Фитнес и други спортове. Как ще ми се отрази?

BP

05.03.09
16:29

Здравейте.
На 19год. съм, 186см/82кг. От 3 години ходя на фитнес. Ходя на гребане от няколко месеца, но не е нищо сериозно - карат ни главно да правим лицеви опори и упражнения за корема след което ни пускат по 30минс да гребем - чувствах се до сега идеално, не ми пречеше на фитнеса, да не казвам, че и ми помагаше. От тази седмица обаче започнах да ходя и на плуване - нищо сериозно, просто любителско - правя по 4-5 дължини на басейна (50метра) стил брус,а през останалото време се плацикам. Общо взето и 2-та спорта (гребане и плуване) са на крайно аматьорско ниво. Имам добро възстановяване, храня се добре. Притеснявам се за това, че много трудно изградих и малкото мускулна маса която имам, нямам мазнини, а знам, че плуването гори доста калории (дори повече от бягането).Та тук идва и въпроса ми - главно за плуването - ще ми повлияе ли в отрицателен аспект на покачването на маса, при условие, че не тренирам сериозно (плуване).
Благодаря

05.03.09
16:53

плуването е мн хубаво с него тренираш сяка  част на тялото даже ще се оформиш още забележи хората които се занимават професионално с плуване какви тела имат и колко развити рамене и гръп имат. Ако си подържаш режима на хранене няма нужда да се Притесняваш и продължваи да плуваш ! :)

10.03.09
22:31

Не си уточнил по колко пъти седмично ходиш на плуване. Изграденото до момента няма да загубиш, но ако плуваш всеки ден това ще пречи на покачването на мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Томи Мерачев на 10.03.09 22:36.

IN

11.03.09
07:17

И двата спорта натоварват цялото тяло и могат много да ти помогнат в развитието на мускулатурата, но ако гребането е на това ниво, на което го описваш, по-добре го зарежи и си плувай 3 пъти седмично, сменяй стиловете, дай си малко зор да плуваш както трябва и скоро ще усетиш прогрес в разширавянето на гръдния кош, развитие на гръбните мускули и рамената. Тези най-вече, иначе деиствително работиш цялата мускулатура.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1