16.03.09
02:41
Хора от скоро консумирам протеинови шейкове които аз си правя например извара + плодове + кисело мляко + поправки за вкус...
Или сурови яйца и други неща и си ги миксирам и си ги пия...
Имам въпрос
Вредно ли е да се прекалява с повече шейкове по-малко храна като за да я консумираш не течна...
2-ро, ако си го изнесеш навън такъв шейк ще издържи ли цял ден без да се прецака например в училище да ги пия...
И 2-ро нормално ли е като изпиеш един такъв ти преижда много енергия, но си гладен...
И, ако може в същата тема да дадете малко рецепти за миксириане. ^ ^
Окей... а отговор някой дали имат годност поне 1 ден в раница? Като трайност? И малко рецепти да си блендирам....
17.03.09
07:45
Ми зависи от много неща. С тея яйца особено не бих рискувал да го пия след 1 ден. И защо ти трябва да държи цял ден?
Не бих казал, че е вредно да се прекалява с шейковете, ама имай предвид, че и въглехидрати ти трябват. А ако и тях на шейкове правиш, трябва по цял ден да се разнасяш с блендера.... :)
Еми една чантичка свършвам даскало отивам на фитнес пия си го... Или трябва ми по 8 часа макс да държи. А Въглехидарти от плодовете, ще набавям които миксвам.
Пък и ще трябва по-2 шейка преди и след тренировка... ^ ^ също тря държа повече от 1 в мене и така. А пък аз като пробвах просто енергията от това което си миксирал ти идва веднага явно се усвоява от организма мигновенно и ти идва енергията на момента. ^ ^
17.03.09
08:26
казано от sarfios на 17.03.09, 07:59:
Еми една чантичка свършвам даскало отивам на фитнес пия си го... Или трябва ми по 8 часа макс да държи. А Въглехидарти от плодовете, ще набавям които миксвам.
Пък и ще трябва по-2 шейка преди и след тренировка... ^ ^ също тря държа повече от 1 в мене и така. А пък аз като пробвах просто енергията от това което си миксирал ти идва веднага явно се усвоява от организма мигновенно и ти идва енергията на момента. ^ ^
Въглехидрати не си набавяй само от плодовете. Това са бързи въглехидрати все пак. И твърде много залагаш на тея шейкове според мен. Нямаш време да ядеш ли?
казано от Martin Tomov на 17.03.09, 08:26:
казано от sarfios на 17.03.09, 07:59:
Пък и ще трябва по-2 шейка преди и след тренировка... ^ ^ също тря държа повече от 1 в мене и така. А пък аз като пробвах просто енергията от това което си миксирал ти идва веднага явно се усвоява от организма мигновенно и ти идва енергията на момента. ^ ^Въглехидрати не си набавяй само от плодовете. Това са бързи въглехидрати все пак. И твърде много залагаш на тея шейкове според мен. Нямаш време да ядеш ли?
Знам въглехидратите са Плодовете, Зеленчуците, Тестените изделя, сладките работи.
Иначе не точно, че нямам време,но не мога навсякъде да ям нали? Пък това е лесно можеш на всякъде да си го консумираш.
18.03.09
12:14
sarfios я сподели с мен,как точно ги правиш тея шейкове (какви плодове,по колко грама.. и така)също и по колко пиеч на ден? Благодаря
Еми най-често ги правя с извара и кисело мляко... и добавям плодове по 1 вид...
Например
100/200 грама, Извара 1 или 1/2 кофичка кисело мляко 1 или 2 банана ... т’ва са 2 пропорции или вместо банани слагаш, ябълки, краставици, домати... всичко което се сетиш от “плодове и зеленчуци” и блиндираш ... тка получаваш Много протеин и добра доза въглехидрати... Може да си пиеш по-много на ден. Разбира се изчислено с каква активност имаш.
Аз съм си правил от месо коктейли и яйца... и сякви неща, ама стават гадости... и едвам ги ям зат’ва ми трябват рецепи някви по-вкусни. Якото е на тези коктейли, че организма не ти се тормози да смеля недодъвчените работи, а енергията веднага ти има.
Но предполагам, че не е хубаво по-цял ден на шейкове защото стомаха ще ти свикне с перфектно добре смеляна храна...
Може да ги правиш шейкове с Прясно мляко, вместо кисело, и, ако не ти е достатъчно сладко слагаш мед.
Аз много не ги чаткам тези шейкове затова ми трябва информация.
10.04.09
11:46
Не е хубав да прекаляваш с шейковете,защото организма ти привиква към добре смляната храна.
04.12.11
23:34
Моите шейкове ги правя по този начин:
Режа един банан на ситно,прясно мляко около 200-300мл,1 лъжичка кафе...това нещо отива в дълбок съд където се пасира за да станат бананите и млякото еднородна смес,смисъл да няма буци.Слагам 25г протеин (една мерителна лъжичка) и разбърквам.Така се получава добре на вкус и има ефект.