18.03.09
11:22
Здравейте!
Искам да Ви попитам нещо, което ми е важно.
165 см , 69 кг съм, искам да сваля стопя малко мазнини, за лятото, но без да губя (не многото, която имам) мускулна маса.
В момента взимам 1 капсула L-Carnitin(Primary Nutrition) + 1 капсула Fat Burner + 3 грама Глутамин(IronMax) + 1 капсула Таурин(IronMax) + 2 таблетки комбинирани аминокиселини (Biotech, 2.1 грама белтък всяка) сутрин на гладно, след което бягам 3-4 км , а също преди фитнес тренировка по 1 капсула L-Carnitin (15-тина мин преди тренировка) + 3 грама Глутамин + 1 капсула Таурин + 1,2 таблетки амино + 3 грама трикреатин малат (Biotech) + 1,2 супени лъжици с връх растителен протеин на Nutrim и след фитнес тренировка 5 грама Глутамин + 1 капсула Таурин + 5 таблетки амино + 3 грама креатин + 2,3 с.л. протеин + 2 лъжици мед.
Бягането ми е всеки път, когато мога - 2-3 пъти седмично минимум.
Фитнеса - 5 пъти седмично.
Опитвам да спазвам НВД, макар че не съм съвсем стриктен .. , но хранителния режим и упражненията предполагам, че трябва да ги коментирам в другите раздели.
Кажете ми за добавките правилно ли съм се насочил?
Ако се учудваш защо не ти отговарят, отговора е в името на темата ти.Няма такова животно!Все едно да тичаш под дъжда толкова бързо ,че да не се намокриш..... ;-P
Взел си елкарнитин ,и термобърнар-останалите добавки няма да коментираме,те имат отношение към възтановяването.Според мен наблегни на кардиото и хранителния режим ако искаш успех,не се притеснявай за мускулната маса,ти изчисти пък после бързо ще възтановиш мускулната маса,но без мазнините вече...Успех!
19.03.09
20:40
emz неочаквай много изчерпателен отговор на база информацията която си дал.Вместо да акцентираш на добавките които никак не са малко (всъшност ти не казваш на повечето марките и видовете), наблегни на храненето покажи как се храниш за да ти кажат къде грешиш.Някой от тия добавки е по удачно да се ползват в период за маса други в по големи или по малки количества. Откога спортуваш какви са цифровите изражения на целите ти и т.н. и т.н.
Храненето ми е... смесено, опитвам да наблягам на белтъците, но може да се каже, че в най-добрия случай са по-равно с въглехидратите, като в повечето случаи 2-рите са повече.
Сутрин храната ми е високобелтъчна - обезмаслена извара или 3-4 яйчени белтъка, прясно мляко, кисело мляко - едно от тези или комбинации от тях. Понякога мюсли или овес с прясно мляко също.
След това малко въглехидрати (1 , 2 хранения) и тренировка, след това веднага след тренировката взимам въглехидрат (лъжица, две мед смесен с другите добавки или банан) , после високобелтъчна храна и .. така до вечерта.
Последното ядене ми е леко - или няколко портокала,киви, ябълки + кисело мляко и гледам да е преди 8, 8:30.
Но въглехидратните ми хранения са .. обикновени ястия , готвени. С малко зехтин.
Никакво пържено, никакви изкуствени сладки, шоколади и такива - никакви! Не съм хапвал шоколад от Коледа, а преди това от есента... общо взето не обичам много сладкото и винаги е било така.
Тренирам вече 2 години и няколко месеца.
Искам да сваля около 5-6 кг, не повече - главно от корема. Взел съм си обикновен .. неопренов колан.
Мнението беше редактирано от emz на 19.03.09 21:29.
сутрин яж яицата и плодовете, а изварата е остави за последното хранене към 60 мин преди лягане
Между другото не се притесняваи от загуба на мускулна маса...сигурен съм на 100%,че от НВД мускулна маса не се губи ставаш по-малък не защото губиш ММ,а защото си имал по 2сантиметра(примерно) мазнина над мускула.Дори може да качиш ММ.(мм се губи само с гладуване)Тялото ти не е толкова елементарно устроено,че да си гори мускулите при наличие на повече от нужните му мазнини.
22.03.09
12:50
Мускул наистина не се губи толкова лесно. Доста по-ектоморфни трениращи “се панират” лесно, защото спада тонуса и се получава леко обезводняване от НВД-то. И все пак, гледай да не намаляваш рязко калориите.
Не можах да прочета какво точно взимаш, защото ми се видя сложно като цяло. Комбинацията от глутамин и БЦАА е ефективна за запазване на ММ. Гледай да си набавиш поне 20гр на ден глутамин и поне 10гр БЦАА. Не усложнявай излишно нещата.
В