12.03.09
17:48
Има ли начин да се избегнат,че ми писна ръцете да са ми като на занаятчия...Нося ръкавички,които ме предпазват донякъде ама не изцяло....
май тук е момента да направя “скрита реклама” - за коледа си купих ръкавици на харбингер - модела за 30лв .... много ръкавици съм скъсал, но досега не съм слагал толкова удобни и , колкото и невероятно да звучи, мазолите ми почнаха да изчезват.
12.03.09
20:38
Не мисля, че е възможно да се избегне изцяло загрубяването на кожата на ръцете.
12.03.09
21:09
В интерес на истината аз използвам ръкавици за колоездачи и ми вършат чудесна работа,мазолите по ръцете ми изчезнаха и вече мога да “пипам” без притеснения :)
12.03.09
21:56
Аз пък си ги обичам мойте :)
12.03.09
22:40
Ако искате меки руце това не е спорта. Защото и аз имам мазоли ама не преЧат.
Нон-стоп са появяват нови, стават като рани и отминават. Само понякога са болезнени, като се сцепи някой.. Предпочитам така, имам по-добър хват.
Свиква се.
Мнението беше редактирано от 6th на 13.03.09 11:06.
казано от RogerF на 12.03.09, 21:09:
В интерес на истината аз използвам ръкавици за колоездачи и ми вършат чудесна работа,мазолите по ръцете ми изчезнаха и вече мога да “пипам” без притеснения :)
Аз също ползвам такива ръкавици и също нямам проблеми.
На мен пък си ми стоят старите мазоли - не се пукат, само се удебеляват и понякога се отлюспва горният слой. :) Гадно звучи, но не е страшно. Само едно упражнение ме изкушава понякога да сложа ръкавици - тягата. Но само за нея не си струва, така че такова нещо не съм купувал.
Както казваше един приятел, като ги нахлузят тия педалски ръкавички, си мислят, че са станали като Арнолд изведнъж.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.09 11:59.
Свиквай с тях.Няма как да ги избегнеш само не не ги чопли, че по зле става.Аз дори и като правя набиранки с ръкавици някой път усещам болка, но я игнорирам.
Винаги слагам ръкавици, все пак какво да хода и ръцете да са ми като на някакъв “земеделец”. Аре стига вече отминаха тия времена на прашните и потни мазета... Давайте го малко по-модерно.
П.С аз Също ползвам ръкавици харбингер и нямам оплаквания
13.03.09
15:29
И аз имах този проблем и си купих ракавици от най ефтините. Предпазват долу/горе добре ама стискаш зъби и напред!
13.03.09
15:35
За подобряването на хвата и избягване на мазолите - 2в1 ... Преди известно време от чудене какъв подарък да си избера тоя път към доставката си поръчах едни подложки на Lynx, хвата става много по-здрав, няма никакво приплъзване, а същевременно и предпазват от мазоли, дори мисля, че по-добре от ръкавиците.
Ако ръкавиците притъпяват усета към желязото или дистанцират прекалено ръката от него или хвата става по-неудобен - опитай с ластични бинтове.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.09 15:55.
Аз мисля тия дни да отида да си избера нови, че старите се скъсаха. Предпочитам по-тънки, за да усещам по-добре лоста. Разбира се, не предпазват съвсем от мазоли, но няма болки и кървене.
казано от Nikolay на 12.03.09, 22:11:
Мъжките ръце трябва да късат женските чорапогащници :)
Сега разбрах защо не нося чорапогащници. Ще ги скъсам с мазолите си :)
05.03.10
10:38
В моя фитнес има дунапренени частици .. на някои места хващам с тях.
Пръстите ми не са много дълги и ползването на ръкавици отслабва хвата ми! А и не ми се дават 30 лв :) Толкова се лишавам едни мазоли ще ме спрат :)