Промяна в плана..(моля вижте!)

16.03.09
20:22

Вече окончателно спирам с фитнеса(засега) и започвам бойно изкуство.Днес бях на първата ми тренировка - уникално е,потиш се зверски и усещаш как заякваш със всеки изминал удар,а беше 1вата тренировка.Та вижданията ми се обърнаха,мисля че вече няма да ми трябва протеин,като свърша сегашния и няма да взимам нов.От тук нататък ще си набавям протеина само от храна.Вместо това мисля да си взема Креатин и Витамини.Аз мисля че идеята е добра,тьй като тотално се сменя начина на трениране и е много уморително,чрез креатина искам да постина повече издържливост и сила,а чрез витамините всички знаете..да си набавя необходимите витамини за деня :P .Според вас добра ли е идеята?За креатин си избрах [този ] ,добър ли е,на мен ми се струва доста добър,четох темата на emzo и видях че Kre-Alkalin е най-добрия вариант,а и е на достъпна цена.? Вмомента пия виматините на NOW - ADAM,но искам да пробвам други..Препоръчайте ми някакви добри Витамини на добра цена.Мерси!

16.03.09
21:54

ако ще зимаш креатин да е монохидрат

16.03.09
22:25

Не виждам защо не ти трябва протеин. И защо ще прекъсваш тотално с фитнеса. Те нещата не си пречат...

MA

17.03.09
07:25

От креатина нито ще станеш по-бърз нито кой-знае колко по силен, само би могъл да ти попречи.
Според мен правиш голяма грешка, първо разберете, че бойния спорт никога не бива да се използва за нападения и т.н. (много от вас го тренират точно с тази мисъл - пред пистолета всички са равни )

Второ - обричаш се на голямо количество контузии, неизбежно е !

Аз лично не бих започнал пак бойните тренировки, за мен най-добрата комбинация е бокс с фитнес.
Но фитнеса е къде-къде по-приятния спорт !

Прави го за да ти харесва на теб, а не за да се изфукаш пред приятелчетата на които им е през патките за теб !

17.03.09
07:48

казано от Mamularin на 17.03.09, 07:25:

От креатина нито ще станеш по-бърз нито кой-знае колко по силен, само би могъл да ти попречи.
Според мен правиш голяма грешка, първо разберете, че бойния спорт никога не бива да се използва за нападения и т.н. (много от вас го тренират точно с тази мисъл - пред пистолета всички са равни )

Аз лично не бих започнал пак бойните тренировки, за мен най-добрата комбинация е бокс с фитнес.

Прави го за да ти харесва на теб, а не за да се изфукаш пред приятелчетата на които им е през патките за теб !

Абсолютно съм съгласен! А най-лошото нещо при каратето е когато си мислиш, че го владееш, а всъщност нещата не стоят точно така. Тогава може много да се объркаш. Казва ти го човек, който е стигнал до жълт колан в този спорт, преди да се откаже. Освен това контузиите наистина са неизбежни. Аз например при едно неправилно изпълнено хвърляне(хвърляха мене и нямах кой знае каква вина, освен че се дръпнах малко, а едно от неписаните правила е, че трябва да се подчиниш на хвърлянето) пострадах сериозно, правиха ми дишане “уста в уста” и си изкълчих ръката...като си спомня сега не можех и маратонките да си вържа...
Не разбрах защо ти е креатин при каратето?

17.03.09
11:47

Така,първото което е не го правя за да се фукам пред “прятелчетата ми”,не знам откаде си направи тоя извод.Второто което е абсолютно съм наясно с контузиите,вмомента страдам от такава.И трето-да фитнеса е по-приятен спорт,но съм решил да се пробвам с каратето,па ако не стане ще си продължа пак в залата.За какво ми е креатина?За повече енергия,сила и издържливост по време на тренировката.Също така от каратето искам да повиша гъвкавостта си,защото вмомента съм много зле по тоя показател.

Мнението беше редактирано от pHr34K на 17.03.09 11:49.

ГН

17.03.09
12:16

На 14 години, макар и да свършва този период, все още се в период на “искам тва, искам онова”. Почни си каратето. То на сила хубост не става. Но може никога да не се върнеш в залата.
Поне гледай да не зарежеш и двете след 1-2 години.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 17.03.09 12:23.

17.03.09
12:24

Хубаво си решил да пробваш с БИ, ама от мен да знаеш - не се отказвай преди да направиш 6 пълни месеца, редовни тренировки. И БИ и фотнеса си разкриват истинския потенцила след минимум 6 месеца яки, повтарям яки и добавям редовни тренировки! Креатин за БИ не ти трябва, ако си мислиш, че ще впечатлиш някой със сила се лъжеш, а и аз лично от креатина се одървям прекалено и ми пречи много. Вземи си яко витамини, може претеин и аминокиселини отделно.

17.03.09
16:27

Ок,значи без креатин.За БИ съм се решил - редовно ще си тренирам.А протеин за кво ми е ?Това вече не е като фитнеса преди и след тренировка ала бала..мога да си набавям целия протеин чрез храна.За аминки..не знам.Витамини ще взема,препоръчайте ми някакви хубави,вмомента пия ADAM на NOW,те добри ли са?

TS

17.03.09
16:52

Креатинът не е най-подходящият суплемент за БИ. Ще те “вдърви” сериозно.

17.03.09
17:58

казано от pHr34K на 17.03.09, 16:27:

вмомента пия ADAM на NOW,те добри ли са?

За мен са най-добрите можеш спокойно да се повториш ;)
Друго за енергия погледни Cq10,taurin,bcaa-powder,b-12….. има и още.

17.03.09
20:38

Леко обобщение на нещата

Без креатин
Без протеин(свършва и повече не взимам,поне засега)
За Аминокиселините НЕ съм сигурен,трябва ми някакъв обоснован отговор какви са им положителните страни..
Витамини - NOW FOODS ADAM..само да питам tonu по-колко да пия на ден? На 14 години съм 173 / 66
Също ще пия и Л-Карнитин(вмомента имам Ацетил,кат’ го свърша почвам обикновен карнитин) - искам да се избавя от излишните мазнини,а тая тренировка доста изпотява предполагам + карнитин ефекта ще е доста силен + дните,в които не тренирам ще бягам.

MA

17.03.09
21:01

брато твърдо те подкрепям за това което каза ;)

18.03.09
06:33

казано от pHr34K на 17.03.09, 20:38:

Леко обобщение на нещата

Без креатин
Без протеин(свършва и повече не взимам,поне засега)
За Аминокиселините НЕ съм сигурен,трябва ми някакъв обоснован отговор какви са им положителните страни..
Витамини - NOW FOODS ADAM..само да питам tonu по-колко да пия на ден? На 14 години съм 173 / 66
Също ще пия и Л-Карнитин(вмомента имам Ацетил,кат’ го свърша почвам обикновен карнитин) - искам да се избавя от излишните мазнини,а тая тренировка доста изпотява предполагам + карнитин ефекта ще е доста силен + дните,в които не тренирам ще бягам.

Както са по опаковката:
таблетки- 2 сутрин с храна
капсули- 3 сутрин с храна
Доколкото за аминокиселините според мен определено ще ги усетиш в прилив на енергия (говоря за БЦАА), аз винаги ги усещам но от сега ти казвам дозата е минимум 15гр на ден ;)

18.03.09
06:42

pHr34k, какви мазнини искаш да сваляш? Да станеш с 3% подкожни ли? Защо?
Не знам защо като се започва да се тренира толкова често се отива в една от двете крайности - или трябва да станем животно, или да сам 40 кг ама да личат плочките... Истината е някъде посредата ;)

18.03.09
11:43

Ти не гледай тая снимка,на нея съм точно след клекове и корема ми е “надъврен” а и съм се напънал яко.Пък и(не искам да приемаш тона като обида)аз по-добре от теб знам как съм,само горните 2 плочки ми се виждат,и по-долните 2 лееко се подават а долните са тотално закрити.Посредата и най-вече долната част на корема имам мазнини,също и малко в бедрата.Не ме разбирай погрешно,Аз не искам да свалям много,просто искам да стана така,както аз си го искам :)

18.03.09
11:58

Няма от какво да се обиждам... :) Естествено, целта ти ще е да изглеждаш така както ти искаш... Мисълта ми е, че преди 2 лета и аз се ръководех от идеята да изчистя де каквото има пък било то и при липсата на достатъчно ММ и резултата беше, че ми личаха и шестте плочки, бях 67 кг и хърбав до безобразие...
Btw, сега съм 76 килограма и пак ми личат всички плочки, при все, че съм в основен период...

И даже и да не изглеждаш както на снимката в момента, има накъде да качваш преди да започнеш да чистиш...

MA

18.03.09
22:51

казано от maja на 17.03.09, 21:01:

брато твърдо те подкрепям за това което каза ;)

Един път ми се случи да се налага да ми ритат ябълка от главата - уж един от най-добрите беше.
Като ме шибна в ченето забравих коя година е.
Лошите работи бързо стават и бавно минават ;)

19.03.09
04:50

Ябълка от главата ...  :-)  :-)  :-) Тва само в карате школа може да се случи ...
По въпроса аз мисля че карате и фитнес се съчетават лесно.Не е нужно да го спираш

20.03.09
09:55

Първо и аз съм на мнението, че карате и фитнес могат да се съчетаят, но ако ще се претоварваш наистина е по-добре да спреш едното.
Второ толкова много добавки за 14 годишен ? Аз започнах на 15 години с фитнеса и ми препоръчаха най-много протеин да си взема.. И до днес ползвам само протеин ( и л-карнитин като потрябва ), а за други добавки не си и мисля.. Креатин, амино, витамини ( тях ок ), л-карнитин.. Не смятате ли, че това не е най-благоприятното за 14 годишен ?
Поздрави :)

31.03.09
13:57

Имам един познат, дето така смени спортовете, определено не е доволен. Колкото и да си добър в бойните изкуства, силата понякога не може да се компенсира.

31.03.09
16:43

Отказах се да си купувам добавки,но ще пиша мнение за фитнеса и каратето.Вие пичове или не сте ходили на свястно БИ(говоря за истинска школа) или просто не ходили изобщо.Просто няма място за сравнение между истински бойни тренировки и фитнеса.А за силата мога да ти гарантирам,че както от фитнеса,така и от БИ расте.Но има нещо друго,което във фитнеса неможе да се намери и това е че в бойното изкуство освен сила натрупваш експлозивност,бързина,издържливост и най-важното научаваш се на техники,след време ставаш много добър и така и така..просто аз намерих своя път,вярно и фитнеса допринесе много за цялостното ми оформяне и за натрупване на доста сила(почнах от 20 кг лег и сега съм на 55-60).

31.03.09
16:53

тей като гледам си мениш мнението през ден, така че  - да видим кога пак ще се върнеш към фитнеса.

31.03.09
21:43

като чета темата и ми става смешно ...  pHr34K ми изглежда поредната лапка ,дето се е запалила по нещо и сън не спи , четох и други негови теми в които иска пък да орелефи 60кг си тяло ...абе преди 10-тина години брат ми беше същият , не можеше да си намери място от кеф че тренира айкидо ,30дена  само за това говореше,само за това четеше .. след месец му мина мерака и се захвана със спортни танци ... та мисълта ми е ,pHr34K незнам какво очакваш от тия БИ , от тая експлозивност, сила , магически скилове и имунитети които ще предобиеш ,въпреки ,че ми идва едно нещо наум,което е нормално за възраста ти  .. абе пожелавам ти да си все така надъхан .. все пак си тийн и  е по-добре да се занимаваш със спорт в рамките на нормалното отколкто с някакъв вид отрови

Мнението беше редактирано от CheFolino на 31.03.09 21:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1