Дневникът на MuJIuHka

Темата е заключена.
MU

18.03.09
19:40

Здравейте,

не знам от колко време имам тази регистрация, но едва тази вечер се реших да пиша.
Не знам вече от колко години се старая да задържа едни и същи килограми /52 кг. се опитвам да задържа/, но без успех. Когато ги достигна, сякаш организма ми по всякакъв начин се старае да си върне загубените 2-3 кг. Проблема ми е, че след като дълго време не съм похапвала сладичко /най- вече шоколадови бисквити/ идва момент, в който за един ден изяждам по две кутии. И така ... един омагьосан кръг. Вече взе да ми писва от самата себе си и това, че нямам воля да се справя с някакви си шоколадови бисквити  :ohh:

Ето какви са моите цели:
- да се започна да се храня правилно
- да подобря издържливостта на организма си
- да постигна по- добра физическа форма
- да намаля с по няколко сантиметра оттук оттам :)
- сигурно има и още, но сега не се сещам

Ето и малко данни в цифри:
на 28г., 55кг., 164 см съм висока, обиколката на врата ми е 30см, гръдна обиколка 95см., талия 66 см  :sick: , ханш 94 см.  :shut: , бедро 52 см., прасец 36 см и китка 15 см.

Ето и днешното ми меню:

сутринта в 7.45 часа изпих около 100-150 мл вода със сока на половин лимон.
9.00 часа изядох половин грейпфрут.
на обяд в 12.30 часа 3 филийки пълно зърнест хляб с два домата.
след обед в 15.30 часа 50гр. белени печени семки
за вечеря в 18.00 часа 150 гр. свинска шунка, около 150-200гр. салата от зеле и половинка морков и 40-50 гр. домашно сиренце.

Вече почти трети месец посещавам фитнес залата, и ето упражненията, които правя почти всеки път /в понеделник, сряда и петък/.

Бедрено разгъване 3х20
Бедрено сгъване 3х20
Затваряне на бедра на Аддуктор машина 3х20
Клякане с щанга 3х20
Навеждане с щанга 3х20
Придърпване на вертикален скрипец 3х20
Изтласкване на дъмбели от лег, полулег и обратен лег 3х20
V-преса 3х10
Повдигане на краката 3х10
Извивки на тялото встрани 3х10
Коремни преси от легнало положение 3х50
Коремни преси /тези при, които тялото е назад/ 3х 15 защото кръста почва много да ме боли
Бицепсово сгъване с надхват 3х20
Разгъване на дъмбел зад глава 3х20

Правя още 2 упражнения за задната част на краката и за мускулите отстрани, но не знам как точно секазват. И за гърба правя още 3 които също не знам как точно се казват.

Горе долу това е. Очаквам вашите критики, съвети и препоръки.

MU

20.03.09
18:32

Имам няколко въпроса относно следните храни:

гъби, маслини, зеле, ролца от раци, ядки /суров лешник, слънчоглед, бадеми, орехи, фъстъци, бирени фъстъци, печена соя, тиквени семки/, варени картофи, ориз, ... Мога ли при НВД да ги консумирам?
И понеже не съм привърженик на това всеки ден да ям месо, с какво да го заместя?

Днес сутринта закусих с един бял грейпфрут. За обяд си приготвих 100-150гр. гъби /печурка прясна/ с 8 маслини /леко солени/ и салата зеле с морков подправена с  1 щипка сол 4-5 капки олио и толкова оцет.
30 мин след като обядвах направих доста добър поход с велосипеда. 50мин само изкачване без да спра да въртя педалите. Към 14.30-15.00 изядох 2-3 кюфтенца, 5 резенчета суджук от глиган и 2 парченца свинска саздърма. От 17.25 до 18.35 тренирах в залата. Вечерята ми се състоя от 40гр. бирен фъстък и 20-30гр. слънчоглед.

За утре също планирам доста обикаляне с велосипеда. Но не съм обмислила какво да ям през деня? Писна им от това да ям всеки ден месо.

20.03.09
18:51

Здрасти, Muj…как беше ...:) Значи, съветвам те първо да почетеш задълбочено статиите и подходящите теми във форума, защото имаш доста за попълване. Тогава, ако възникнат възникнат някакви въпроси, вече може да се обсъжда... Сега рискуваш повечето хора тук да ти се накарат или пък те самите да ти се обидят, че така неподготвена, искаш направо действаща схема .... Напр. храните, които си изброила, са обсъждани хиляди пъти, също и упражненията, НВД и месото и всичко останало ... Добре дошла на линия и успех!:))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1