съмнения за херния, моля за помощ

24.03.09
18:44

Искам предварително да благодаря на всички които ще прочетат този пост и ще изкажат своето мнение по въпроса.
На скоро ми се появи нещо като топче ( не повърхностно, а под кожата) в гърба приблизително тук се намира ( вж снимката). Бях при личния лекар и той ми каза, че това са били лимфи натрупване на лимфни възли или нещо такова не разбрах точно, но каквото запомних е, че нямало какво да се притеснявам, защото това било само под кожата и нямало външни белези т.е. неможело да причини някакви сериозни последствия. Можело само с операция да се премахне, но нямало нужда защото то просто си стои там и няма никаква функция :) доста добре ми звучи но..

след като се разрових в сайта се натъкнах на доста теми които осъждат ДЖП тата като некадърни и тн. Също така в темата за херния пишеше, че тя може да се прояви след високо напрежение в коремната кухина. Именно това ме притеснява защото топчето се появи 1-2 седмици след като почнах да правя по-тежка мъртва тяга с колан, а преди това ми се е случвало да изпитвам болки в кръста при коремните преси ( дори само в дясната част на кръста, където се появи топчето).

моля ако има някой по-запознат да разясни какво точно представлява това “топче”

24.03.09
19:56

Не съм специалист, но за херния на гърба не сам чувал...Кръвоносен съд, мастно образувание, кистичка, лимфен възел...нещо такова, но има по компетентни от мен... Спокойно!

24.03.09
21:42

Успокой се. Мастни наслоявания. Аз имам на кръста такова топче. Лекари са ми казвали, ако те дразни махаме го, ако не те дразни да си седи.

25.03.09
06:38

казано от Pavlov на 24.03.09, 18:44:

На скоро ми се появи нещо като топче ( не повърхностно, а под кожата) в гърба приблизително тук се намира ( вж снимката).
......
моля ако има някой по-запознат да разясни какво точно представлява това “топче”

Липома се нарича и е безобидно. Имам си и аз такова. Ако не ти пречи и не изпитваш болка и дискомфорт, не го закачай! Ако вземе да нараства - тогава отивай пре хирурга. Операцията е много лека, с местна упойка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1