Допитване за кои точно добавки да си взема?

15.03.09
18:12

Здравейте,не съм писал от много отдавна тъй като спрях да се занимавам за известно време със фитнес,но сега съм решил отново да потренирам няколко месеца и искам да ми дадете съвет.Става въпрос кои добавки да си взема при положение,че съм на 23 години и съм 75 кг. 179 висок,искам да кача маса по възможност доколкото се старая и усвоя тя да е в повече проценти мускулна.Та интересува ме какво бихте ми препоръчали за да има ефект,да кача килограми за 1-2 месеца,парите да кажем че са ми ограничени до към 200 лв,това е ориентир за да имате впредвид какви продукти да ми препоръчате.Аз само съм чувал за поредицата на Animal (Pump,M-stack,Pack и др) та някой ако е използвал някои от тези продукти може да си изкаже мнението.Аз например се замислих дали някаква комбинация между 2 добавки от поредицата на Animal биха дали добър ефект и т.н. но това оставям на вас да ми дадете съвет :).

16.03.09
18:03

Няма ли някой да помогне с мнение... Кажете дори и да не е в този ред на мисли за които съм писал в 1вия пост.
Интересува ме най-вече какво да избера и да има добри резултати за тези пари :).

16.03.09
18:09

За 200 лв можеш да вземеш хубави работи. Основното е суроватъчен протеин, вече оттам натам зависи от опита ти, креатин някакъв, или креатинова матрица + азотен буустър ( ако сега почваш нямаш нужда от последните). Също така аминокиселини може... Моето мнение като цяло е протеин, аминокиселини и креатин.

16.03.09
18:14

Препоръчвам ти да си направиш един стак на Controlled Labs

Креатин - Green Magnitude
Витамини - Orange Triad
Азотен Буустър - White Flood
+ Суроватъчен протеин и може казеин за вечерта.

ER

16.03.09
18:22

Азотния бустър в ник’ъв случай не е на място преди суроватката, що се отнася до качване на ММ...

16.03.09
18:24

До каквото и да се отнася - ММ, чистене, нищо не е на първо място преди суроватката за мене...

16.03.09
19:05

казано от HeartCore на 16.03.09, 18:14:

Препоръчвам ти да си направиш един стак на Controlled Labs

Креатин - Green Magnitude
Витамини - Orange Triad
Азотен Буустър - White Flood
+ Суроватъчен протеин и може казеин за вечерта.

точно на такъв стак съм в момента( + новедекс ХТ), но доколкото разбрах човека има някакъв лимит, в който тоя стак не можеш да го събереш, освен ако не откраднеш продуктите отнякъде. според мен протеина е водещ винаги. какъв да е зависи от доста неща, но задължително е да го има. всичко останало е добре да го има, но не е задължително.

ER

16.03.09
19:44

За витамините не съм много сигурен, че са след протеина по важност...

16.03.09
19:56

Благодаря ви за отговорите,ми да тепърва ще започвам така че по-добре да не взимам азотен бъстър за начало така ли?От мненията разбрах,че като за начало трябва да наблегна основно на Протеин,Креатин,Витамини и Аминокиселини.. правилно ли съм разбрал?Ако някой е ползвал добър продукт от изброените нека каже кой е тои за да преценим кое е най-добро да го взема,и пак казвам всички трябва да се събере около 200лв :).

17.03.09
00:05

Качествен суроватъчен протеин + казеин малка опаковка на ОН, + креатинова матрица + витамини
Буустъра и бцаато, според мен, можеш да прескочиш ако си с огранчен бюджет.

17.03.09
07:34

Точно казеина трябва да се прескочи ако е с ограничен бюджет. Изварата си е достатъчно добър заместител, пък и защо трябва да дава неоправдано много пари за ОН. Иначе буустъра, да, не ти трябва. Качествена суроватка, както се каза. Може аминокиселини амино 2222 на ОН(тука малко си противореча за ОН ама според мен тези са едни и най-добрите, а и се намират на поносими цени...) Някакъв креатин също. След като досега не си пил, започни с монохидрат.

17.03.09
07:46

Протеин Креатин Витамини ! От друго няма нужда според мен.

17.03.09
09:09

Прегледах мнения за Superior Amino 2222 (аминокиселините на ОН) и се пишат хубави работи за тях,пък и цената не им толкова голяма,намерих ги за 74лв -за 325тбл. или 160тбл - 39,99лв
Остава да избера Протейн,Креатин и евентуално Витамини,предлагаите някой които са добри и наи-вече ако сте ги ползвали и сте доволни :).
Благодаря на всички до тук за отзивчивоста ;).

Мнението беше редактирано от CaLiVcHo на 17.03.09 09:12.

ER

17.03.09
09:37

За ОН 2222 само да кажа, най-изгодно на хартия излизат Таблетите - там получаваш 2222 мг аа на капсула, при капсулите и “софтгелс” получаваш същото в доза от 2 броя...
Друг е обаче въпроса кои са по-добре усвояеми...

Лично аз пия софтгелс...

Мнението беше редактирано от eraziel на 17.03.09 09:39.

17.03.09
17:24

казано от eraziel на 17.03.09, 09:37:

За ОН 2222 само да кажа, най-изгодно на хартия излизат Таблетите - там получаваш 2222 мг аа на капсула, при капсулите и “софтгелс” получаваш същото в доза от 2 броя...
Друг е обаче въпроса кои са по-добре усвояеми...

Лично аз пия софтгелс...

Правиш ли разлика между по-бързо и по-добре усвояеми ?

ER

17.03.09
18:34

Да, объркал съм се като съм казал “по-добре”.
Все пак, исках да кажа, да обърне внимание на детайла с дозите, да не съжалява после :)

17.03.09
21:13

казано от CaLiVcHo на 17.03.09, 09:09:

Остава да избера Протейн,Креатин и евентуално Витамини,предлагаите някой които са добри и наи-вече ако сте ги ползвали и сте доволни :).

Витамини - Opti men (on), Adam (now), Ultra mega gold/mega gold (gnc), Animal pak
Протеин - чисти изолати: NOW, Syntrax Nectar; смес от изолат и концентра - оптимум голд стандарт, американ уей, сайвейшън, нутра-форс.
Kреатин - зависи какъв вид. Най-добре CEE.

17.03.09
21:16

казано от eraziel на 17.03.09, 18:34:

Все пак, исках да кажа, да обърне внимание на детайла с дозите, да не съжалява после :)

Определено. От аминокиселините ако се пестят, полза никаква. То не само при тях де. А и много фирми пишат някакъв грамаж на опаковката, а то после се оказва, че тоя грамаж е в еди колко си таблетки... Така че да си види внимателно трябва все пак...

18.03.09
16:19

Ами добре да кажем,че приемам 3 или 4 преди и 3 или 4 след тренировка достатъчни ли ще са?Сега идва сложния въпрос за кой Протеин да си взема,тъй като протеина е основната добавка трябва да е добър,предложете някои които сте ползвали и има ефект и кажете мнението си.

18.03.09
19:32

казано от Martin Tomov на 17.03.09, 21:16:

Определено. От аминокиселините ако се пестят, полза никаква. То не само при тях де. А и много фирми пишат някакъв грамаж на опаковката, а то после се оказва, че тоя грамаж е в еди колко си таблетки... Така че да си види внимателно трябва все пак...

Нормално, понеже на опаковките се пишат дозите за обикновени хора,
а не за спортисти.

19.03.09
17:29

Споделете мнение и ми предложете добър Протеин и ако сте го ползвали какви са ви впечатленията?
Засега съм се спрял само на Аминокиселините на ОН.

19.03.09
18:40

казано от Finish First на 18.03.09, 19:32:

казано от Martin Tomov на 17.03.09, 21:16:

Нормално, понеже на опаковките се пишат дозите за обикновени хора,
а не за спортисти.

Всъщност друго имам предвид.

23.03.09
19:59

Така и не ми отговорихте да ми предложите някой добър протеин...
Аз се спрях на American Whey ,кажете какво ви е мнението за него?
Другото на което се спрях е Аминокиселините на ОН 2222,искам да ви попитам след това как да ги приемам в тренировачни и нетренировачни дни?

24.03.09
18:46

Щом смяташ, че не си получил отговори, значи не четеш!!!
Да, американ уей е ОК и амините са перфектни. Относно прием - ползвай търсачката!

25.03.09
17:59

Ок,извинявам се може и моя да е грешката ;).
Нужно ми е вашето мнение за крайният избор на суплементите,сега ще ви покажа на кои съм се спрял,и изкажете мнението си за избора ми  и продуктите:
Протеини : AMERICAN WHEY на ” AMERICAN SPORTS NUTRITION ”  1.360 кг. = 63.00 лв
                  Whey Protein Ягода  на NOW - 2270 гр  =  120 лева

Креатин : Creatine Monohydrate Прах - 600 гр  на NOW =  50 лева

Аминокиселини : Superior Amino 2222 Tablets на Optimum Nutrition (ON)  325 таблетки =  75.30 лв
                          Amino Complete на  NOW - 360 капсули  =  60 лева
Витамини : Opti-men 180 таблетки  =  71,99лв
                    Vit-Min 100 на NOW 60 таблетки = 45 лева

Ще съм ви благодарен ако ми помогнете за избора на тези продукти и ако някой е ползвал някой от продуктите нека изкаже мнението си :).

Благодаря предварително!

25.03.09
18:19

Който от двата протеина да избереш ще ти свърши добра работа. Американ-а е бленд от изолат и концентрат, а ягодата е концентрат. Амините на оптимум са по-силните  - 1 таблетка е 2222мг. С витамините е същата работа - и двата вида ще свършат работа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1