20.03.09
11:27
Здравейте,
Първо поздравления за хубавия сайт и желанието, с който помагате.
В момента времето ми е доста ограничено, затова накратко искам да попитам нещо по въпроса ми, който е на дневен ред сега :)
Принципно познанията ми се ограничават до “не чак-толкова заблуден” и нищо повече.
Ще се радвам да участвам във форума, когато имам повече време, но сега направо по въпроса за гейнърите:
192 см. / 88 кг. с бърз метаболизъм ... “този морф” с дългите кости, който трудно трупа, каквото и да било :) ...
Определено един гейнър няма да ми е излишен, но въпроса ми е да ми помогнете малко с дозировката.
Спрял съм се на това: ASN - American Mass, 10 lbs / 84.00лв
В доза(225 гр)
Протеин...............50гр
Въглехидрати....162 гр
Мазнини................1 гр
Натрий...............240 мг
Количествао в опаковката: 4530гр / 20 дози
Звучи добре, но тази ‘гигантска’ доза (в сравнение със суроватката) малко ме озадъчава (защото излиза, че ще го излапвам за 20 дни, не за друго). И то не от гледна точка на елементарната химия, където всички знаем, че е въпрос на концентрация и екстракт (примерно) ...
А до там, че не знам с моята физика (+ това, че съм начинаещ) по колко гр. от този прах да приемам :) ? В тренировъчен ден, в нетренировъчен ден ? ... колко грама от това трябва да пия според вас :) ? И през какъв интервал от време.?
Относно чистия протеин от хранене - засега го докарвам до към 1.8 на кг. тегло, но скоро ще кача и на 2.2 гр/кг. - тук се включват пилешки пържоли (2 бр.), 200 гр. кашкавал, 2 кисели млека, хляб, салами, яйца и т.н. - упорито избягвам джънк фууд-а вече.
Благодаря.
Темата беше редактирана от Addicded на 20.03.09 11:30.
20.03.09
11:56
Гейнърите се използват от хора с бърз метаболизъм,
на които им е трудно да си набавят необходимия завишен прием на
въглехидрат и протеин с храната и за това ги приемат и под формата на пудри.
За това са и такива гигантски дозите. Пиеш всеки ден, без значение тренираш или не.
Провери също и този гейнър, доста е добър - Тук.
Перфектен е 115 гр доза, от които имаш 50 гр карбс и 50 гр протеин.
Успех.
20.03.09
12:22
Както каза Финиш, раздели дозата на половина. На един път 225 грама са множко. И тея салами ги махни :) може само малко на омлетите за вкус.
Благодаря за компетентните отгорови. Благодарение на вас, кръга около некомпетенцията ми относно дозировките се стеснява :)
Ще се радвам да прочета още някое мнение, което да ми обяснява, как да дозирам, колко пъти да пия гейнера, който съм си избрал (или, който ми предложите разбира се) и за колко дни ще ми стигне. В допълнение искам да попитам, мога ли да минавам с 2 х 70 гр. на ден примерно и ще има ли ефект. Мога ли да комбинирам успешно със суроватка ?
Целта ми е постепенно да си изясня приемите и да направя месец-два на добавки (и стабилно хранене разбира се) с максимална ефективност. Като под максимална ефективност разбирам - да не хабя, да не правя глупости, да не бъркам дозировки ... да не вземам прекомерно много или в неправилен час, и същевременно да има ефект. Също така, ако от позицията си на начинаещ мога да вземам 2 х 70 гр. доза примерно - да не вземам 2 по 120 гр. (това вие разчитам да ми обясните).
По-кратко казано: да ги приемам правилно и ефективно.
Поздрави.
20.03.09
14:47
Не разделяй дозата на половина. Както е написано така я пий - на един път.
Пиеш гейнъра след тренировка, а в нетренировъчните между храненията.
Суроватка може да си вземеш за да я пиеш сутрин непосредствено след ставане и 30 минути преди тренировка.
Ровейки си в търсачката попаднах на теми, в които момчетата споделят, че приемат 2 пъти по 50 гр. гейнър ... което ме озадъчи, защото, както съм цитирал горе - на кутията пише, че 3 мерителни лъжички са 225 грама, които съдържат 50 гр. протеин и 162 гр. въглехидрати ...
Мнението беше редактирано от Addicded на 20.03.09 15:30.