20.03.09
14:53
Здравейте! Питам нещо, което се среща в повечето теми, но ако трябва да съм честен не намерих еднозначен отговор.
След като се направи зареждаща доза с креатин (моя е на Оптимум нутришън) след това се пие по 5гр. НО в тренировъчни дни кога
се пие- срещнах следните варианти: преди и след или само преди или само след тренировка. Прочетох, че преди тренировка не е удачно да се приема- вярно ли е???
Още един въпрос по който не открих консенсус в мненията. Купил съм си Optimum nutrition Serious mass, защото имам доста големи затруднения с покачването на теглото. На опаковката пише по 325гр., продавача ми каза по 60- 80гр.??? Този прием от 325гр. не е ли много при положение, че в менюто ми присъстват неизменно храни богати най-вече на въглехидрати- картофи, ориз, овесени ядки? А и как е удачно да се разделя приема на гейнъра в тренировъчни дни- изцяло след тренировка или на няколко приема? Знам, че се пие в по-големи количества, отколкото протеина, но считате ли че ако го пия по 100гр. дневно подплътен с добра храна ще има ефект или да го пия в конски дози, макар и за по-кратко. Ако някой е използвал този гейнър бих искал да чуя неговото мнение. Благодаря предварително на всички, които ще вземат отношение по темата :)
20.03.09
15:05
Не е вярно, че креатина не се пие против тренировка - т’ва е абсурд.
Креатина го взимаш в тренировъчните 30-40 минути преди тренировка - 5 грама
и веднага след тренировка още 5 грама. В нетренировъчните го взимаш по 5 грама сутрин на гладно.
Гейнера, специално този на Оптимум, го пиеш по половин доза т.е. по 1 лъжичка първата седмица
в дните, в които тренираш след тренировка, а в офф дните между храненията.
След първата седмица го пиеш по 2 лъжици, вече от теб зависи дали искаш да ги разделиш на два приема.
попринцип зареждащата доза с креатина се отхвърля от много хора вече,а иначе си пиеш по 5 преди и 5 след.за сериоус маса-да това е дозата не е много.
20.03.09
22:54
Много хора отхвърлят приема на креатин монохидрат вече :)
20.03.09
23:19
Ако имаш възможността,
взимаш някоя креатинова матрица.
казано от Ultima Ratio на 20.03.09, 22:54:
Много хора отхвърлят приема на креатин монохидрат вече :)
Защо?
21.03.09
10:23
Задържа вода и натоварва много бъбреците, в някои държави дори е забранен.
недеи така.монохидрата е наи-добрия креатин - прочети това http://home-bodybuilder.com/supplements/154-creatin.html , а за задържането на вода - след като спреш се изхвърля без проблеми
21.03.09
17:29
казано от Sentetic на 21.03.09, 15:04:
недеи така.монохидрата е наи-добрия креатин - прочети това http://home-bodybuilder.com/supplements/154-creatin.html , а за задържането на вода - след като спреш се изхвърля без проблеми
Да, да, ама не.
Ти само за тези два креатина ли си чувал?
кви видове,кви 5 лева кои е казал,че знам само 2 креатина? омг...несвързано говориш нещо пич
21.03.09
20:38
казано от Sentetic на 21.03.09, 17:42:
кви видове,кви 5 лева кои е казал,че знам само 2 креатина? омг...несвързано говориш нещо пич
А ти грешно пишеш ;)
21.03.09
20:40
казано от Ultima Ratio на 21.03.09, 10:23:
Задържа вода и натоварва много бъбреците, в някои държави дори е забранен.
Целта му е да задържа вода, ако пиеш достатъчно количество вода не ги натоварва толкова много.
Монохидрата е най-добре възприемания креатин от организма.
Ще оживееш от него - спокойно.
21.03.09
20:51
лично аз съм пил Етиловия и останах много доволен от него обаче пиех много вода 1.5 вода си е пиех за 20 мин. без да се наливам
Чист монохидрат = на големи резултати!
Тези новите алкалини, естери и всякакви други “химични разработки” не ги приемам.
Искам да питам, защото така и не разбрах покрай спора ви за това дали е вреден креатина да го пия ли по 5гр преди и 5 след тренировка при положение че на кутията пише 5 гр. А гейнъра само след тренировка ли да го пия или може и преди, защото съм чел мнения, че преди тренировка не се усвоявал добре и дори пречел на хормона на растежа?????
22.03.09
10:03
Никой не е казал, че ще умреш от монохидрата. Ако пиеш много вода, наистина ще е доста по-безопасно. Взимал съм по 30гр на ден монохидрат в продължение на повече от месец и все още пиша тук :) . Но това си е излишен риск, при положение, че съществуват по-безопасни форми. В някои европейски страни монохидрата е забранен, познай защо. Виждал съм предписание на френски креатин да се взима не повече от две седмици, защото след това претоварва бъбреците.
Целта на монохидрата не може да е да задържа вода-водната задръжка няма нищо общо с красотата на тялото. Целта на креатина е подобряване на силовите възможности и покачване на мускулна маса и ако има начин това да стане без да подпухваш, още по-добре. Все едно да ми кажеш, че като зобиш е яко да задържаш вода и да се надуеш като балон-да, ще изглеждаш по-голям, но каква полза.
Както веднъж каза един от най-големите вносители у нас-от монохидрата не само няма смисъл, но и е вреден, обаче хората се кефят, като подпухнат и изглеждат по-големи, затова се продава масово и никой не е заинтересуван да променя това. :)
Мнението беше редактирано от Ultima Ratio на 22.03.09 10:06.
22.03.09
10:13
казано от Ultima Ratio на 22.03.09, 10:03:
Никой не е казал, че ще умреш от монохидрата. Ако пиеш много вода, наистина ще си спестиш проблемите. Взимал съм по 30гр на ден монохидрат в продължение на повече от месец и все още пиша тук :) . Но това си е излишен риск, при положение, че съществуват по-безопасни форми. В някои европейски страни монохидрата е забранен, познай защо. Виждал съм предписание на френски креатин да се взима не повече от две седмици, защото след това претоварва бъбреците.
Целта на монохидрата не може да е да задържа вода-водната задръжка няма нищо общо с красотата на тялото. Целта на креатина е подобряване на силовите възможности и покачване на мускулна маса и ако има начин това да стане без да подпухваш, още по-добре. Все едно да ми кажеш, че като зобиш е яко да задържаш вода и да се надуеш като балон-да, ще изглеждаш по-голям, но каква полза.
Както веднъж каза един от най-големите вносители у нас-от монохидрата не само няма смисъл, но и е вреден, обаче хората се кефят, като подпухнат и изглеждат по-големи, затова се продава масово и никой не е заинтересуван да променя това. :)
Монохидрата е най-изследваната добавка до днес. Всяко едно изследване е доказло 100% ефективност и безопасност. Не знам в коя страна е забранен, но съм убеден че ако има такава , са забраненеи и другите му форми.
Често казано подпухването и стомашния дискомфорт идват от използването на по-некачествен монохидрат. Ако е 100% чист, микронизиран и стабилен, няма никакво подпухване.
Другите форми също са ефективни, но всяка една дава различен ефект- кр. малат дава повече енергия, етил естер повече сила, етил естер малат - възстановяване, глюконата се оказва успешен за маса итн. Но монохидрата си остава актуален във всички отношения.