Два месеца Нвд. Трябват ми съвети

DK

12.03.09
18:40

Привет...
от 2 месеца съм на нвд...
започнах като бях следните параметри
години 19
ръст 183см
тегло 78кг

в момента съм
години 20
ръст 183см
тегло 68кг

режимът ми бе и продължава да бъде следният:
1 хранене (закуска) - 50г овес + 5 белтъка + 1/2 доза протеин
2 хранене - 1плод (портокал или киви) + 1 доза протеин
3 хранене (обяд)  -  200г пиле/риба тон/сьомга + салата + 250г доматен сок с малко лук
4 хранене (преди тренировка) - 100г ядки (микс от орехи кашу бадеми лишници ленено семе фъстъци и слънчоглед) + 5 белтъка
5 хранене (след тренировка мин 40 мин) - 1 доза протеин
6 хранене (вечеря) - 200г пиле/риба тон/сьомга + салата + 250г доматен сок с малко лук + 50г ръжен пълнозърнест хляб (и 2те на 1, не единият вид или другия)
7 хранене (преди сън) - 250г извара

пропусна ли хранене не си наваксвам на следващото.
тренирам 4 пъти в седмицата с базови упр с по малка тежест от тази , с която се занимавах преди да почна диетата (просто нямам сила вече).
тренирам както следва
1. гърди + рамо
2. ръце
3. гръб + трапец
4. крака
след тренинг 20-30 мин колело. упр за корем правя всеки ден а понякога ако има време и по 2 пъти.
кардио освен с тренировките  и в другите дни без неделя - тогава пълна почивка.

1вия месец зареждах на всеки 4ти ден с 150г пълнозърнести спагети. от втория месец започнах с по 1 cheat meal на седмица.

взимам амино 2700 на ultimate nutrition и витамини на BBN. за протеина 1вия месец prostar whey   на ultimate nutrition , от втория започнах многкомпонентен на BBN.

Снимки
13 януари - като започнах          http://img10.imageshack.us/my.php?image=13januari.jpg
21 февруари - някъде по средата  http://img10.imageshack.us/my.php?image=21fevruari.jpg
11 март - днес                      http://img145.imageshack.us/my.php?image=11mart.jpg

и така....
цели или защо започнах диетата?
много просто - искам плочки.

както се вижда още не съм си постигнал целта и като гледам скоро няма да стане. това не ме притеснява особено... рано или късно ще се покъажат... но имам няколко въпроса а именно

1. вече 2 месеца нвд стават. да направя ли пауза или нещо такова, защото навсякъде пише че повече от месец 2 на нвд не е много добре...
2. режима в ред ли ми е... хора са ми помагали да си го направя от форума... но с течение на времето аз също си го извъртях малко, както ми е удобно, така че ако нещо съм направил грешно приемам критика
3. последните 2 седмици в фитнеса не вървят много добре... не съм пропускал ядене и тнт но силата ми падна много рязко.... тренировката която съм написал по горе я правя с доста по голямо усилие. по рано и кардиото ми вървеше а сега след 20тата мин на колелото съм труп. нещо по специално да си купувам ли да пия ?
4. ако вече е време да сменям режима.... ок с какъв... бих се радвал да ми предложите някой съобразен с единствената ми цел за момента.

това е.
поздрави и чакам отговори.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 12:24.

12.03.09
19:14

Силата ти е паднала от диетата според мен. Хубаво е да напровиш почивка, защото метаболизма започва да се забавя, а ще започнеш да гориш мускул. Направи една или две седмици с повече въглехидрати, но гледай да са по-чисти или ако искаш някалка дена с така нар. “мръсно хранене”.

12.03.09
19:14

Какви плочки ве мен ? Къв фаянс ? Къв теракот ?
Че ти си хърбав като ...... къде виждаш натрупана мускулна маса по теб ?
Свалил си 10кг ! ОК, но на тоя ръст, не виждам какво да сваляш повече !

DK

12.03.09
19:21

казано от emzo на 12.03.09, 19:14:

Какви плочки ве мен ? Къв фаянс ? Къв теракот ?
Че ти си хърбав като ...... къде виждаш натрупана мускулна маса по теб ?
Свалил си 10кг ! ОК, но на тоя ръст, не виждам какво да сваляш повече !

ok… на какво да премина? какъв режим ще помогне да си постигна целта... чета форума от цифра време и един от хората, които се надявах да ми отговорят бе точно ти... и то с нещо повече от иронични въпроси.

12.03.09
20:15

Ами няма как да не вкарам ирония, искаш преса, но на базата на какво ?
68кг на 183 см.
Излизай от НВД, мини на РБР и вдигай бавно калориите, тренирай яко и след може би година, като натрупаш мускулна маса, тогава изчисти.
За да има релеф, трябва да има нещо отдолу, еми сори, но при тебе го няма.

DK

12.03.09
20:22

ни най малко не съм се засегнал за да има сори. търся отговор на въпросите си , не съм казал, че искам преса утре и тнт.
ще си съставя 1 рбр  режим и ще се дискутира отново, а относно добавки и тренировки..... това значи ли че се променя и програмата ?
да спирам ли протеините + амино ?

Нищо няма да спираш.Мини на РБР както ти казаха,но много внимавай с въглехидратите.Трябва бавно да ги покачваш и след около месец да достигнеш висок прием на въглехидрати.Целта е да не качиш много мазнини когато качваш маса.По същия прицип работят и културистите.След състезание бавно покачват въглехидратите и въобще калорийте.Иначе храната от към белтък е ОК и сега вкарай повече овес и ориз(ако можеш кафяв) като начално увеличение на въглехидратните храни е добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1