Една много популярна тема (?Кардио Тренировки?)

09.03.09
19:15

Здравейте!!! Дано не е проблем че пускам нова тема за прословутите кардио тренировки но искам да питам конкретни неща за конкретен човек (ЗА МЕН) а не да търся по търсачките теми който са сходни но не отговарят на въпросите ми напълно. И така по същество тренирам вече сигурно 6 години но се има в предвид че в тези 6 години тренирам само пролет и лято останалото време почивам демек 3 пълни години ако трябва да сме точни но това не е от значение и моля ви се не ме упреквайте че правя така защото имам причини да е така :) През това време никога не съм тренирал кардио правил съм само силови тренировки защото не съм имал нужда (Бях достатъчно релефен чуствах се достатъчно добре и комфортно в тялото си) но сега идва момента в който съм на 22 години (Годините дори и малко си казват своето) и като тренирам примерно 3 месеца само силови тренировки и каквото и да правя много или малко се “умазнявам” а искам да съм по чист (Зимам азотни продукти и матрични протеини в момента като продукти VPX NO Shotgun и OLIMP X5 Protein) .  И днес се замислих и реших да започна да правя и кардио влязох си в залата качих се на колелото направих 7км после на пътеката 1.5км  после 3 серий коремни преси и това е. Мислех си че съм във форма но след тези неща се чуствах доста изморен и виждам че е било грешка че и преди не съм правил кардио. Но целта на темата ми е да ви питам:
1.Кога да правя кардио ? - преди силова тренировка, след силова тренировка, отделен ден за кардио ?
2.Като започна да правя кардио (тичане примерно) няма ли да загубя мускулна маса (МНОГО МЕ Е СТРАХ да не губя мускулна маса) ?
3. Може ли да се прави всеки ден и ако не може тогава колко ще е оптимално да се прави в седмицата ?

Това е като цяло по принцип знам че някой от въпросите ми са доста банални и сам мога да осъзная това (примерно че не може едновременно да качваш и да сваляш и др такива) но все пак предполагам повечето от вас са момчета с голям опит а някой може и да са професионалисти така че ме приемете все едно съм абсолютния новак(не че претендирам че знам много) и това е БЛАГОДАРЯ предварително и надявам се не съм бил много досаден :)

В момента 91кг 190см 22г

09.03.09
20:28

Прави по малко (15 мин) кардио в края на всяка тренировка, като постепенно увеличавай темпото, но не и времето.
Ако след 1 месец не си доволен от резултата - сложи си 1 ли дори 2 допълнителни дни за кардио и корем плюс останалите тренировки.
Подредени по ефикасност (по мое мнение) са : кростренажор, степер, пътечка, колело - избери си най-удобното за теб и действай.
Успех!
И, между другото, това е раздел за жени, а подозирам че ти си от силния пол :)

10.03.09
13:45

казано от mitaka101 на 09.03.09, 20:28:

Прави по малко (15 мин) кардио в края на всяка тренировка, като постепенно увеличавай темпото, но не и времето.
Ако след 1 месец не си доволен от резултата - сложи си 1 ли дори 2 допълнителни дни за кардио и корем плюс останалите тренировки.
Подредени по ефикасност (по мое мнение) са : кростренажор, степер, пътечка, колело - избери си най-удобното за теб и действай.
Успех!
И, между другото, това е раздел за жени, а подозирам че ти си от силния пол :)

Не съм пробвал , но според мен най-ефективно е бягането и скачането на въже

10.03.09
14:45

казано от Wrestling_pro на 10.03.09, 13:45:

Не съм пробвал , но според мен най-ефективно е бягането и скачането на въже

И аз така мисля - като съдя по себе си най-ефективни са бягането на първо място, въже, степер, кростренажор, вело - още не съм пробвала гребен тренажор как е, но мисля скоро да взема - големи надежди имам, че с гребането ще се получи добра кардио тренировка

10.03.09
19:03

Според мен най-добър кардио уред е кростренажора...

16.03.09
08:31

Ами аз като цяло най-много се потя и най-много се измарям на пътеката...велото е после а кростренажора е най-накрая.

ER

16.03.09
09:44

Къде се измаряш най-много няма никакво значение ... Самата идея на кардиото не е да те измори - щом те измаря, не го правиш с оптималното темпо...  Аз лично я правех в началото тази грешка - изцеждах се докрай, като слезех от тренажора ми трябваха минута-две да си стабилизирам дишането и т.н. Но това е грешка ... Правилното темпо е това, при което можеш без проблем да поддържаш разговор, да не изпитваш недостиг на въздух и да не караш организма да навлиза в стресов режим ...

16.03.09
10:40

По принцип и това го има, но както казах най-много се потя на пътеката, освен че се измарям най-много. На колелото и кростренажора нещо не мога чак толкова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1