до три месеца

EA

25.01.05
11:49

Модерирано от Mr_Muskul
здр на4инае6т съм ходя от 1 седмица и положина на фитнес/2 дена на фитнес ина4е секи ден тренирам ж нас/зна4и трениора ми ми каза да карам о6те 1 месец или нз колко кажете вие и ми каза да ка4вам маса 6тото съм бил слаб /170 висок 53 килца/ и 1 седмица спирам да тренирам за да ка4а максимално килца и да ми кажете за 3 месеца искам да постигна не много абе едно оформено тяло и наи ве4е искам да  ми кажете как да наблягам на тези ръце за максимален резултат мисля и протеини да взимам но нз кви /GHIF???/ р1ката ми е 26 см на 14 години с1м до лятото възможно ли е да я напражя к1м 32 наи много?  протеини и с голямо ядене а за тренирожките да ме посъветвате колко п1ти е наи добре да тренирам ж седмица? :roll:
ПП за по горе не трениора а инструктора  и тои ме е посъветжал о6те 1 месеца или нз колко вие ми кажете да карам без програма но за 3 месеца искам да знам си4ко наи наи добро за6тото съм слаб и ся ка4жам маса а тези 3 месеца .........кате ми моля ви
Използвайте бутона “промени” ако искате да добавите нещо към темата си. Не употребявайте толкова много препинателни знаци!
Mr_Muskul

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 15:16.

25.01.05
12:15

———————извън темата———————
Ще те помоля да се опиташ да пишеш по-грамотно, в смисъл да не заместваш букви с цифри и да не използваш толкова много препинателни знаци и емотикони. Ще бъдеш добре разбран, повярвай ми. Благодаря!
———————извън темата——————————

Ще напиша няколко неща по темата, но във всички случаи, твоята задача ще е да почетеш сериозно по въпроса и да се запознаеш с основните принципи и понятия в културизма. Сайта на бб-тийм ще ти свърши чудесна работа.
1. 2 дни тренировка седмично е оптималният за теб вариант. Не тренирай отделно вкъщи, мускулите се нуждаят от почивка и растат именно тогава.
2. Как така да караш един месец и да качваш маса. Не става ясно, какво ти е казал инструктора, да не говорим, че изобщо не може да се разбере какво е имал предвид. Все пак, мисля, че е имал предвид, че трябва да се насочиш към програма за по-бързо качване на маса и е бил прав. Като начало запомни това - на три седмици тренировка прави една седмица почивка или тренирай с 50% от използваните досега тежести.
3. За три месеца няма да успееш да постигнеш едно добре оформено тяло (съжалявам). Но би могъл да постигнеш достатъчно, така че да си доволен.
4. На ръцете ( и изобщо на изоставащите групи) се набляга след като си претърпял известно развитие. Поне след 6-8 месеца тренировка. Дотогава се работи по системи за начинаещи, които ще придадат маса и на ръцетете ти, несъмнено.
5. За максимален резултат е добре да започнеш да тренираш по правилна методика. С правилно и обилно хранене. Хранителните добавки и в частност протеина би могъл да ползваш като допълнително средство за осигуряване на необходимите за процеса на растеж вещества. Пусни нова тема в раздела за хранителни добавки. Сигурен съм, че ще получиш някои добри съвети.
6. При твоята структура не би могъл да качиш 6см на ръката за 5 месеца. Или поне би било много трудно. Но и 3см да качиш, това ще е един добър напредък. Ръката ще ти изглежда по-добре, различно.
7. Да обобщим - за протеините ще питаш в отделна тема в съответния раздел; за храненето - обилно и разнообразно; тренировка 2 пъти седмично и никакви допълнителни занимания.
Ако имаш въпроси, питай.
Поздрави! :)

25.01.05
12:22

Провери във форума за програмите за начинаещи - сумати ще намериш!!! Иначе от 26 на 32 ръка за 3 месеца - то това със стероиди не знам как ще стане (това въобще не означава, че ти препоръчвам стероиди - обсолютно са забранени на твоята възраст)! Много ядене (наблягай на белтъчините и въглехидратите), тренирай с базови упражнения за маса - за 3 месеца не можеш да направиш нищо особено с тялото си!

EA

25.01.05
12:33

просто ок да не направя кои знаи какво но искам като сложа потник или тениска да не ме е срам от кло6тажите ми ръце!!!!!! :(  :(  :(  :(

25.01.05
12:45

При правилна методика можеш да качиш 5-10кг, 2-3см на ръката и 4-6см гръдна обиколка. И няма да те е срам, защото ще знаеш, че си направил нещо добро за себе си.
Пожелавам ти успех! :)

25.01.05
12:52

Той е начинаещ, при него растежа е по - бърз. Ако тренира правилно, и качи десетина килограма, със сигурност ще има ръка над 30 см. Но си трябва доста ядене и основни упражнения за маса. И тренировки не повече от три пъти седмично, както и да не спортува други неща, за да си пести енергията.  Основна и кратка тренировка с 5 - 6 базови упражнения, повторения между 5 и 8, 2 - 3 серии като начало (само последната да е тежка), първия месец без много да си дава зор, за да усвои добре упражненията, после да започне бавно да качва тежести. И много калории.
За 3 - 4 месеца може да се направи доста, но не може да се очакват светкавични промени. Това си е занимание за цял живот.
Никога не съм препоръчвал бързите промени и бързите резултати. 10 кг, набрани за 3 месеца, ще си отидат за 2, ако спреш да тренираш. На есен пак ще си си същия. Или се захващаш и тренираш здраво, без да си поставяш срокове, или изобщо не започваш. Какво ще правиш, ако успееш за три месеца да направиш 32 см ръка? Ще спреш да тренираш до следващото лято?
На теми от рода “искам 10 см на ръката за три месеца, какво да правя” , обикновено не отговарям, просто защото са несериозни. И хората, които питат също са несериозни - не можеш за три месеца (защо всички се сещат точно сега, няколко месеца преди лятото) да направиш това, което някой правят за три години, и повече да не се занимаваш. Така не става. Още повече, че си на 14 години - имаш цял живот пред себе си, и няма за къде да бързаш.

EA

25.01.05
13:03

благодаря много да попитам кои са наи хубавите упражнения за маса но ако може и с снимки да ми ги покажете 6тото на дали 6те знам си4ки :)

25.01.05
13:13

Еми виж в сайта. Разгледай, прочети това-онова.

EA

25.01.05
13:19

е никъде не пи6е - за упражнениятта за маса само ми кажете как се казат

25.01.05
13:22

Ейии, ми те всички упражнения стават за маса. По принцип се залага на базовите, при които можеш да изоплзваш по-голяма тежест. Виж програмите за покачване на мускулната маса за начинаещи.

EA

25.01.05
13:31

зна4и сега да не спирам да тренирам а просто 3 п1ти в седмицата за да ка4а маса и как е по добре за маса да вдигам колкото мога тежко или леки4ко ?

25.01.05
14:35

Нито тежко, нито леко за момента. Балансирано. Увеличавай леко работната тежест, щом ти стане лесно. По-точно казано, щом овладееш една тежест, ако ме разбираш. А и много зависи от цялостната ти програма. Можеш да си я напишеш тук и да я обсъдим..или ще правиш тази от сайта?

EA

25.01.05
14:39

ами аз правя зна4и конзентрирано дигане с д1мбели/нали седнало полойение като си подпирам лакътя на крака/, ждигане на 6танга от лег,вдигане на гири от лег,за си4ки 4асти на рамената с гири/напред ждигане.жстрани и от седнало полойение/ бицепсово сгъване на 6танга от изпражено положение, за предми6ници/сг1жане на китките дето е/,и о6те едно ама забраих как са казва дето си прав с тесен хжат на 6тангата дига6 до бради4ката мисля 4е тва са ми основните какво мислите?

25.01.05
14:50

Сори, ама много зле е и като избор и като подредба. За някои групи има прекалено много упражнения, за други липсват. Бих те посъветвал да започнеш по програмата в сайта за наинаещи. Там можеш да видиш и упражненията: начинаещите започват с по едно базово упражнение за мускулна група, като първоначално за предмищница, прасец и трицепс може да не се работи (пряко).

EA

25.01.05
18:33

зна4и трябва да правя за сяка мускулна група по 1 или 2 упражнения??????
Наистина за последен път ви правя забележка да не използвате цифри вместо букви. След толкова много забележки ще трия всяко ваше следващо мнение, което не е написано според правилата на форума! Предупреден сте!
Mr_Muskul

26.01.05
09:48

Най-добре прави по едно упражнение за група. Може и по две за по-големите групи. А можеш и да си избереш по 2 упражнения за мускул и да ги разменяш на всяка тренировка. (Това е като за начало де)
Поздрави! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1