Фитнеса и учениците ?

Прескочи до:
MO

30.12.06
22:33

[quote author=“Eldoras”][quote author=“morphey”]На училище ходя със 1 килограм храна ,като започна от медени линцери ,пържоли ,
2-3 пакета фъстъци,носил съм и кутия с пшеничени кълнове 250грама и съм ги ял в час,
носел съм си пиле (цяло),веднъж дори занесох 10 сварени яйца и замерях хората с жълтъци,носил съм двулитрово шише с прясно мляко ...абе не ги разбирам тия срамежливите,-да вярно че съучениците ми ме мислят за ненормален но чуждото мнение ме тревожи твърде малко.за мен най-добрият вариант е 250грама луканка+3медени линцера -това ти дава над 1500Калорий

Хех, това с яйцата и аз съм го правил :P. Междудругото луканката не е ли твърде мазна ? По-добре някоя пилешка/телешка пържолка  :P

Луканката е 25-28грама белтъчини , е да мазна е но аз не се притеснявам от напълняване (въпреки ,че има защо ) но си е месо -а основно(говоря за
храните  не за добавките)месото храни мускула

30.12.06
23:28

Интересна тема ...
Аз не съм ученик, работя и нямам междучасия в които да обикалям да си купувам храна ... само една обедна почивка но
1. Можеш да си купиш вакумирани пилешки пържоли около 1,50 -2,00 лв са - ето ти 2 хранения
2. Можеш да си купиш пласмасов буркан с капачка на винт и да си слагаш една доза протеин, през междучасието сипваш вода, клатиш и пиеш - ето ти друг нчин за хранене (дори ако си купуваш бавен протеин от складовете за хранителни продукти за хранителната промишленост кило казеин излиза под 20 лв.)
4. Аминокиселините също са решение - само внимавай какво ще си помислиат учителите ти :)
5. Ако наблизо има магазин можеш да си купуваш някакви салати (но не мазни) те също са около лев и нещо.
6. Кисело мляко също можеш да си купуваш.

Има много начини.
Стига да имаш желани, а не да си търсиш управдание спокойно можеш да се храниш без това да ти коиства много.

TQ

03.03.09
18:33

Мом4ета току що се сетих 4е мога да си нося ориз с пиле6ко и спагети,(за по срамежливите като мен) и ако близо до вас има китаиски слагате храната си в няква кутиика ии така все едно е от китаиския.Ние до нас имаме и някои мом4ета които имат пове4ко пари,(пак на мен не ми се хара4ат за толкова малко храна)ходят и си купуват от там.Много ги мисля ей. :)

04.03.09
04:21

Можеш ако искаш да си взима6: 300 грама извара  и примерно 100 грама някакви ядки, бадеми. Не излиза много скъпо 2 лева мисля че няма да сгрешиш, аз така ще правя, от днес . :)

04.03.09
13:53

казано от r0ck на 04.03.09, 04:21:

Можеш ако искаш да си взима6: 300 грама извара  и примерно 100 грама някакви ядки, бадеми. Не излиза много скъпо 2 лева мисля че няма да сгрешиш, аз така ще правя, от днес . :)

Точно бадемите са 3 лева 100 грама...

DE

04.03.09
14:21

Нося си храна от вкъщи. В раницата ми е пълно меню - пържоли, варен ориз, варени картофи, банани, 3 бурканчета с различни прахове за шейкъра, аминокиселини.
И никога не ми е пукало какво мислят другите за това.

Мнението беше редактирано от death на 04.03.09 14:23.

04.03.09
14:29

1 литър прясно мляко + 2-3 банана :D

04.03.09
16:00

не се срамуваите и ко ви валнува другите какво говорят завас аз пьхам в чантата 2-3 бавава и кисело мляко 2% масленос и 1-2 ябълки  и от даскалото ям по 1-2 пържоли като пьрвиа пич и ич не ме бърка др  те гледат като Сурикати и се смеят а не се виждат кви са измършавели :)

MA

04.03.09
16:06

Тези с 1 раница ядене в училище - къде са ви учебниците бе ?
Затова ли пишете така ? :)
morphey - Ти сериозно ли си вярваш, или си говориш просто ей така ? Или ги носиш в колата тези неща, нали си на 19 години ?
От чак толкова да го мислите, луканката едва ли е месо.
Ядеш там някой сандвич, и като се прибереш дояждаш :)
Ако закусиш у вас добре няма да е толкова проблем.

Няма нужда да се надлъгвате кой-колко е “отворен” в училище ;)

morphey - От кое точно село си ?

Нали се сещате в голям град в който се ходи час-два до училище се носи ядене ;)

Мнението беше редактирано от Mamularin на 04.03.09 16:11.

04.03.09
16:09

казано от korpusito на 04.03.09, 13:53:

Незнам, но на колкото места  съм виждал да продават ядки и подобни неща,  продават 50 грама стафиди максимум 50 стотинки сещам се за 3 места и 50 грама са 40 :)

Мнението беше редактирано от r0ck на 04.03.09 16:09.

04.03.09
16:27

казано от r0ck на 04.03.09, 16:09:

казано от korpusito на 04.03.09, 13:53:

Незнам, но на колкото места  съм виждал да продават ядки и подобни неща,  продават 50 грама стафиди максимум 50 стотинки сещам се за 3 места и 50 грама са 40 :)

Извиняваи :) грешката е моя като цяло, исках да напиша стафиди не бадеми :)

DE

04.03.09
17:07

Моята раница е доста голяма. Единия джоб е пълен с храна, втория с някоя друга тетрадка, третия с дрехите за тренировка.

Мнението беше редактирано от death на 04.03.09 17:07.

04.03.09
21:11

Купувам си 2 пилешки пържоли (късметлия съм, точно до даскалото са) :)

MA

04.03.09
21:20

казано от death на 04.03.09, 17:07:

Моята раница е доста голяма. Единия джоб е пълен с храна, втория с някоя друга тетрадка, третия с дрехите за тренировка.

И тетрадките и храната ти смърди на потни дрехи ? :) :) :)

04.03.09
21:31

Mamularin кво се дракаш с хората като немаш мнение по темата недеи спами !

MA

04.03.09
21:48

казано от Borko на 04.03.09, 21:31:

Имам мнение разбира се, то е, че е достатъчно да ядеш нещо на училище + 1 протеин ако пиеш такъв. След като се прибереш пак хапваш, като сутринта си закусил стабилно, така няма нужда да мъкнеш всичките манджи.
Сега ако някой каже, че си е носил боб с чесън ще ме закопае тотално :)

DE

04.03.09
22:01

казано от Mamularin на 04.03.09, 21:20:

казано от death на 04.03.09, 17:07:

И тетрадките и храната ти смърди на потни дрехи ? :) :) :)

Имам навика да си сменям дрехите. Храната се изяжда, докато дойде време да тренирам.
Ако за теб е достатъчно едно ядене и 1 протеин за цяла сутрин, от 7:30 до 2, аз по-добре да фотосинтезирам - може повече да кача.

04.03.09
22:11

казано от Mamularin на 04.03.09, 21:48:

казано от Borko на 04.03.09, 21:31:

Имам мнение разбира се, то е, че е достатъчно да ядеш нещо на училище + 1 протеин ако пиеш такъв. След като се прибереш пак хапваш, като сутринта си закусил стабилно, така няма нужда да мъкнеш всичките манджи.
Сега ако някой каже, че си е носил боб с чесън ще ме закопае тотално :)

до сега на даскало не съм носил никакви манджи  само това което съм написал по горе в темата а и преди да тръгна за училище си закусвам с овесени ядки с мляко и 2 банана или 1-2 ябьлки ;]

05.03.09
13:15

Крайно време е да се научиш да си готвиш сам и да си правиш пълноценно органично ядене за училище. Първата ми закуска в училище е пилешка или свинска пържола с ориз или картофи, втората 50 гр. бадеми или стафиди. Често добавям протеинов шейк. Аз съм като морфей.. наглостта беше стигнала толкова надалеч, че съм си носел няколко пъти цели бутилки със сосове да си слагам на пържолите.

Ако не ми е приготвено яденето от предишния ден (тъй като съм първа смяна) ям на една скара наблизо до училище - свински пържоли с някаква салата.

Мамуларин.. се си мислех, че мнението, че носенето на домашна храна в училище или работно място е само за “отворени” типове или селяни е по-характерно за фаст фууд общностите. :) Без да обиждам, но ако съдим по писането то твоята раница противно на очакванията трябва да е пълна с доста хранителни запаси :D

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 05.03.09 13:35.

13.03.09
18:54

Не е минавал Божи ден без да съм сложил нещо за ядене в чантата преди да отида на училище.Преди си носех по 3-4 сварени яйца.Сега си готвя нещо като палачинка.Нужни са 3-4 яйца,150-180гр овес или мюсли.Това се бърка докат остане еднородна смес и се слага в предварително затоплено масло в тиган.Получава се една голяма палачинка и е иделана за пренос.Върви много с кисело мляко или мармалад.От известно време ям това в училище.
Не виждам какъв е проблема да се отделят 10-15мин. за приготвянето на една-две порции храна.”Има ли желание има и начин, няма ли желание намираме оправдание” - банално, но вярно.

ГН

13.03.09
22:06

Тоалетните на НБУ ако знаят колко ядене са изяли! Ако ви се струва гнусно - които не знаете - бихте олизали клозетната чиния отвърте на нашите тоалетни, въобще думата “тоалетна” подвежда.

И по-конкретно - ям яйца, пържоли, кюфтете, мюфтета, протеини, мротеини и прочее в тоалетната. Млякото, прясно или кисело, но най-вече пресното, си го пия и в занятия. Аз вече съм в такава образователна степен, че нямам вече лекции, така че да речем че докато правя нещо, ям, стига да пожелая, включително и в лабораторията.

Що в тоалетната?НБУ е виждало всичко..... Аз пържолите си ги вадя в коридора между лекциите; или в кафето на аулата :) Тоалетни.... я стига, в лекции също съм нагъвала протеини....

14.03.09
11:05

А дали е добре примерно като се има предвид че сутринта сам хапнал добре на училище да кам 10 да хапна 2 картофени кюфтета и 1 питка като грамажа на едното кюфте е около 120 до 150 грама

14.03.09
11:45

вкарай и малко белтъчини я яйца, я мляко, я някоя друга пържола

Проблема не е само сред учениците или студентите много работещи имат същите проблеми, работодателя не е осигурил условия и не разрешава ядене извън обедната почивка. Да не говорим за разбирането от страна на колегите.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1