Протеини ... Предозиране ...

23.01.05
19:54

Нали няма опасност нещо да ми стане ако пия 90-100 грама протеин на Нутрим Супер Масс  защото отзад пише че за хора с маса 80 килограма треба да пият по толкова а аз съм 60 килограма което грубо е равно на 70 грама дневно

и ако не е вредно ще имали по голям ефект ако пия повече

SH

23.01.05
19:59

Няма да има по-голям ефект ако пиеш повече, просто няма да се усвои от организма.

23.01.05
21:07

другото което е Mass Gain е геинер не е протеин...и аз сам на мнението че няма да има по-голям ефект, но съм пил от него и сам доволен..аз го пих преди и след тренировка по 3 големи мерителни лъжици незнам на колко грама се равнява(за инфо бях 56кг).

SH

23.01.05
21:30

извън темата каква е разликата между Геинер и Протеин

23.01.05
22:21

гейнера пак си е протеин но има много малко количество чист протеин в него(обикновено некъде около 30%)а останалото са въглехидрати.това е наи общо казано 8)

23.01.05
22:24

значи освен геинерчето да ям храни с яко въглехидрати

23.01.05
22:37

:shock: тва пък що ? нещо не те разбрах в геинера си има достатъчно въглехидрати

23.01.05
22:58

геинер=въглехидрати и т.н,протеин=белтъци и т.н.
в едното го има и другото и обратно...но по принцип да качиш килограми ти трябват повече въглехидрати и по малко протеини.
Затова пии си геинера(като започнах си мислех че с добавки се качва маса,но всички ме обеждаваха че хранителния режим е по-важен).Затова не си мисли че само с добавки ще качиш.

SH

24.01.05
21:02

и аз сам на това мнение много по-важное храненето от колкото добавките може би за това се казват хранителни доваки те не могат да ти дадат това което храната ти дава , само добавят малко повече

24.01.05
21:44

Батка аз отславам от геинера !!!
Тва е невъзможно кат го пия на обяд после не ми се яде .. дали защото го пия с прясно мляко незнам но после немога да ям .. а от протеина качели не качвам .. не знам ала мисля че отслабвам заради него ... до кат го пиех с храненето заедно ... бях качил до 63 а са съм 59-60

24.01.05
23:52

[quote author=“DTC”]геинер=въглехидрати и т.н,протеин=белтъци и т.н.
в едното го има и другото и обратно...но по принцип да качиш килограми ти трябват повече въглехидрати и по малко протеини.
Затова пии си геинера(като започнах си мислех че с добавки се качва маса,но всички ме обеждаваха че хранителния режим е по-важен).Затова не си мисли че само с добавки ще качиш.

Боже....Айде стига сте го тровили с такива мнения.Няма такова понятие за маса ти трябва повече въглехидрати.Всичко му е нужно на организма пък дори и мазнини :!:

25.01.05
00:15

Kaljio сагласен сам баце дори някои мазнини са много важни!
Mass Gain е един от геинарите на Nutrim!
Протеини=29%
Липиди=1%
Ваглехидрати=58%
Фибри=1%
Соли/Витамини=4%
Други=1%
Вода=6%
Това пи6е на садарйанието отзат!А до колко отговара -това никои не знае но е добре от време на време да поглеждате опаковката!
Зна4и опаковката ми е малко стари4ка но немисе вярва да има голями промени!За мен ли4но този продукт не е ни6то усобено по сам доволен от Ultimat Whey Gainer на JC !и има пове4е протеин4е:)
Относно приемането моя савет е да него приема6 преди хранене то4но поради тази при4ина 4е няма да ти се яде после!
по добре си направи така 4е да го приема6 след трен!Даже мо же да си го раздели6 на 2 приема ката единият ти е преди лягане!Са6то 6те има ефект!Успех :D

25.01.05
14:54

добре ве “професири” мн ясно че на организма му трябва от всичко за да расте...попитаи които искаш инструктор в която и да е зала и ще ти каве че трябва да увеличиш приема на вуглехидратите(в диетата си..никога не сам казвал че само с вуглехидрати ще качи маса).Кажи ти с какво си качал маса бе разбирач ?Апак за приема на геинера аз не сам имал подобен проблем..пиех си го след тренировка и след това пак си хапвах....Да ви .....на компетентните мнения ! :twisted:

25.01.05
15:01

——————————-извън темата——————-
Да се опитаме да запазим добрия тон във форума, какво ще кажете  :D
——————————извън темата————————-

25.01.05
17:23

Ама какви глупости се пишат.. уеуеее  :lol:

25.01.05
19:35

Глеи сега 4овека пита за Протеин-предозирване!Само разбрах 4е си няма предзтава за разликите между protein i geinar!СЕГА по топика:
Ни6то няма да ти стане от предозиржане с белтаци освен ако не надвишиш 300-400 г дневно!
За  геинара пак нема лошо прозто сичко излишно се трупа по тебе!Както каза DTC :D ка4ва6 масса!Но масса не зна4и Мускол100%:))
:D
perlsite КАДЕ СЕ ГУБИШ БЕ ЧОВЕК!Ка то няма кои да доиде и да се изкаже - ша пишем глупости! :lol:  :lol:  :D :D

25.01.05
21:15

Leonovec#3 :)  как така се съгласи с мене.
perlsite ако нещо от това което казах е простотия поправи ме (хем ще науча нещо) Не сам казал че сам някои “разбирач” просто това знам това казвам....извинявам се ако сам обидил някои или сум го подвел! :!:

25.01.05
21:19

DTC може да ти е смешно но тук пак ще се саглася с теб :D :D

25.01.05
22:14

Leonovec#3 за кое по точно  :D

25.01.05
22:52

[quote author=“ShoSho”]Няма да има по-голям ефект ако пиеш повече, просто няма да се усвои от организма.

На всеки 2 часа можеш да пиеш по 30-40гр от които ще се усвоят, т.е. теоретично имаш 7 възможности за прием на протеин, т.е. 210гр-320гр тук говорим само на теория, но да се твърди, че няма да има ефект ако приемаш повече от 90-100гр протеин (макар, че в случая става дума за гейнър).. Ако говорим за прием на въглехидрати 100гр въглехидрати (например) са само 400ккал... т.е. нищо!

[quote author=“6efa”]тва пък що ? нещо не те разбрах в геинера си има достатъчно въглехидрати

Ако разчиташ само на гейнъра за набавяне на въглехидратите, то си много в грешка.

[quote author=“pioneer”]Батка аз отславам от геинера !!!

Ами да батка, то ако приемаш само 400ккал (100гр въглехидрати) много скоро ще се изпариш от света :wink: трябва да папкаш здраво :)

Ае за други “гафове” няма да пиша.. все пак не съм част от “Господари на ефира”  :wink:

25.01.05
23:35

perlsite кажи и някои мои гаф поне да се науча от грешката си(не ме разбираи погрешно не искам да кажа че всичко което сам казал е пражилно) :!:  междо другото щом 100геинер=400ккал какво ще стане ако на ден пия по 1кг ?  :lol:

26.01.05
02:32

Аз вече отбелязах фрапиращите грешки  :wink:
100гр гейнър е толкова ккал, колкото е отбелязано на етикета. Аз написах 100гр въглехидрати = 400ккал  8)
По спомени, ще отбележа, че се препоръчва при тежки тренировки 7гр въглехидрати на кг. телесна маса на час, в продължение на първите 4 часа след теренировката. Т.е. 560ккал на час или 2240ккал в първите 4 часа  :wink: Това рабирасе го препоръчва МОК за силовите атлети  :wink:
Предполагам, че 1кг гейнър който вероятно би донесъл 350-400ккал на 100гр ~ 3500-4000ккал ще ти се отрази доста негативно... първо ще ти стане много лошо и второ ако прекаляваш с бързите захари, ще пипнеш най-малко диабет  :lol:
За нашите цели (на ББ) 100гр гейнър след тернировка са подходящи, но след това трябва да се продължи с протеин, сериозно хранене и т.н..

26.01.05
13:43

признавам си грешката :oops:  не се изразих както трябва :)

WO

27.01.05
09:38

в този смисъл - на гейнерите и протеините, какво мислите за зареждането с чист протеин и доколко е възможно качването на “чисти” мускули?

01.02.05
14:29

Аве това сас чистия мускул вече за 20ти път някои го подхваща.
Маи единствените дето качват яко чисто.. са разни зобачи ..
защото колко процента от храната (протеините) ще стане
на мускули зависи от нивото на тестостерона в организма.
аз лично най вече зобачи познавам дето ядат всякакви глупости и
пак качват чиста маса. Малко като торби с мускули стават
щото като не ядат мазнините им падат .. а мускулите не.
Това са моите наблюдения от приятели дето тренираме заедно.
Наприме при мен.. като пропусна няклко дена храната и режима..
и мускула заминава..  спада организма предпочита мускула.
за по добро усвояване на протеините и за градежа на мускули
е нужна енергия - въглехидрати.
Ако се тъпчеш само с протеини без въглехидрати ще сваляш килограми
няма да качваш. За синтеза на белтък е нужна енергия а протеините не са първичен източник за енергия.

WO

01.02.05
17:59

първо съжалявам, не знаех, че тва е един от омръзналите въпроси....няма да се повтори :) принципно всички познаваме механизма на процесите в тялото и да кажем, че си прав... а
защо тогава има доста хора, които използват НВД за качване на маса и качват чисто??? излиза доста по-скъпо и по-трудно, но все пак...

01.02.05
21:20

Аз не познавам никои които да качва на такава диета маса които
е чист (не взима анаболи) ако има някои да каже.
Малко хора генетично надарени може да на губят почти никакви мускули  като брат ми например но със генетика като неговата са много малко  хора.. аз съм далече от него...

като цяло НВД се води за доста трудна и сравнително
вредна за черния дроб диета ..  прочети статията за хранене
на бб на сайта там има инфо.
иначе друг приятел само с месо се тапчеше и от 120 стана 100.
точно с НВД за 1 месец (изчисти се от мазнини)
Пробвал сам я за малко на 6-7мия ден ме боляха бъбреците и черния дроб и се смалих отвсякаде... 

с балансирана диета натурално може да се качва чисто
но много много бавно - тогава се качват малко мазнини и трудно
се постига.. супер дисциплина и акъл

01.02.05
22:46

а бе батка ти си от хората които са си изградили мнението без химия не става ...... нема да пиша повече щот е късно и ме мързи но които иска го постига па и това остава за циал живот ....

02.02.05
10:58

прочети по нагоре ставаше вапрос
за качване на маса при НВД и зареждане след тренировка
с протеини (без въглехидрати)
1. до половин час след тренировката организма може да разгради
до около 50грама протеин което са смешните 200 ккалории
за какво зареждане говорим
2. какъв организъм трябва да имаш за да разградиш 100грама
мазнини за 30 мин.. ако приемем че точно след тренер се зареждаш
с масло + протеини например :)
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3771

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1