ БЕДРАТА С ДЖЕЙ КЪТЛЪР, РАЗМАЖЕТЕ ГЪРДИТЕ С ДОРИАН... и разни тренировъчни програми, на които ни най-малко не пише че не се подходящи за хора без 15 години стаж и химия, примерно - 20 серии бицепс, които младежите копират...ужас.
СЕЗОНА НА МАСАТА - ажте по 200 грама протеин и 800 грама въглехидрати (глупости на търкалета за второто, но съм го виждал нееднократно) РЕЛЕФЕН ЗА ПЛАЖА - яжте само протеин, тренирайте с малки почивки и чудото ще стане! Общо взето, това всеки път.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.03.09 22:14.
13.03.09
16:47
преди купувах.. после осъзнах че чета едно и също всеки път - от тогава не купувам.
Четях най-редовно Олимп и го чаках с нетърпение. Още пазя броевете, които не са малко. Но нещата започват да се повтарят в един момент. Програми НИКОГА не съм взаимствал, знаейки, че са крайно неподходящи за начинаещи, но съм внимавл за обяснения относно правилната техника на изпълнение. В един момент усетих, че нямам нужда повече от списания. С течение на времето съм изградил свой собствен стил на трениране, също така се усещам как откривам постоянно какво да пипна по техниката си и като малоумник си го записвам на лист хартия :).
Доста са ми помогнали и филмите на културисти - било то наши (Христомир Христов) или западни (от Колман до Маркус Рул). И тук е мястото да споделя нещо: чел съм доста теории относно правилното изпълнение на тласкането от хоризонтален лег с дъмбели, но истината съм я открил в начина, по който Р.Колман изпълнява това упражнение във филма Рилентлес. Който го е гледал сигурно му е направило впечатление, че движението изглежда някак “половинчато”. Е, да но е съобразено с минимално натоварване на рамото и сухожилията около лактите. Не съм го копирал от него, сам стигнах до този извод преди известно време и тогава си казах “мамка му, точно така тренира и той” ...но стига отклонения :).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.09 17:28.
казано от Стоянчо на 13.03.09, 17:21:
чел съм доста теории относно правилното изпълнение на тласкането от хоризонтален лег с дъмбели, но истината съм я открил в начина, по който Р.Колман изпълнява това упражнение във филма Рилентлес. Който го е гледал сигурно му е направило впечатление, че движението изглежда някак “половинчато”. Е, да но е съобразено с минимално натоварване на рамото и сухожилията около лактите. Не съм го копирал от него, сам стигнах до този извод преди известно време и тогава си казах “мамка му, точно така тренира и той” ...но стига отклонения :).
Мда. и аз така никога не изпъвам докрай - нито при бутане нито при раменнте преси. А направило ли ти е впечатление че на кросоувъра всеки си прави както му дойде. Аз лично го изпълнявам в дъга напред и надолу (нещо като флайс), докато почти всички избутват надолу.
Не е по темата ама ....
До сега не съм попадал на нито едно списание в което да има КАКВАТО и да било полезна информация.
Флекс, Мен’с Хелт, итн.. не знам кой се опитва да им пише “статиите” но понякога се чудя да се смея или да плача. Трябва да постна някой цитат да се посмеем :)
Като цяло само реклами и снимки, на продукти които не действат, а рекламните лица нямат нищо общо с тези продукти, всички добре го знаем.
казано от Георги Николаев на 13.03.09, 16:10:
Съгласен съм - и аз спрях да си купувам преди години, когато в съвършено всеки брой нещата бяха едни и същи, като през 7-8 броя се повтаряха и буквална. НАПОМПЕТЕ РЪЦЕТЕ ДО ПРЪСВАНЕ С РОНИ КОЛМАН, ИЗГОРЕТЕ БЕДРАТА С ДЖЕЙ КЪТЛЪР, РАЗМАЖЕТЕ ГЪРДИТЕ С ДОРИАН... и разни тренировъчни програми, на които ни най-малко не пише че не се подходящи за хора без 15 години стаж и химия, примерно - 20 серии бицепс, които младежите копират...ужас.
СЕЗОНА НА МАСАТА - ажте по 200 грама протеин и 800 грама въглехидрати (глупости на търкалета за второто, но съм го виждал нееднократно) РЕЛЕФЕН ЗА ПЛАЖА - яжте само протеин, тренирайте с малко повторения и чудото ще стане! Общо взето, това всеки път.
Човече, ти преразказа годишния тираж на кое да е ББ-списание!
Сега вече никой няма да си ги купи, като знае какво следва...
мъка, мъка
:)
13.03.09
22:15
Да, и особено важно е заглавията да са ОСАКАТЯВАЩИ:
Мускулите се:
Прсъват
Напомпват до пръсване
Раздуват
Спукват
Смазват
Размазват
Премазват
Крещят от болка
Молят за милост
И т.н. и т.н.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.03.09 22:16.
14.03.09
10:02
Аз пък ще ви светна всичките разбирачи, че във всеки брой на Олимп специално, има поне една тема от медицина или хранене за която не сте запознати. ДА - неоспорим факт - повтаря се 90% от информацията с тия “НАПРАВЕТЕ ГЪРДИ С РОНИ” или питат за 20ти път какво яде примерно Галин Коларов (нищо против него нямам, даже съм тренирал в една зала с него) ,ама аз на семинара на Флекс като ходих- 2/3ти от информацията я оставях да ми минава от едното ухо и да излиза през другото... щото ако го слушах трябваше и на таекуон-до да се запиша щото той ходел и не му пречело на фитнеса... Ако говорим чисто финансово дали трябва да си купуваме списания - категорично НЕ. Но едва ли на някой ще му се съсипе бюджета от 5лв месечно. А и списанията предполагам освен за мен, а и за други потребители са разтоварващи. Естествено че на хората дето се занимават с охрана ще им идва като задължение да се мъчат да четат, но аз го намирам за почивка. Точно оттам идва проблемът - тренирал съм в зала с хора, които идея си нямат какви простотии говорят. Като бях малък си мислех че само 14 годишните ми връстници плямпат глупости, но се оказа обратното - 14 годишните имат 2 месеца стаж, ама за тия 2 месеца оттук-оттам са прочели май повече от 30 годишните им батковци. Дори когато нещо чуто не го възприемах, понеже преди един ден съм прочел пълната противоположност си млъквах, понеже оставях опита и мъдростта да говорят, а и по презумция новобранеца не е добре да се обажда, поради ред причини които няма да застъпим. А още по-лошото е, че новобранеца научава нещо ново, отива в залата и му набиват коренно-противоположния филм, после той лансира идеята на някой сотаджия сред обкръжението си от приятели и това се превръща от слух в аксиом. И един ден когато тоя индивид стане на 20 и няколко и отиде на друго място и се намери някой който да му съобщи реалността( аргументирана) се оказва, че филма е бил много голям. Пак казвам - имаше и по-стара тема- ПО-ЕДРИТЕ (или просто по-добре изглеждащите) не трябва да се възприемат като хора които знаят повече. Може да знаят много. Не оставяйте с предубеждения, че са тъпи охрани,( общаци, борчета, мутри и пр. названия от речника на масата), нито че са някакви много компетенти понеже са постигнали много с тялото си.
Чел съм много внимателно статиите на (не знам по какво и защо е доцент) д-р Юлиан Карабиберов. Той се вживява малко като биохимик или физиолог, но както и да е - опитвал съм се и от други източници да правя съпоставка с написаното от него и от Евгени Ангелов, Патрик Ангелов. Честно казано най-много вярвам на лекаря в редакцията им д-р Емануил Найденов( понеже съм питал доценти и професори за някои от нещата които той е отговарял в раздела “Читателска Поща” ), но нещата които пишат и останалите автори са си като цяло абсолютно верни ( позволявам си да критикувам статиите им, понеже на места съм срещал абзаци, където изпадат в ненужни подробности, които в крайна сметка са объркали в стремежа си да демонстрират знания или преводачески умения от чужди статии).
Не знам на колко от вас им е нужно или ги влече да четат нещата от разделите за медицина, хранене, фармация из различните списания, но мое мнение е, че липсата на интерес спрямо някои публикации, не може да се обясни с отсъствие на качествена или нова информация. Ако не ви интересува всичко е ОК... или пак казвам- от финансова гледна точка също- но при всички други положения, абсоютно опонирам.
14.03.09
10:30
Купувах Flex, сега си взимам Мускули и Фитнес, но не ми допада толкова. Двете списания са насочени към различна аудитория и обединението им не ми се връзва. Трябва да са самостоятелни издания според мен.
14.03.09
10:34
introducer недей така във форума има хора работили за някое от тия списания и вероятно са по запознати от теб. Искаш ли да да вземем едно произволно списание и да избройм колко процента от статиите не интересуват нормалния трениращ, този който не взима химия този който не се интересува от медицинските статии за травми защото ги няма, този който не му трябва диетата на рони, разбирането на дориан, този който не го интересува кой е взел купата на средиземноморските страни, този който не го интересува коя мутра как тренирала в пловдив и колко много постигнал с родните ни продукти. Нали се сещаш колко ще остане за редовния потребител ?!?!
14.03.09
10:54
Ма нека си има хора дето са работили за списанията и са ви потребители в сайта ... аз не съм по-запознат откъде са взимали статиите или дали статия в брой 3 /1998 не е същата като тая от брой 8/ 2007 примерно.
Това което написах е точно това което ти обобщи - мен може да ме интересува средиземноморската купа, може да ме интересува и информацията за алдостерона, за който научих че се ползва от живи и здрави културисти, без нарушена калиево-натриева обмяна. Разликата м/у тези дето ги четат и тези които не ги четат е в интересите. Естествено че един по-ограничен читател ще прочете само как Митьо Крика се е снимал в нов фолк-клип. За някой може да е важно пък някво измислено състезание- за мен не е. Това от кое си струва да се интересуваш е субективно, но проблемът че обикновените трениращи предпочитат да чуят някоя 20 годишна мълва, вместо да се напънат да прочетат нещо, си е от друго естество.
А си е и до култура това, да твърдиш че нищо ново не можеш да научиш, че всичко е “талаш” и т.н. Аз колкото повече чета, толкова повече осъзнавам, че не знам нищо.
Мнението беше редактирано от introducer на 14.03.09 10:57.
казано от QcK на 15.03.09, 20:24:
Вече не..повтарят се.
То че се повтарят, повтарят се то е неизбежно просто. Ми я вземи разгледай темите във форума всяка втора е как да тренирам, какви упражнения да правя, какво да ям, по колко пъти да дъвча храната ...
Проблема за мен е че НЯМА добро списание на пазара. Имаше Флекс а те взеха че го спряха (още ме е яд)
08.01.10
18:36
Някой знае ли кои са актуалните списания освен “Мускули и фитнес” и “Олимп” ?