Два месеца НВД -мнения и критики

18.03.09
20:06

Здравейте,
Писах в старата си тема ,но никой не й обърна внимание ,затова правя нова.
Вече около 8 седмици съм в залата и съм на диета.Смятам ,че съм изчистил водата ,влезнал съм във форма и съм готов за същественото чистене.Искам да ви напиша програмата ,по която тренирам,както и да ме посъветвате за добавката ,която съм избрал.Приемам всякакви съвети.В началото на програмата бях 95 кг.Сега съм 89кг .Поприбрах шкембето,почнаха да ми излизат позабравени вени и се постегнах.Трябва обаче да сваля още много.Одебелил съм шрифта на проблемните за мен части от режима ми.Това са нещата които ,за които не съм сигурен.
Тренирам сутрин на гладно.Пия доза протеин след трен.Прибирам се и си приготвям обяда,така че първото ядене ми е между 12 и 13 часа.Много ли е късно за първо ядене?

Първи ден - гърди,корем Наклонена лежанка;пекдек;хоризонтален лег;пулоувър
Втори - Гръб,корем Набирания;гребане със щанга;мечка;хиперекстензии
Трети-почивка
Четвърти-ръце,коремСуперсерии Изтласкване от лег/прав лост;френско/скот;кик бек/чукове с дъбели
Пети-почивка
Шести -Крака,рамо,трапец,коремКлякане със тежест,напъди,уреди за бедра и пръсец;Раменна преса пред врат;Раменна преса с дъмбели;вдигане на дъмбели за предно,средно и задно рамо.
Седми -почивка

След всяка серия за една мускулна група правя серия и за корем.
Правя по по минимум 3 упражнения за мускулна група,3-4 серии,макс тежест ,с която да си правя 10-12 повторения.
Във всеки тренировъчен ден правя кардио(след щангите).Гледам ако в някой от почивните дни имам свободно време пак да повъртя.От тази седмица вече стигнах до 60 минути кардио всяка тренировка.
Сметнал съм си калорийния баланс -около 3000 калории.Реших да приемам 2400,но се оказва в последствие ,че повече от 1700-800 калории ,просто не могада приема,или калкулаторът ,който ползвам не е верен.Направил съм си диетата ,така че да не гладувам и да мога да карам на нея по-дълго.Лично аз я приемам не като временна ,а като начин на живот.Чувствам се добре,имам сила(за момента дори расте).Там е работата ,че в диетата ми няма достатъчно мазнини и се чудя как да си ги набавям, добавянето на ядки и леново олио  достатъчно ли е?Също така се чудя как да го приемам това олио - само в салатка и в изварата стига ли?

На обяд (около час след трен)  хапвам месо ,яйца ,извара или риба ,задължително въглехидрат -овесени ядки /кафяви спагети/кафяв ориз и каквито зеленчуци има - най-често броколи и брюкселско зеле или краставици и домати
2-до 3 часа  по-късно до сега правех същото хранене без въглехидрат,но от онзи ден реших тук да сложа шепа сурови ядки
За вечеря -същото от обяд ,само без въглехидрати.
Ако огладнея много 2-3 часа преди лягане хапвам ядки или извара с леново олио и малко белени тиквени семки вътре.
Напоследък започнах да се уморявам от безвкусните храни,затова почнах по-рядко да ям извара ,за сметка на това хапвам по малко сиренце - за вкус.
Сол,захар,олио и тн не съм ял от месеци(по принцип не ги употребявам много,пък камоли сега).Пия около 2.5 литра вода всеки ден.Протеин приемах много рядко до момента,но реших след всяка тренировка да пия .Също така ако нямам време за някое хранене си нося с мен шейка. От тази седмица пия  2 пъти дневно по 2 капсули Fyre.

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 12:24.

19.03.09
03:50

8 Седмици си тренирал и си на 4 дневен сплит?

19.03.09
06:24

казано от Lenks на 19.03.09, 03:50:

8 Седмици си тренирал и си на 4 дневен сплит?

Кое е нередното?Мисля дори от тази седмица да почна да правя в пети ден гърди само с дъмбели.
По принцип имам и предишен опит ,но с дълги  прекъсвания.Не съм съвсем начинаещ ако това те притеснява.

Мнението беше редактирано от kilima7 на 19.03.09 06:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1