17.03.09
16:18
Искам да попитам след като съм се оттървала от излишните килограми и спра Нисковъглехидратната диета дали няма да се получи йо-йо ефект като започна да ям нормално и ако е така как бих могла да предотвратя натрупването на килограми?
Каква диета трябва да се спазва и колко време?
Бих ли могла да ям тостери,пици,дюнери но не в големи порции а например да си разделя една пица на два пъти за 2 яденета?И ще ми се лепне ли?
Темата беше редактирана от newgirl90 на 17.03.09 16:20.
17.03.09
16:46
зависи единствено и само от теб
17.03.09
16:50
Ако не ти е проблем, спираш натурални сокове, безалкохолни напитки, хляб и хлебни изделия.
Иначе може и да чийтваш с бърза храна, но гледай да е в умерено количество и на няколко приема.
А ако имаш чак толкова голям проблем с апетита и искаш да си хапваш такива неща,
разгледай ето тези два продукта - Lean Dessert Protein и Cheaters Relief.
“зависи единствено и само от теб”.
Ще си върнеш килата ако драстично се върнеш към стария си начин на живот - заседнал (предполагам) и влючващ много/често “бърза храна”.
Като си свалила х килограма с НВД тогава мини на РБД. Не го приемай като режим, просто не яж определени храни, съдържащи повече въглехидрати. Тостове, дюнери etc., са високо въглехидратни храни заради високия гликемичен индекс. По-добре ги подбирай, гледай въглехидратите да са с нисък ГИ. Потърси в търсачката ако не знаеш какво е ГИ.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.03.09 17:17.
За успешен се счита един режим тогава, когато се излезе правилно от него.
Другото го казаха колегите по-горе.
17.03.09
17:55
Зависи какво се крие зад “предишния ти режим”. Особено ако това НВД е било нещо много драстично за теб, да, върнеш ли се към стария си начин на хранене ще върнеш и килограмите, няма как.
Храни се балансирано т.е. не се ограничавай от определен макронутриент, но се старай да приемаш толкова калории, колкото са ти необходими. Знам, че звучи малко сложно, но не е чак толкова трудно да изчислиш приблизителните си нужди и лека полека да се запознаеш с калорииното съдържание на най-често консумираните от теб храни.
Както ти казват и другите, забрави са простите захари или поне ги ограничи ди минимум. Знам, че за момичетата сладкото е нещо, далеч по-специално, отколкото за мъжете, но се трябва да имаш и малко воля, за да постигнеш хубава фигура. Ядете на каквото ти попадне и когато решиш не е съвместимо със свалянето на килограми и още повече с поддържането им.
Успех!
17.03.09
18:28
А ако започна ротация на въглехидратите и постепенно увеличавам въглехидратите във въсоковъглехидратния ден? Мисля да направя точно това като излезна от НВД и след това да започна да ям по 3-4 салатки на ден и умерено количесто вредни храни :)
Имам и още 1 въпрос-сега организмът ми като е отвикнал от въглехидратите и ако започна да ям след диетата по 1 килограм плодове на ден ще надебелея ли?Няма ли да е стресирване за организма ми?
казано от newgirl90 на 17.03.09, 18:28:
А ако започна ротация на въглехидратите и постепенно увеличавам въглехидратите във въсоковъглехидратния ден? Мисля да направя точно това като излезна от НВД и след това да започна да ям по 3-4 салатки на ден и умерено количесто вредни храни :)
Имам и още 1 въпрос-сега организмът ми като е отвикнал от въглехидратите и ако започна да ям след диетата по 1 килограм плодове на ден ще надебелея ли?Няма ли да е стресирване за организма ми?
1 килограм плодове дневно ще е стресиране на организма, независимо дали е “привикнал към въглехидрати” или “отвикнал” от тях ;) Няма нужда от тях в такива количества, не сме тревопасни все пак (че то и сред тях не знам да има някои да вкарват по толкова..).
А на първия ти въпрос - ако след диетата започнеш да ядеш нормално няма да си върнеш излишните килограми. Наличието им в момента обаче ме кара да мисля, че не си съвсем наясно какво точно се крие зад този израз, защото от нормално хранене не се качват излишни кила ;) Така че първо се научи да разбираш какво иска тялото ти и след това се научи как да му го даваш - те това ще е нормалното хранене, поне от “природна” гледна точка. А ако говориш за онова “нормално” хранене с пиците... еми да, силно вероятно е килата да се върнат, дори повече от преди :)
Успех!
Мнението беше редактирано от G33K на 17.03.09 19:24.