16.03.09
15:22
1. Каква е разликата м/у l-carnitine и fat burners..то е ясно че има, но аз не я знам (питам защото си поръчах и фат бърнар и карнитин и се чудя кое кога да пия..)
2. Чета че трябва да се прави почивка от карнитина, защото спира да действа (аз от както съм го почнала преди някъде година и нещо не съм почивала кой знае колко..то и не съм тренирала като хората де..ам’ туй е друга тема:). По време на почивката тренира ли се, каква тренировка..
3.Колко е важно кардиото след тренировка с тежести
Досега съм тренирала П+С горна част + корем + кардио, В+Ч долна част + корем + кардио...ама мн време отнема...
4. На колко време се прави културно зареждане...демек the cheat day
5. Какви са правилата за разделяне на мускулните групи за тренировка...ако се раздели само на горна и долна част, това върши ли работа?
Благодаря:)
1. Л-карнитина е фат бърнър и също така е съставна част от някои други фат бърнъри.
2. Тренира се винаги :)
3. Зависи, принципно можеш и без кардио.
4. Зависи. Можеш и без, ако нямаш нужда.
5. ще върши работа.
16.03.09
18:19
L-карнитинЪТ e аминокиселина, която отговаря за транспорта на мастните клетки към мястото за тяхното изгаряне. Конвенционалните фет-бърнъри съдържат стимуланти, които водят до ускоряване на метаболизма/повишаване на телесната температура, като по този начин вдигат “енергоразхода” на организма. Сам по себе си Л-карнитинЪТ не предизвиква такива ефекти.
Има доста обстойна тема за Л-карнитина в друг раздел, както и друга такава за повечето “mainstream” бърнъри, в която емзо се е постарал доста за да направи прегледна съпоставка и обясни за какво става въпрос.
ПС Мразим пълен член.
Блгодаря за всички за отговорите:)
Ето тренировката която направих днес:
fly 3x8 reps/40 lbs.
over head pess 3x8 reps/30 lbs.
arm curl 3x8 reps/30 lbs.
arm extension 3x8 reps/30 lbs.
chest press 3x8 reps/50 lbs.
тук последните 2 бяха advance move (нещо като плуване)
lat pull 3x15 reps/80 lbs.
axis incline press 3x8 reps/40 lbs.
row/rear delt 3x15/70 lbs.
TOTAL: 40 mins.
колело 10 мин. (да загрея долната част на тялото за кръговата която следва)
2 кръга от следното:
глутеус кик 20 reps/75 lbs.
kick back (тук съм права и крака се движи назад) х20 reps/ each leg
hip adductior 20 reps/110 lbs.
abductor 20 reps/90 lbs.
leg curl 20 reps/60 lbs.
seated leg curl 20 reps/60 lbs.
leg press 20/110 lbs.
leg extension 20 reps/40 lbs
врътки талия 2х20 всяка страна
side planks 2х1 мин. задържане
sides na машина 3x25 всяка страна
TOTAL: 2 ЧАСА
Много дълга беше тренировката + не остана време за кардио накрая..моля за съвети и мнения..
Незнам кое да махна и кое да оставя и как да ги разделя. Ако редувам горна и долна част 4 дни в седмицата, трябва да сложа корема всеки ден. Само ден упражненията за него са около 30 мин., пък трябва да сложа и кардио накрая.
Един вариант е: П + С- горна част + корем + кардио
В +Ч - долна част + корем + кардио
С+ Н - кардио + корем + йога (неделя)
Цел: главно стягане + изчистване
Хайде не се стеснявайте..критикувайте:)
баси - робот да си, накрая ще се счупиш от толкова тренировки - то няма един почивен ден даже. личното ми мнение е да тренираш - понеделник+вторник с кардио двата дена, в сряда - корем, четвъртък и петък - тренировки+кардио, събота корем, неделя - йога
Свят ми се изви от тия либри :-) !
Как се чувстваш след тренировка, а в края на седмицата? Мисля, че можеж да намалиш сериите от 3 на 2. Подкрепям колегата. Успех!
Здравейте момчета! Благодарско за мненията:)
В интерес на истината се чувствам ок в края на седмицата...ама днес съм робокоп, заради вчера :)
Иначе петък е почивен ден:) Я кажете нещо за кардиото...интервално то е ясно..но по колко време..
Също се чудя първо с корема ли да почна или с тежести и после корем?
Аз кардиото го правя сутрин на гладно, а корема често дори го оставям в отделен ден, защото иначе губя мотивация след тежка тренировка.
17.03.09
15:33
Кое точно му е ясното на интервалното кардио?
Мотивация при мен много, която също е виновна за претрениране...
eraziel, ясното на интервалното кардио е, че е единственото кардио което спомага за стресиране на организма и от там загуба на мазнини:)
Последователността на упражненията за горна част добра ли е? Знам че се почва с най-големия мускул, ама пак да питам.
Флайса е, обикновено, последно ими предпоследно упр. за гърди, а ти почваш с него. Бенч пресите са основно упр. и са в началото. Изобщо прочети , кои са основните упражнения и ги сложи в началото на муск. група. Когато направиш хубави серии от основните, ще видиш, кои упр. са излишни в програмата - просто няма да имаш сили да ги правиш чисто.
Мнението беше редактирано от biggggy на 17.03.09 23:15.
18.03.09
06:40
казано от Allegra на 17.03.09, 23:06:
eraziel, ясното на интервалното кардио е, че е единственото кардио което спомага за стресиране на организма и от там загуба на мазнини:)
И вярваш ли си, като пишеш такива работи?
Мнението беше редактирано от eraziel на 18.03.09 06:41.
казано от eraziel на 18.03.09, 06:40:
казано от Allegra на 17.03.09, 23:06:
И вярваш ли си, като пишеш такива работи?
Не, че е единственото, което стресира, но значетелно съкращава времето за тренировка и натоворва повече. Поне така пише в статиите из сайта...
казано от biggggy на 18.03.09, 09:45:
Не, че е единственото, което стресира, но значетелно съкращава времето за тренировка и натоворва повече.
И при (абсолютно) начинаещите има горе-долу толкова смисъл колкото и тренировките в суперсерии
казано от mbarton на 18.03.09, 10:48:
казано от biggggy на 18.03.09, 09:45:
Не, че е единственото, което стресира, но значетелно съкращава времето за тренировка и натоворва повече.
И при (абсолютно) начинаещите има горе-долу толкова смисъл колкото и тренировките в суперсерии
Не отричам. Но мисля, че говорим по принцип. В крайна сметка важното е да се поддържа необходимото натоварване за период от време. Как се постига това е въпрос на личен избор и възможности.