17.01.05
21:00
купих си вчера този протеин на nutrim. ако някой има опит с това нещо да сподели. кога да го вземам също и какъв тип е? пише 100% растителен произход по специална CDT технология. високобелтъчна балансирана форумала.
благодаря предварително.
Аз протеините на нутрим съм ги зачертнал от списъка за пазар изобщо . Това са най-големите боклуци това е един протеин за пример на некачествен продукт. Дори след като се разбие в миксера той пак остава на малки частици ако пък го оставиш за малко в каната се утаява - пълен баласт - нулева усвояемост . От българслите фирми по добрия избор е Биогейм но и техните са цвете . Все пак за тия пари - не можеш да очакваш много но за Нутрим и малкото за което плащаш го няма . По добре иди си купи две долеми пилета за тези пари поне знаеш че консумираш хранителни вещества а не соеви отсевки . Пък и растителния протеин дори и да го има той е с някаъв смехотворен аминокиселинен профил който пък фирмата “обогатява” по свое усмотрение - вятър и мъгли . Тия технологии със разните съкращения да ти кажа и във фирмата да се обадиш почти съм сигурен че няма да могат да ти дадат адекватно обяснение какво означава. Когато си купуваш протеин гледай да е суроватъчен или млечен . Разни обяснения от рода на хиперфилтринан и микройонизиран - рекламен трик човек си мисли кой знае какво е това - модерна работа . По добре вземи прочети някой от статиите на Кирил Василев - не съм много сигурен дали точно така се казваше - абе шефа на Мусаши - води едно предаване по нова телевизия - “Фитнес мания ” . Той доста пространно обяснява за различните поколения протеини и начина им на добиване е с определено количество реклама между думите и някой измислици но все пак е информация ако можеш да четеш между редовете . Има много инфо и по чуждестранните сайтове . Абе много приказки но ще ти кажа нещо от опит ако нямаш нормален хранителен план с нормални храни ако ще цял ден да се наливаш с протеин то резултата ще е отрицателен . И друго - съмняваш ли се за някой етикет на добавка - по добре го прескачай и го заменяй с еквивалента му в нормална храна . С една дума - това са добавки , забележи- добавки. С тях добре без тях пак добре но по малко гръбнака на една диета си е нормалната храна , ако ти липсва някой от хранителните субстанции гледай да си го доставяш от натурални продукти - верно големо моцане пада и долямо готвене но е по добре отколкото да си хвърляш и малкото пари на вятъра .
Аз като цяло се съмнявам не само в българските продукти, но и от внасяните чужди.. например Амино 2700 (Унивърсал) и Амино 5300 (МЛО)... защо?.. коментирали сме го много пъти.. и дългата ръка на SNC.
Както и да е... аз съм фен на Уейдър най-малкото защото наистина се внасят и произвеждат далеч от България, опаковат се качествено в опаковки вдъхващи доверие, а и ефекта от повечето им продукти е доста добър (аминото, гейнърите и протеина им съм им ги признал отдавна). Ако ми трябва нещо по-специално.. сайтове в интернет колкото искаш.
Мисля, че всички са рабрали, че евтиното излиза скъпо. А тъй като се спомена Мусаши.. само ще кажа, че тази фирма предлага продуктите си само в България (дори се съмнявам, че се продават в Австралия), т.е. са абсолютно световно без известни!
18.01.05
09:35
Във рвъзка с темата - мега про 92 на нутрим - не го препоръчвам на никой.Не е добър като протеин и има много неприятен вкус.
по-здрави
18.01.05
11:09
И малка забележка към 4XL първо не е “Кирил Василев” а “Кирил Вълчев” и второ той не може да си напише името без правописни грешки да не говорим за статия /те се пишат от други хора, а той си слага само името под статията/. А колкото до “най-големите буклуци” - ще те попитам колко кг. от него си изпил за да го окачествяваш като такъв? Тук не защитавам определена фирма или продукт просто ми е писнало от хора които си мислят, че като изпият една опаковка протеин и вече са готови за състезание, а когато видят че нещата не са се получили според очакванията им окачествяват дадения продукт като “най-големите буклуци”! Аз лично съм доволен от Българското, но това е моето скромно мнение.
4XL, пил ли си Про Голд 90 на нутрим? той се разтваря и в обикновена халба, без шейкване дори, само с няколко разбърквания с лъжица... тук даже имаше спор - абе вземете си пасатори, ако нямате пари за пасатори как си купувате протеина... но просто не ми трбва пасатор за про голда.
Освен това (погрешно, знам), но преди лягане съм си разтварял; протеин и съм го оставял до леглото и когато съсм се събуждал през нощта съм го изпивал и утаяване почти е нямало...
(съвсем различно е с Hi-Fit-a де... за него не говоря)
Иначе и аз съм “поддръжник” повече на храната :lol:
25.01.05
13:11
[quote author=“eftimov”]купих си вчера този протеин на nutrim. ако някой има опит с това нещо да сподели. кога да го вземам също и какъв тип е? пише 100% растителен произход по специална CDT технология. високобелтъчна балансирана форумала.
благодаря предварително.
Щом е растителен бегай от него :D
Май само про голд 90 става за нещо.... :(
Аз сущо съм доволен от Нутрим...Head_hunter съгласен сум с теб почти всички които за пръв път пият протеин си мислят че след първата опаковка и вече ще са като Рони Колман и след като не виждат кои знае какъв резултат не обвиняват себе си за това ами продуктите които са използвали.НЕ СТАВА САМО С ДОБАВКИ И ПОЛОВИН ЧАС В ЗАЛАТА!