22.01.05
23:25
Здравейте! На 15 години съм, 168 см, 63кг. От 1 година ходя на фитнес, сега искам да посваля малко мазнините, щото почнаха в много да ми идват. По принцип съм с леко наднормено тегло, но не съм некво прасе, просто ми се лепят по-лесно мазнинките... Та около 4-5 кг искам да ги сваля до лятото и да ви питам дали ще стане ако си ям нормално през целия ден, като намяля хляба и ЗА ВЕЧЕРЯ ПИЛЕШКА ПЪРЖОЛА(300 гр примерно)? В 19h да я хапвам и нататък нищо... Дали това е много строго за тялото ми в момента и как да постъпя, за да не се получи някакъв стрес или нещо такова. Приемам всякакви съвети, критика и всичко подобно. Благодаря!
Това, което искаш да направиш е да минеш на НВД ако те разбирам правилно. Трябва постепенно да намалиш въглехидратите (хляб, картофи, ориз, газирани напитки, сладко) докато стигнеш количество, при което сваляш и си доволен от резултатите. Трябва да приемаш доста протеин за да не губиш мускулна маса. Не виждам при 168/63 как може да си с наднормено тегло, но ти си знаеш най-добре ;) Къде ги продават тия пържоли 300гр, че май не съм виждал :) Не, сериозно - има ли такова животно? Ако имаш предвид няколко пържоли общо 300гр най-добре ги разпредели на няколко хранения. Карай си на НВД известно време преди да почнеш да взимаш fat burner-и. Успех!
Въглехидратите късно вечер не се освояват. Но можеш да ги приемаш до към 3 часа преди сън според мен. Преди сън протеинче трябва по възможност бавно за положителен азотен баланс и против катаболно.
по-здрави
24.01.05
16:28
Въпросът ми беше дали ако спра въглехидратите след 18h ще започна да свалям и за няколко месеца ще сваля около 4-5 кг?? Недик едни път каза на няк’ъв зрител да спре с въглехидратите след 18h и щял да свали така. БЕЗ НИКАКВА ДИЕТА!! Само никакво ядене след 18h! Дали ще се получи ефекта питам, ако и аз направя така без да спазвам НВД или някаква диетка??
П.С. Започнах да ям варени картофи на обяд ВМЕСТО ХЛЯБ. Добре ли е така? На закуска ям овесени ядки или мюсли с 20% сушени плодове.
24.01.05
16:40
А няма ли с времето да се получи, да му се невиди :)???
Виж, нещата не са толкова прости. Едно спиране на въглехидратите след 18:00 не е магическо средство. Става, обаче ако си на балансиран режим с опкриващи се стойности на приетите и изразходвани калории. Освен това и доста време ще отнеме. Иначе опитай, обаче си дай поне 6 месеца.
Аве като натрупаш стаж и няколко периода на релеф организма сам ще си знае какво да прави. Никакви екстремни глупости нямат да ти помогнат най-много нищо да не направиш. Иначе спирането на въглехидратите след 18:00 часа няма връзка с нищо, а даже може и да е кофти.
по-здрави
24.01.05
18:38
Emil mlo, би ли се изяснил? Искаш да кажеш, че НВД не върши работа ли? Аз не ги разбирам много нещата с диетите, НО 1 месец през лятото бях на НВД, обаче не правех кардио и тренировки(щото бях в друг град и се отдадох на мацки и басейни) и свалих 1-2 кг най-много. Почти никакъв ефект, а ми беше за 1 път да спазвам НВД...
За да сваля тези 4-5 кг, които искам, какво да правя, ИСКАМ ДА ГИ СВАЛЯ ДО КРАЯ НА ЮНИ!!!
БЛАГОДАРЯ!
Щом искаш да сваляш решението е просто. Трябва да си в отрицателен калориен баланс. Демек да израсходваш повече отколото приемаш. Разлика от 300-500 калории е добре. И всяка седмица един свободен ден в, който да си в положителен калориен баланс.
по-здрави
Емо е абсолютно прав, само ще добавя, че белтъчините трябва да са достатъчно, за да не изгориш мускул. Кардиотренировките биха били само от полза, но да не се прекалява, да не се претоварваш и в залата, защото при отрицателен баланс, възстановителните способности на организма са занижени, това е.
Успех!