10.03.09
17:45
Обмислям да си правя протеинов шейк за употреба веднага след тренировка и искам да се допитам до вас дали е подходящ?Шейка включва:
500 мл прясно обезмаслено мляко
2 средноголеми банана
около 20г суроватъчен протеин
Също така ме интересува дали има някакъв проблем за суроватката ако примерно шейка го правя преди тренировката и си го вземам с мен и го пия след нея, а не го правя след тренировката и да го пия на момента.
Не, няма проблем. Може вместо единия банан да прибавиш малко мед или захар(ако става дума да го пиеш след тренировка).
10.03.09
18:26
За мен най-добрия вариант за след тренировка, който практикувам в момента, е веднага след тренировка 50 гр декстроза( или в твоя случай бананите) и след 20 мин - протеина. Можеш и непосредствено преди тренировката да си хапваш един банан, и след нея както ти казах...
10.03.09
18:35
Значи да не ги правя в един шейк, а да употребя банана предварително и отделно от протеина?
казано от RogerF на 10.03.09, 17:45:
Също така ме интересува дали има някакъв проблем за суроватката ако примерно шейка го правя преди тренировката и си го вземам с мен и го пия след нея, а не го правя след тренировката и да го пия на момента.
Според мен да си правиш сместа с банана и млякото, а суроватката да я добавиш на момента - не е добре да престоява. А и едвали ще имаш хладилник около теб...?
Или както ти казаха - отделно ;)
10.03.09
19:46
2 Банана+30-40 гр протеин е по-добър вариант.Мляко за след тренировка не е много подходящо.В момента не пия добавки и правя така 2 банана веднага след трен и 45 мин по късно 150-200 гр месо с ориз/картофи/макарони/фхляб,всъщност просто си спазвам режима :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.03.09 19:47.
11.03.09
21:21
а може ли 2 яйца и банан
12.03.09
11:40
Изглежда добре ама протеина ще ти дойде малко само от яйцата.Аз вече мисля да правя така,след тренировка удрям два банана и 20 мин по късно пия 30г суроватъчен протеин разтворен във вода,час след това ям пилешко месо с някакви сложни въглехидрати.Така ми се вижда най-удачно, а за шейка мисля да забравя , може да си правя бананови шейкове сутрин за закуска.