Дневник на Ami

Темата е заключена.

21.03.09
21:29

Принципно не съм голям почитател на дневниците, но ще започна този, за да се връщам след време и да си спомням за хубавите години, когато бяхме млади.

Малко предистория, като за истински дневник: У лето господне 2008 се запалих по тренирането на тялото със собствена тежест. Преди това, като изключим футбола на двора с децата, не съм се занимавал с никакви спортни дейности. Тъй като съм висок и слаб ( 194 см 85кг ), реших да експериментирам основно с корема, защото ми изглеждаше лесен за трениране.

Малко снимков материал след 3 месеца тренировки за корема ->

Тук се правя на мъж пред едни шведки в Пирин планина

Това пак е там

Тренирах изцяло на открито, дори да вали сняг / дъжд или Катрина да е на гости в Сандански. Родният ми град ми позволява да
Тренировъчният цикъл беше от понеделник до петък. Събота и Неделя са отредени за почивка, защото дори Господ е почивал.

Вторник, Четвъртък, Събота - имах много динамична тренировка за корем около 15-20 минути, накрая корема толкова гори, че си правя омлета направо върху него.

Понеделник, Сряда, Петък - съседите ме мразеха, защото катеря стълби в блока.

Целите на тренировките ми са да спомагат за подържането на здравословен начин на живот. Не гоня бройки, серии или сантиметри.

Тренирам, заради онова чувство, което само трениращият е усещал. Както поет не може да опише, какво се случва с него, докато пише творбата си, така и трениращия не може с точност да опише какво изпитва, докато тренира. Усещането е толкова комплексно. Комплексно като думите “любов”, “война”, “живот”. Любов, защото колкото повече тренирам, толкова по-привързан ставам към начинанието ми. Толкова повече ми харесва и не искам да се откажа, както не исках да се откажа от първата прегръдка, от първата усмивка, от първата целувка, от първата любов. Война, защото всяка една тренировка е битка от най-тежката война - тази със самия себе си. Всяко упражнение - атака, всяка серия - спечелена битка, всяка тренировка - спечелена война. Война с мързела, с ленноста, с нездравословния начин на живот към който хората, натоварени да носят пари на големите компании, ни тласкат всеки ден. Живот - за мен тренирането е един по-добър живот, едно по-добро познание на самия себе си. Живот, защото ако успея да предам това, което съм научил на бъдещите си деца, ще направя живота им по-добър духовно и здравословно и няма да съм живял напразно.

Темата беше редактирана от Timon на 24.03.09 16:54.

21.03.09
21:43

Нещата се промениха, ще тренирам в зала и ще ми трябва малко помощ. Относно фитнес в зала съм напълно начинаещ. Кота нула. Не съм стъпвал.

През седмицата ходих до една зала, просто да видя какво е усещането и основно да усетя дали ми харесва повече работата с машини или свободни тежести и определено свободните тежести ми харесват повече. Работя като танцьор, следователно не използвам големи тежести. Целта на посещенията ми в залата ще бъдат основно да си повиша силата в крайниците, стабилноста и баланса.

Като начинаещ, смятам да изготвя програма съставена основно от базови упражнения и свободни тежести. Днес правих това:

Лежанка 3 х 6
Раменно разтваряне 3 х 6
Бицепсово сгъване 3 х 6
Клек 3 х 10
Лег-преса 3 х 10
Ходене на пръсти с щанга ( тествах си баланс, издръжливост )
Набирания широк хват пред гърди 3 х 10
Набирания тесен подхват 3 х 8 ( тук беше странно, че не умирах )
Свещи на успоредката 3 х 5
Вдигания на краката от шведска стена 3 х 5 ( 5кг дъмбел между глезените ) - тук обаче ръцете отказваха вече да ме държат за стената, а не корема да вдига краката.
Планкове на един крак и една ръка

Пробвах и да разгъвам скрипец за трицепс, но упражнението не ми харесва. Някой да предложи нещо за трицепса? Мислех си за Френско разгъване, но не знам дали е удачно за начинаещ.

Имам и въпрос за прасците. Пробвах упражнението за повдигане на пръсти на лег преса, но пък там си легнал, което не ми е оферта. Има ли огромна разлика, ако вместо това, се повдигам на пръсти с щанга на раменете и има ли някакви противопоказатели за това упражнение, защото не съм го виждал никъде?

Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 21:56.

21.03.09
21:55

Видях, че другите са писали за яденето. Аз съм с много бърз метаболизъм, вследствие на което много бързо правя релеф, но много трудно качвам маса. Мен това не ми пречи, дори ми помага в професията.

Ям всичко без сладко, безалкохолно, бял хляб, купувани колбаси, алкохол. Не спазвам диети, просто не ям неща от които няма нужда. Менюто ми е съставено основно от месо, яйца, млечни продукти ( пълномаслени, не мога да понасям обезмаслени и прочие. Все едно да ядеш обезпротеиново месо ), плодове, зеленчуци ( всичките до един ) и пълнозърнест хляб, но него много рядко.

Храня се между пет и шест пъти на ден, като сутрин има минимум три яйца. Не взимам никакви добавки. Не са ми нужни - храната ме удволетворява напълно.

Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 23:02.

22.03.09
10:38

колко пъти седмично си в залата?
може малко да си разнообразяваш програмата - принципа да е същия (всяка тренировка по 1 упр за МГ), но всеки път с различни упражнения.
http://www.bb-team.org/fitness/exercises/triceps/ - тук са упражненията за трицепс - избери си. лично за мен френското е най-доброто и не пречи, че си начинаещ - просто го прави с малки килограми в началото, като обръщаш внимание на техниката. страшни упражнения няма ;)

BU

22.03.09
10:48

Не гониш серии,повторения и сантиметри...хм,а какво точно търсиш в залата?Здравословното е навън,спортувай нещо.
Ааа,усещането от тренирането.Да,ама е по-сладко,когато надвишаваш предишните си възможности,иначе е безсмислено.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.03.09 10:49.

22.03.09
11:17

Ами не ми е фикс идея, постоянно да се меря и прочие. Фитнеса също е здравословен според мен. В залата съм за да работя над определени двигателни способности, не за да си променям коренно тялото. То си ми харесва и в момента.

Франко, мерси за съвета.

Мнението беше редактирано от Timon на 22.03.09 11:24.

22.03.09
18:51

Днес - 8 часа танци. Най-вероятно минус много калории, но пък е най-доброто кардио на света.

24.03.09
16:41

Днес

Лег 2 х 6
Полулег с дъмбели 2 х 6
Раменни разтваряния 2 х 6
Набирания широк хват пред гърди 2 х 8
Набирания тесен подхват 2 х 8
Бицепсово сгъване 2 х 6
Френско разгъване 2 х 6
Клек 2 х 12
Лег-преса 2 х 12
Повдигане на пръсти с щанга на раменете 2 х 12
Glut Ham Raising 3 х 5 ( не знам как се казва на български )
Вдигания на краката от вис
Довършване със свещи на успоредката до отказ

Искам да попитам за повдигането на пръсти с щанга на раменете, има ли значение какво е разстоянието между краката, защото в секцията с Упражненията не видях да пише нищо за разстоянието между краката.

Мнението беше редактирано от Timon на 24.03.09 16:42.

24.03.09
16:48

Добре ти е пресата,струваш ми се ектоморфен ,затова трябва яко да ядеш

24.03.09
16:56

Мда, много ектоморфен.

20.10.09
19:38

Лежанка 3 х 6
Наклонена лежанка 3 х 6
Флайс 3 х 7

Скотово сгъване с две ръце 3 х 8
Бицепсово сгъване с дъмбели 3 x 8

Сгъване за предмишници с щанга 3 х 10

Повдигания на краката 3 х 20

Общо: 64 мин.

fire.is.my.nature

20.10.09
21:18

8 часа танци ?? Какви ? :)

21.10.09
12:41

Хореографии от най-известните музикални филми и постановки.

Grease :: Sister’s Act :: Elvis Presley :: Chicago :: После малко RnB за разтоварване и обратно към хореографиите.

21.10.09
13:18

:: Днешната тренировка ::

Готвене - “Цепени дърва по селски”

4 х Кубик Дърва
1 х Брадва ( наточена по възможност )

Постявате дървото едно по едно на подходящо за целта място и ги разцепвате на две или четири парчета в зависимост от големината. След това прибирате дървата в гаража. Да се пече на бавен огън.

23.10.09
15:58

Мъртва тяга 3 х 5
Набирания широк хват пред гърди 3 х 10
Гребане с щанга 3 х 6
Трапецовидно с щанга 3 х 6

Френско сгъване 3 х 8
Разгъване на дъмбел зад глава 3 х 8

Руско извиване 3 х 20

19.11.09
21:59

Лег 3 х 5
Наклонен лег 3 х 6
Флайс 3 х 8

Бицепсово сгъване щанга 3 х 6
Бицепсово сгъване дъмбели 3 х 6

Руско извиване 3 х 20 ( Пробвах с 30 кг и се обърнах на земята, като новородено )
Повдигане на краката 3 х 20

Утре е ден за мъртва тяга, а краката ми са като реклама на АртроСтоп от танците. Ще боли.

Мнението беше редактирано от Timon на 19.11.09 22:00.

20.11.09
14:29

Мъртва тяга 5 х 5
Вертикален скрипец 3 х 8
Хоризонтален скрипец 3 х 8
Повдигане за трапец 3 х 8

Френско сгъване 3 х 8
Избутване с тесен хвавт 3 х 8

Повдигания на краката 3 х 20

22.11.09
08:20

3 х 12 Клякане с щанга
3 х 12 Бедрено сгъване
3 х 12 Повдигане на пръсти
3 х 12 Лег-преса

3 х 8 Раменни преси с щанга
3 х 8 Повдигане на ръце встрани
3 х 8 Повдигане на щанга до брадата

Преди месец, когато започнах сериозни тренировки, едвам клекнах с 60, а днес направих тройка на 100 кг. Да живее клека!

Мнението беше редактирано от Timon на 22.11.09 08:21.

22.11.09
08:44

Браво за клека :) ... Продължаваш ли с танците? :)

22.11.09
09:06

С две патерици и проходилка да съм, пак ще танцувам.

22.11.09
19:47

Трябва да опитате нещо - извара с резенчета мандарини и мед.

22.11.09
22:18

казано от amistad на 22.11.09, 19:47:

Трябва да опитате нещо - извара с резенчета мандарини и мед.

Бляк :)

24.11.09
15:11

:: Днешната тренировка ::

3 х 6 Лежанка
3 х 8 Наклонена лежанка
3 х 8 Флайс

3 х 8 Бицепсово сгъване с щанга
3 х 8 Бицепсово сгъване с дъмбели

Днес храната ми е странна. До тук, а предстои вечеря и втора вечеря:

8 белтъка 1 литър мляко 1 пиле 500гр извара 500гр свински пържоли 1 шопска салата 1 банан

24.11.09
15:42

1 пиле + 500 гр свинско за ден ?!? Това е повече от кило месо .... мислиш ли, че има полза от толкова много ?

24.11.09
15:54

Има ли полза от торните червеи? Явно има, щом природата ги е създала.

Мнението беше редактирано от Timon на 24.11.09 15:55.

24.11.09
17:32

казано от amistad на 24.11.09, 15:54:

Има ли полза от торните червеи? Явно има, щом природата ги е създала.

Еми много лошо щом така мислиш.... Ако наистина днеска си ял 1 пиле и всичките други неща имаш над 500гр протеин. Бъди 100% сигурен, че поне едно 350-400гр са отишли на вятъра.

25.11.09
21:45

Днес започнах нова програма за подобряване на отскока. Air Attack III. Само четери месеца, пък ще видим какви ще са резултатите накрая. Три дни в седмицата се изпълняват различни упражнения за трениране на мускулите, чрез които се отскача.

Днес
Leap Ups 2 х 20  
Calf Raises 2 х 10
Step Ups 2 х 10
Thrust Ups 2 х 15
Burnouts 1 х 100
Squat Hops 4 х 15

BU

25.11.09
22:09

ХАхахаха,ти виждал ли си 1 пиле и 500 грама свинско накуп ?!

Баш пиленце си ял,защото пилетата в Добрич са като пуйки,майна! :D

26.11.09
07:30

Тукашните пилета всичките са манекенки-анорексички и всички са луди по вашият Лудогорски петел.

Тренировката днес

“Dead by pullups” от кросфит секцията:
11 минути + 4 набирания
3 х 8 Чукчета
3 х 6 Мъртва тяга

3 х 8 Френско разгъване
3 х 8 Изстласкване на щанга с тесен хват

3 х 8 Повдигания на краката с тежест

28.11.09
17:15

3 х 12 Клякане с щанга
3 х 12 Бедрено сгъване

3 х 8 Повдигане на краката от лег с тежест

Мнението беше редактирано от Timon на 28.11.09 17:16.

26.12.09
13:45

Тиквеника спомага за клека.

3 х 12 Клякане с щанга 3 х 110 кг нов личен рекорд
3 х 12 Бедрено сгъване

3 х 8 Повдигане на краката от лег с тежест

Мнението беше редактирано от Timon на 26.12.09 13:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1