12.03.09
05:28
И по-важният въпрос - какво НЕ ядът културистите? Не говорим за любителски бодибилдинг, ами за професионален културизъм. Гледах някъде за диетата на Колман и не видях нищо кой знае колко вълнуващо, освен, че половината му менюта ги замества с добавки, а останалата половина са доста семпли всъщност.
12.03.09
09:04
Те ядят ли въобще храна?!
12.03.09
10:06
Къде си гледал, това че примат само прахове и с тва си заместват яденетата ? Изгледал съм десетки филми, но това не съм го видял. Че приемат незаменимите добавки преди и след трен да, но ядат страшно много храна. Незнам ти какво си гледал ::rofl:::
12.03.09
10:35
и аз се шегувам, де;)
казано от aMneSia на 12.03.09, 10:06:
Къде си гледал, това че примат само прахове и с тва си заместват яденетата ? Изгледал съм десетки филми, но това не съм го видял. Че приемат незаменимите добавки преди и след трен да, но ядат страшно много храна. Незнам ти какво си гледал ::rofl:::
Не това казах. Казах, че съм чел (бог знае къде, не помня), че си ядат, но някои менюта ги заместват с добавките.
12.03.09
12:41
Пилешко, телешко, ориз, обезмаслени продукти, яйчени белтъци в промишлени количества и много зеленчуци.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 12.03.09 12:46.
12.03.09
12:44
казано от Thrashmetal на 12.03.09, 12:05:
казано от aMneSia на 12.03.09, 10:06:
Не това казах. Казах, че съм чел (бог знае къде, не помня), че си ядат, но някои менюта ги заместват с добавките.
Ядът буквално всичко дори и боклуци.Това се отнася не само за протата а и за нашите като например Виктор Терзийски.За предсъстезателния период нещата са съвсем други.
12.03.09
13:41
Основно ядът,месо,риба,много яйца,ориз,картофи,овес,банани,ядки,зеленчуци и много добавки ядът и най вече зоб.Както каза Wrestling_Pro ограничават се до някои храни предимно в предсъстезателния период
wrestling pro, така е, ама за храненето през този предсъстезателен период мълчат като партизани, все едно е светото тайнство, а наистина там е разковничето...да се “одереш”, дет се вика...
http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=125
Тук има малко по въпроса, но не и за последните 2 седмици...
12.03.09
16:08
казано от slavko на 12.03.09, 13:56:
wrestling pro, така е, ама за храненето през този предсъстезателен период мълчат като партизани, все едно е светото тайнство, а наистина там е разковничето...да се “одереш”, дет се вика...
Аз съм питал и са ми казвали че въглехидратите постепенно ги намаляват ... пазят много ниските въглехидрати за последните дни .
В едно интервю с Димитър Димитров, той каза, че имало в дни, през които не излизал от тях, защото от липсата на въглехидрати бил ставал невероятно агресивен и можел да пребие някой без никакъв повод на улицата. Спомням си как казваше, че ядял само варено пилешко, без кожата разбира се и нищо друго, в следствие на което бил толкова отпаднал, че не му с еправело даже секс. Излг;ежда номера е в контрола на въглехидратите
12.03.09
17:08
Мда, много случаи има с припадания по време на предсъстезателен период поради липса на въглехидрати, същинския ужас е като си на 0. Лошото настроение и отпадналостта съм ги изпитвал и аз и те са си нормални дори за НДВ и всякакви диети с нисък прием на въглехидрати. :)
12.03.09
17:12
Затова гледат и да тренират кратко .. лично на мене са ми казвали че Рони върти въглехидрати
Какво хапват?ЕМи нормалното-шоколади,сладки,кюфтета и кебапчета,наблягат на сланината+кисело зеле и така стават големи и здрави копелет :D ....
преди състезанията, някой правят кето диети, някой НВД, някой въртят въглехидрати, но най-интересни са последните няколко дена (2-3) - там е обезводняването и зареждането с въглехидрати
12.03.09
19:25
Като човек свидетел на изграждането на състезатели мога да ви кажа, че диетата им в основен период не е нещо кой знае какво, страшното идва в предсъстезателните диети.Два три месеца преди датата се стига до откачени неща, диетата седмици преди състезанието се смята кажи речи до зрънце ориз.Обезводняването е страшен и опасен процес има няколко начина за обезводняване, като цяло за да се изкара такъв релеф като на одран си има тънкости който школите крият :). За професионалистите е ясно, че нещата са по друг начин при тях, познавах един който беше спечелил световната купа само,че при друга федерация той си казваше, че в основния период 10 000 калории на ден си ги хапва разбира се от чисти храни. Зареждането с въглехидрати обикновенно е след преминаването на кантара за категориите по обективни причини :). Изобщо темата е мого обширна и може много да се пише по нея
казано от Иван Шишманов на 12.03.09, 19:25:
Изобщо темата е мого обширна и може много да се пише по нея
Ами, чудесно!
12.03.09
21:57
За тези, които се интерисуват от последната седмица прочетете http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_diet_mass/shredded_in_6_days , но винаги нещо може да се обърка, трябва да го пробваш на себе си за да видиш всичко как ти действа, въобще при професионалистите такива детайли трябва да се знаят. И помнете, че и те правят грешки, и те са излизали “воднисти” на сцената.
12.03.09
22:41
КебабЧета и кифтета от Станишев. Бира от Доган и картофи от царя :Д
Аз имам впечатления от филмчетата на Рони Колман и Маркус Рул. Извод - Рул съм го виждал да маа яко бургери. Колман се храни доста прецизно, въпреки, че ме изумява вкусовата комбинация от боб и накиснат в него мъфин :).
13.03.09
13:13
казано от Стоянчо на 13.03.09, 12:59:
Аз имам впечатления от филмчетата на Рони Колман и Маркус Рул. Извод - Рул съм го виждал да маа яко бургери. Колман се храни доста прецизно, въпреки, че ме изумява вкусовата комбинация от боб и накиснат в него мъфин :).
какво е Мъфин? Месо ли?
казано от Aleksandar Marinov на 13.03.09, 13:13:
какво е Мъфин? Месо ли?
Кексче, което е доста вкусно поне в щатите, за бг не знам, но едва ли се доближава до американските мъфини :)
Иначе по темата културистите си ядат почти всичко в основен период, само в пред състезателния се ограничават.То зависи от културиста,някои се отпускат повече откъм гадни храни други не.
difference…10x A LOT за статията, интересни неща са описани...много воля трябва брат, ама много..!!!!
някой друг изчете ли я тази статия...мисля да пробвам аз лично за 6 дена какво ще се получи...ама 10 литра вода на ден и 50гр. въглехидрати....така 5 дена...страшна раота...:)
казано от slavko на 14.03.09, 12:57:
някой друг изчете ли я тази статия...мисля да пробвам аз лично за 6 дена какво ще се получи...ама 10 литра вода на ден и 50гр. въглехидрати....така 5 дена...страшна раота...:)
Каква е целта на тая диетка ?
Мнението беше редактирано от NRG на 14.03.09 13:50.
абе то май май не е диета, ами е да си пробваш волята на 200%...целта е да се “одереш” истински, всичко е описано иначе, зачети де..:)
15.03.09
07:22
А и все пак метаболизъма е различен 1 свалят по-лесно , други по-трудно .
15.03.09
10:39
Не знам защо, но съм останал с впечатлението, че мноого малко от потребителите на този форум гледат видеотата в bodybuilding.com. Там има страшно интересни и най-вече полезни клипчета.
Ето ви поредица от около 10тина клипчета на Боб Сичерело в подготовката му за състезание : http://bodybuilding.com/fun/fitshow_warofworlds.htm
Има менюта, тренировки, ежедневие и т.н. На мен лично ми бяха доста интересни като ги гледах ( отдавна ).
:)
Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 15.03.09 10:39.
15.03.09
16:30
Не се залъгвайте по разни диети описани в интернет пък било то и в световен сайт. Всяко човешко тяло е различно и особенно всеки организъм реагира по свое му, затова си има трениор който да те гледа отстрани и да преценя как и накъде да те задвижи. Навремето като се въртях около спортен клуб Чани, Венци Чанев готвеше по 10-12 състезателя наведнъж нито един нямаше диетата и тренировката на другия. В тази статия не са посочени тънкостите, зареждането след кантар консумацията на течности гликогеновите изчерпвания как се променя тренировката и аеробиката в подготовката, как се вади водата от пространството между кожата и мускула, а не като цяло от тялото . Да не говорим че това обезводняване и състезателната форма като цяло са си опасни не е хубаво просто така да се пробваш да станеш като одран. Освен това тази форма зависи от процента мазнини аз съм бил десетки дни на под 50 гр въглехидрати ама като имам 40% подкожни мазнини все тая. То като цяло този спорт е много воля с години да тренираш да се храниш да се лишаваш.
Накратко казано не правете това у дома.
16.03.09
11:26
казано от Иван Шишманов на 15.03.09, 16:30:
Не се залъгвайте по разни диети описани в интернет пък било то и в световен сайт. Всяко човешко тяло е различно и особенно всеки организъм реагира по свое му, затова си има трениор който да те гледа отстрани и да преценя как и накъде да те задвижи. Навремето като се въртях около спортен клуб Чани, Венци Чанев готвеше по 10-12 състезателя наведнъж нито един нямаше диетата и тренировката на другия. В тази статия не са посочени тънкостите, зареждането след кантар консумацията на течности гликогеновите изчерпвания как се променя тренировката и аеробиката в подготовката, как се вади водата от пространството между кожата и мускула, а не като цяло от тялото . Да не говорим че това обезводняване и състезателната форма като цяло са си опасни не е хубаво просто така да се пробваш да станеш като одран. Освен това тази форма зависи от процента мазнини аз съм бил десетки дни на под 50 гр въглехидрати ама като имам 40% подкожни мазнини все тая. То като цяло този спорт е много воля с години да тренираш да се храниш да се лишаваш.
Накратко казано не правете това у дома.
Честно казано си прав ама много зависи и кога почнеш.Ти например си започнал по-късно , ако започнеш по оттрано да ядеш правилно и да трнираш мое по лесно да станат нещата и да не стигигаш вобще до тия 40 процента мазнини