13.03.09
15:26
Занимавам се с футбол от 9 годишен а сега съм на 15. На скоро време доста почнах да се интересувам и от фитнес/вдигане на тежести. Имам си програма която я показах в друга тема в този форум. Искам да попитам здравословно ли ще е за тялото и организма ако се занимавам и с 2-те неща серйозно, защото някой приятели твърдят че това съчетание води до пренатоварване на тялото и дори и на дробовете? И ако не е какво можете да ми препоръчяте. :)
13.03.09
16:39
Не може и 2-те сериозно.Избирай ,кое ще тренираш сериозно футбола или фитнеса.Има доста подобни теми на твоята!
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.03.09 16:39.
Не е вярно!! Идеално е.Аз съм футболист съ6то като теб на 17 съм и фитнеса само помага! В единоборства 6те си доиста по устои4ив.След време буквално като се сбъскате 6те ги събарят.За 1-ва топка доста по мо6тно 6те влиза6.И като цяло 6те се 4увства6 по-добре.За мен неможе един спортист в какавто и да е спорт да тренира само еедно не6ту.Просто цялото тяло трябва да е във форма а не определена 4аст.Във футбол-а примерно краката,оба4е ако нагоре си “хърбав” ,....какво 6те се слу4и ако се сблъска6 с някоя “ма6ина”..Фитнеса като цяло 6те деиства положително на тялото ти.
Помага много ясно.Виж английската висша лига,големите отбори добрите играчи са по коравички>вземи Роналдо например,Руни и още мног други Тевез,Мевес ;) и т.н.Много ми е смещно като видя бербатов между тези яки футбуляги.Успех в витнеса.
13.03.09
17:33
казано от Николаи на 13.03.09, 16:48:
Не е вярно!! Идеално е.Аз съм футболист съ6то като теб на 17 съм и фитнеса само помага! В единоборства 6те си доиста по устои4ив.След време буквално като се сбъскате 6те ги събарят.За 1-ва топка доста по мо6тно 6те влиза6.И като цяло 6те се 4увства6 по-добре.За мен неможе един спортист в какавто и да е спорт да тренира само еедно не6ту.Просто цялото тяло трябва да е във форма а не определена 4аст.Във футбол-а примерно краката,оба4е ако нагоре си “хърбав” ,....какво 6те се слу4и ако се сблъска6 с някоя “ма6ина”..Фитнеса като цяло 6те деиства положително на тялото ти.
Казах да си избере кое от двете да тренира сериозно.Не може да искаш да си и футболист и културист едновременно
13.03.09
17:36
Има точно такава статия. Чети малко
13.03.09
17:58
Не искам да ставам Културист, искам като играя футбол да съм здрав и бърз и да мога да се боря за топката и да ми е по леко...а че след 1-2 години ако не ме земат в голям отбор, ще си продължя с фитнеса.
13.03.09
18:38
казано от Petar Cholakov на 13.03.09, 15:26:
Занимавам се с футбол от 9 годишен а сега съм на 15. На скоро време доста почнах да се интересувам и от фитнес/вдигане на тежести. Имам си програма която я показах в друга тема в този форум. Искам да попитам здравословно ли ще е за тялото и организма ако се занимавам и с 2-те неща серйозно, защото някой приятели твърдят че това съчетание води до пренатоварване на тялото и дори и на дробовете? И ако не е какво можете да ми препоръчяте. :)
Оставай футбол да играеп футбол. А за сила прай лицеви само. :)
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 13.03.09 18:39.
13.03.09
18:41
казано от amann на 13.03.09, 17:17:
Помага много ясно.Виж английската висша лига,големите отбори добрите играчи са по коравички>вземи Роналдо например,Руни и още мног други Тевез,Мевес ;) и т.н.Много ми е смещно като видя бербатов между тези яки футбуляги.Успех в витнеса.
Бербо си е много добре. Не е слаб а дори си е якиЧук. Ако не виждаш разликата Бербо е 1.90см Руни и Тевес са по 1.75сн мах 1.80см а коня Роналдо е 182см.
Във футбола има доста по-важни неща от това да си “корав”. Едва ли може да ви се налива акъл в главите, но аз съм пряк наблюдател как едно момче с възможност да играе в чужбина, което вече едва ли вече ще може да го направи. И той така изведнъж се увлече по фитнеса и се “провали”.
Тренирането само на футбол в каквато и да е степен, само би ти помогнало, ако си решил да се занимаваш професионално с този спорт, пък и с който и да е друг. Когато заиграеш професионално, тогава може да почнеш да мислиш за детайлите и да отидеш при професионалист, който ще ти състави програма, не за маса и обем, а за експлозивност на мускулатурата и издръжливост.
Повечето момчета са минали през пътя на късният пубертет, където тръгват на фитнес за да станат “корави” и да имат уж повече респект, но впоследствие разбират, че е било пълна загуба на време, защото не можеш да ходиш една година, аре кажете го две и да искаш да си постигнал огромни и постоянни резултати. Спират и за 2-3, аре да са 5 месеца свалят повече и от половината, което са постигнали.
Фитнесът има строго определени граници за хора, искащи да постигнат спортни резултати!
13.03.09
18:54
Бербатов=187см, Рууни=176см, Тевес=170см, Роналдо=185см
13.03.09
22:21
Ами да си играй футбол. Де налита на фитнеса