НВД и закуска

04.03.09
17:14

Дайте идеи за разнообразна закуска при НВД. Въпроса ми точно 2-та закуска която трябва да има въглехидрат, който ми е дневния прием за деня.

04.03.09
17:18

Овес, кафяв ориз, овес, кафяв ориз, овес...

04.03.09
21:53

казано от Толио на 04.03.09, 17:18:

Овес, кафяв ориз, овес, кафяв ориз, овес...

Евентуално някакви сурови ядки, извара?

05.03.09
13:43

Еми да, можеш и ядки да ядеш, стига да са сурови и аз бих те посъветвала щем ще чистиш да се въздържаш от по-мазните ядки като фъстъци и орехи или поне г яж по-радко.

05.03.09
16:44

пълнозърнести спагети също стават за закуска или мюсли

ER

05.03.09
19:55

Пич, рупай си мазни ядки и да не ти дреме на каскета :)
Но не и на закуска, мазнините забавят разграждането и увсояването на хранителните вещества, от което определено нямаш нужда рано сутрин ...

Мнението беше редактирано от eraziel на 05.03.09 20:26.

06.03.09
14:25

Значи само мюсли и овесени ядки е избора :(

06.03.09
14:51

Днешната ми закуска:
овесени питки, 2 яйца, пуешко филе.

За утре съм предвидил:
пълнозърнести макарони (варени) със сирене.

Варианти има, трябва малко да потърсиш или да помислиш с хранителна таблица  в ръка ...... ааааааааааа пред монитора :)

п.с. омлет с извара и месо, може и със сирене ако не обичаш извара.

Мнението беше редактирано от emzo на 06.03.09 14:52.

07.03.09
09:48

Забърках един баркоч преди малко:
75гр нормални (едри) овесени ядки
1 яйце  (по принцип може повече, но за после съм си предвидил един омлет с поне 3 яйца)
сирене на око :)
Кисело мляко на око :)

И понеже не ми се чакаше - овеса с малко вода в микровълновата да омекне за минута-две
После сместа като поистина малко се омесва с яйцата и млякото и се добава сиренето.
Мята се на тефлонов тиган, намазан със зехтин, колкото да не полепне и се пържи.

Получената овесена каша + пуешко филе  направо си беше = обяд :)

09.03.09
21:26

Да това и аз съм го пробвал и добро наистина.

Там е работата,че при НВД или какъвто и да е режим за сваляне няма разноодразие.Месо,яйца,извара,овес,кафяв ориз.Ако искаш ефекта да е на макс това е полужението.Тия сирена,ядки и подобни глупусти ти дават калории,които не са ти нужни.На овеса можеш да слагаш малко мед.Мазнини НЕ трябва да се приемат не само на закуска,а и през целия ден.Като е НВД незначи много мазнини.Това е голяма заблуда и е много грешно където го пишат по-някой статии.

10.03.09
06:39

Така като чета НЕ си наясно с много неща.

10.03.09
06:54

казано от 666_Deni_666 на 10.03.09, 05:50:

Мазнини НЕ трябва да се приемат не само на закуска,а и през целия ден.

Аз разбирам, че това е форум и всеки си изказва мнението, но все ми се струва, че когато се изказва толкова противоречащо на всички известни факти мнение е добре то да се аргументира по някакъв начин.

ER

10.03.09
08:58

Ядките са си пълноценна част от всяко НВД, поради няколко причини -
На първо място - източник на моно- и поли-ненаситени мазнини.
Следва - сравнително добро съотношение протеин/въглехидрат 15/14 при орехите, 22:18 при слънчогледа, макар и непълноценен, комбиниран с месо/мляко/яйца се (уж) усвоява до някаква степен, при положение, че дневния прием не надвишава 50-100 грама в повечето случаи, това може и да го пренебрегнеме ...
Също са богати на фибри...
“It is also a good source of Thiamin, Vitamin B6, Magnesium, Phosphorus, Copper, Manganese and Selenium, and a very good source of Vitamin E (Alpha Tocopherol).” - тука ме мързи да превеждам, от nutritiondata за слънчогледовите семена
А сега ако трябва да се обяснява защо ненаситените (пък и не само) мазнини трябва да намерят място във ВСЯКА диета - това определено е прекалено обширна тема, за да бъде обхваната в един пост ...

Единствено, съм съгласен, че мазнините не са добре дошли в първото хранене за деня, също и в след тренировъчното, поради написаните в по-горния пост причини :)

Мнението беше редактирано от eraziel на 10.03.09 09:02.

CE

10.03.09
09:04

мога да ти предложа два вида закуска:

1.100 грама овесени ядки, разбъркани със половин кофичка обезмаслено плодово мляко (адски вкусно) + една доза сурватъчен протеин.

2.Четири филийки (80-100 грама) пълнозърнест хляб (в България мисля че беше БОНУС). Правиш си един омлен с 4 яйца и 1 жълтък и 2 по малки пилешки пържоли или пуешко филе. С всичко това си правиш два двойни сандвича с омлет и месо, и ако искаш може да пийнеш пак едно протеиново шейкче ;)

10.03.09
14:46

Вариант 1 за БГ е неизпълним, плодово мляко без захар, не знам да има на пазара.Камо ли пък 0,00% мазнини кисело мляко(видях писаното от теб в другата тема).

Все забравям,че тук се коментира за фитнес,но един културистичен режим не включва такива неща като 100гр орехи примерно.В много диети съм го чел това в този форум и всички “разбирачи” викат супер.И изказвания като ти “НЕ си наясно” на emzo да ги нямаме,защото не ме познаваш.Яж си сиренето пък сваляй мазнини.

10.03.09
20:43

Правя го (ям сирене)! От няколко години насам и нямам проблеми да сваля до 10% мазнини.Повече не ми трябва, аз не се явявам на състезания.
И най-важното - без химия.

Мазнините са задължителни в НВД режима. Само от протеин ли ще си набавиш калориите ? Да ама не.

Както казах, не си наясно, а вече правиш генерални заключения.

Не съм казал,че трябва без мазнини.Просто не и от сирене.Едно че,сиренето в българия е самомазнина без почти никакъв белтък в него и друго,че тези мазнини неспомагат по никакъв начин за изгарането на подкожните.Ипак ти повтарям не ме познаваш и незнаеш колко и какво знам.Аз примерно мисля,че разбираш нещата.Просто някой неща ти обягват.И аз незнам всичко.И другото което е,че не при всеки яденето на сирене не му пречи.Ами ако момчето с бавен метаболизъм?Тогава кво прави като не сваля заради 300 калории от мазнини мримерно.Ти незнаеш за него нищо и неможе да се дават такива съвети.Ето при мен примерно когато започна а чистя като ям подобни мазни неща и на нисък прием въглехидрат и много трудно свалям,а като махна мазните и всичко си върви по план без спънки.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 11.03.09 14:07.

11.03.09
10:54

Да съм казал, че аз съм аз бърз метаболизъм ?
Бавен е, много бавен и ще става все по-бавен.

300гр калории не знам какво ще рече, но 300гр сирене - естествено, че е много.

не е много...момиче съм и за мен не е много. Също и половин пиле не е много, 6 яйца също са си ок :)

казано от vanillka на 17.04.09, 04:57:

не е много...момиче съм и за мен не е много. Също и половин пиле не е много, 6 яйца също са си ок :)

Ти 300гр сирене знаеш ли колко мазнини има въобще?Е ще те светна.Около 80-90.Ако на теб не ти се отразяват значи имаш много бърз метаболизъм,но с други хора не е така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1