28.02.09
21:04
196 см - височина
103 кг - тегло (от месец и 10 дни съм на тази диета и свалих около 13 килограма, бях 116 кг)
5-6 дни седмицата съм във фитнеса и така..
сутрин:
100-120 гр. овесени ядки + кисело мляко 0.0% мазнини (2 кофички х 125 гр)
през деня се храня още два пъти, понеже нямам възможност и време за повече:
от 2 до 4 пилешки пържоли (филе от гърди) + салата домати, краставици, зеле, моркови и риба тон в собствен сос.
4 яйца (1 жълтък)
Ориз 120-130 грама (сурово състояние)
...едното ми хранене е преди а другото е след тренировка (отделно пия сурватъчен протеин 2х40 гр преди и след тренировка + креатин)
вечеря:
2-3 пилешки пържоли (от пилешки гърди) + салата (същата като горе посочената)
Не ям плодове
В менюто ми не присъстват НИКАКВИ подправки.
през денят пия 2-3 билкови чая + лимон (със захарин)
Приемам всякакви мнения и критики, както така и съвети от вас.
Също така ако можете да ми препоръчате и добавите други неща в менюто ми освен това което съм посочил, ще съм много благодарен.
Темата беше редактирана от CekcTa3u на 28.02.09 22:04.
10.03.09
13:46
Яйцата си ги яж цели.
Колко калории ти се събират горе долу?
Може да вкараш и печени картофи на обяд от време на време; още някои зеленчуци и малко полезни мазнини като зехтин, сурови ядки, маслини, авокадо. Препоръчително е и да хапваш и телешко месо и риба.
10.03.09
18:23
Предтренировъчния прием на протеин според мен, за твоите цели не ти трябва. Премести го най-добре сутрин, преди закуската. Или заедно с ядките евентуално, ама най-добре 20-ина минути преди тях.
10.03.09
18:27
в момента гледам да не ям никакви ядки, понеже са пълни с мазнини, а аз съм толкова лаком че като разпечатам едно пакетче, не мога да хапна и да го оставя просто ей така :)а риба хапвам по 2 консерви риба тон на ден, а телешкото не ми е от любимите, наблягам на пилешкото
10.03.09
18:30
казано от Martin Tomov на 10.03.09, 18:23:
Предтренировъчния прием на протеин според мен, за твоите цели не ти трябва.
Моята цел е да се изчистя от мазнини, и да кача повече мускулна маса, какво би ми препоръчал още ?
Между другото можете ли да ми кажете как да изчисля в % подкожните си мазнини ?
Мнението беше редактирано от CekcTa3u на 10.03.09 18:32.
Ами, честно да ти кажа на мен ми харесва. Не си отбелязал, но предполагам и кардио правиш. Ако ли не - започвай.
Само, че ако питаш мен ти липсват мазнини. Вкарай някакви ядки (сурови), или слънчогледово семе. Също така.. Толкова много протеин при НВД е с цел минимална загуба на мускулна маса. Това ли целиш? Ако да - тогава е добре режима.
11.03.09
12:21
казано от CekcTa3u на 10.03.09, 18:27:
в момента гледам да не ям никакви ядки, понеже са пълни с мазнини, а аз съм толкова лаком че като разпечатам едно пакетче, не мога да хапна и да го оставя просто ей така :)а риба хапвам по 2 консерви риба тон на ден, а телешкото не ми е от любимите, наблягам на пилешкото
Айде сега, лаком бил ... Наистина, без мазнини няма да стане работата, а аз като гледам при тебе са направо под нулата, освен ако не си подправяш салатата с доволно количество зехтин, предполагам си пропуснал да отбележиш...
11.03.09
18:20
С нищо не я подправям, нито олио, нито подправки.
Защо са толкова важни тези мазнини ? ...и по кое време да ги ям ядките ? мога ли вечер примерно и по колко грама дневно ?
Какви ядки е препоръчително да хапвам ? (вчера си купих 1 килограм обелени сурови бадеми)
казано от CekcTa3u на 11.03.09, 18:20:
С нищо не я подправям, нито олио, нито подправки.
Защо са толкова важни тези мазнини ? ...и по кое време да ги ям ядките ? мога ли вечер примерно и по колко грама дневно ?Какви ядки е препоръчително да хапвам ? (вчера си купих 1 килограм обелени сурови бадеми)
100гр ядки преди тренировка, защото са добър енергиен източник, а и мазнините в ядките са ПОЛЕЗНИ.Преди лягане може да изядеш също 50гр.Вечер ако ядеш 200-250 гр извара + 50гр ядки е перфектно.Успех!
11.03.09
20:54
Съгласен съм, след като прочетох и други теми и след вашите препоръки относно ядките, от утре започвам да хапвам.
А тези мазнини ще мога ли да ги изгарям през деня ? (съжалявам ако въпросът ми е малко глупав, но някои неща все още не са ми 100% ясни)
Maзнините са ти източник на енергия.Правилно подбраните НЯМА да ти се натрупат като подкожни мазнини.
Естествено трябва да си на отрицателен калориен баланс.
12.03.09
18:47
казано от emzo на 11.03.09, 21:04:
Maзнините са ти източник на енергия.Правилно подбраните НЯМА да ти се натрупат като подкожни мазнини.
Естествено трябва да си на отрицателен калориен баланс.
а какво ще стане ако продължа без ядките ?
Еми използвай и др източници на мезнини- зехтин, авокадо, маслини, ленено семе.
21.03.09
09:17
А фатално ли е ако в периода 7:30-13:00 не ям нищо, защото съм на училище и не ми се ядат боклуците там пък и си пазя парите :) после като се прибера почвам ориз, пилешки пържоли... като разбира се събода и неделя през този период си ям нормално а закуската ми всеки ден е мюсли+кисело мляко+извара :)