04.03.09
17:14
Дайте идеи за разнообразна закуска при НВД. Въпроса ми точно 2-та закуска която трябва да има въглехидрат, който ми е дневния прием за деня.
казано от Толио на 04.03.09, 17:18:
Овес, кафяв ориз, овес, кафяв ориз, овес...
Евентуално някакви сурови ядки, извара?
Еми да, можеш и ядки да ядеш, стига да са сурови и аз бих те посъветвала щем ще чистиш да се въздържаш от по-мазните ядки като фъстъци и орехи или поне г яж по-радко.
05.03.09
19:55
Пич, рупай си мазни ядки и да не ти дреме на каскета :)
Но не и на закуска, мазнините забавят разграждането и увсояването на хранителните вещества, от което определено нямаш нужда рано сутрин ...
Мнението беше редактирано от eraziel на 05.03.09 20:26.
Днешната ми закуска:
овесени питки, 2 яйца, пуешко филе.
За утре съм предвидил:
пълнозърнести макарони (варени) със сирене.
Варианти има, трябва малко да потърсиш или да помислиш с хранителна таблица в ръка ...... ааааааааааа пред монитора :)
п.с. омлет с извара и месо, може и със сирене ако не обичаш извара.
Мнението беше редактирано от emzo на 06.03.09 14:52.
Забърках един баркоч преди малко:
75гр нормални (едри) овесени ядки
1 яйце (по принцип може повече, но за после съм си предвидил един омлет с поне 3 яйца)
сирене на око :)
Кисело мляко на око :)
И понеже не ми се чакаше - овеса с малко вода в микровълновата да омекне за минута-две
После сместа като поистина малко се омесва с яйцата и млякото и се добава сиренето.
Мята се на тефлонов тиган, намазан със зехтин, колкото да не полепне и се пържи.
Получената овесена каша + пуешко филе направо си беше = обяд :)
10.03.09
05:50
Там е работата,че при НВД или какъвто и да е режим за сваляне няма разноодразие.Месо,яйца,извара,овес,кафяв ориз.Ако искаш ефекта да е на макс това е полужението.Тия сирена,ядки и подобни глупусти ти дават калории,които не са ти нужни.На овеса можеш да слагаш малко мед.Мазнини НЕ трябва да се приемат не само на закуска,а и през целия ден.Като е НВД незначи много мазнини.Това е голяма заблуда и е много грешно където го пишат по-някой статии.
казано от 666_Deni_666 на 10.03.09, 05:50:
Мазнини НЕ трябва да се приемат не само на закуска,а и през целия ден.
Аз разбирам, че това е форум и всеки си изказва мнението, но все ми се струва, че когато се изказва толкова противоречащо на всички известни факти мнение е добре то да се аргументира по някакъв начин.
10.03.09
08:58
Ядките са си пълноценна част от всяко НВД, поради няколко причини -
На първо място - източник на моно- и поли-ненаситени мазнини.
Следва - сравнително добро съотношение протеин/въглехидрат 15/14 при орехите, 22:18 при слънчогледа, макар и непълноценен, комбиниран с месо/мляко/яйца се (уж) усвоява до някаква степен, при положение, че дневния прием не надвишава 50-100 грама в повечето случаи, това може и да го пренебрегнеме ...
Също са богати на фибри...
“It is also a good source of Thiamin, Vitamin B6, Magnesium, Phosphorus, Copper, Manganese and Selenium, and a very good source of Vitamin E (Alpha Tocopherol).” - тука ме мързи да превеждам, от nutritiondata за слънчогледовите семена
А сега ако трябва да се обяснява защо ненаситените (пък и не само) мазнини трябва да намерят място във ВСЯКА диета - това определено е прекалено обширна тема, за да бъде обхваната в един пост ...
Единствено, съм съгласен, че мазнините не са добре дошли в първото хранене за деня, също и в след тренировъчното, поради написаните в по-горния пост причини :)
Мнението беше редактирано от eraziel на 10.03.09 09:02.
10.03.09
09:04
мога да ти предложа два вида закуска:
1.100 грама овесени ядки, разбъркани със половин кофичка обезмаслено плодово мляко (адски вкусно) + една доза сурватъчен протеин.
2.Четири филийки (80-100 грама) пълнозърнест хляб (в България мисля че беше БОНУС). Правиш си един омлен с 4 яйца и 1 жълтък и 2 по малки пилешки пържоли или пуешко филе. С всичко това си правиш два двойни сандвича с омлет и месо, и ако искаш може да пийнеш пак едно протеиново шейкче ;)
Вариант 1 за БГ е неизпълним, плодово мляко без захар, не знам да има на пазара.Камо ли пък 0,00% мазнини кисело мляко(видях писаното от теб в другата тема).
10.03.09
20:36
Все забравям,че тук се коментира за фитнес,но един културистичен режим не включва такива неща като 100гр орехи примерно.В много диети съм го чел това в този форум и всички “разбирачи” викат супер.И изказвания като ти “НЕ си наясно” на emzo да ги нямаме,защото не ме познаваш.Яж си сиренето пък сваляй мазнини.
Правя го (ям сирене)! От няколко години насам и нямам проблеми да сваля до 10% мазнини.Повече не ми трябва, аз не се явявам на състезания.
И най-важното - без химия.
Мазнините са задължителни в НВД режима. Само от протеин ли ще си набавиш калориите ? Да ама не.
Както казах, не си наясно, а вече правиш генерални заключения.
11.03.09
08:22
Не съм казал,че трябва без мазнини.Просто не и от сирене.Едно че,сиренето в българия е самомазнина без почти никакъв белтък в него и друго,че тези мазнини неспомагат по никакъв начин за изгарането на подкожните.Ипак ти повтарям не ме познаваш и незнаеш колко и какво знам.Аз примерно мисля,че разбираш нещата.Просто някой неща ти обягват.И аз незнам всичко.И другото което е,че не при всеки яденето на сирене не му пречи.Ами ако момчето с бавен метаболизъм?Тогава кво прави като не сваля заради 300 калории от мазнини мримерно.Ти незнаеш за него нищо и неможе да се дават такива съвети.Ето при мен примерно когато започна а чистя като ям подобни мазни неща и на нисък прием въглехидрат и много трудно свалям,а като махна мазните и всичко си върви по план без спънки.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 11.03.09 14:07.
Да съм казал, че аз съм аз бърз метаболизъм ?
Бавен е, много бавен и ще става все по-бавен.
300гр калории не знам какво ще рече, но 300гр сирене - естествено, че е много.
17.04.09
04:57
не е много...момиче съм и за мен не е много. Също и половин пиле не е много, 6 яйца също са си ок :)
17.04.09
06:33
казано от vanillka на 17.04.09, 04:57:
не е много...момиче съм и за мен не е много. Също и половин пиле не е много, 6 яйца също са си ок :)
Ти 300гр сирене знаеш ли колко мазнини има въобще?Е ще те светна.Около 80-90.Ако на теб не ти се отразяват значи имаш много бърз метаболизъм,но с други хора не е така.