21.03.09
16:49
Предварително искам да се извиня, че пускам тема свързана с креатин, но искам да съм сигурен в това което правя и да не си докарам някоя беля.
На 16 години съм (юли правя 17) тренирам, но имам проблем с това че се чувствам изморен и пренатоварен. Гледам хранителния режим да ми е ок, да си почивам, но резултатите не са много задоволяващи. Докато върша ежедневната си работа не мога да се оплача от липса на сили, но стъпя ли в залата не съм много свеж и често тренировките не стават успешни. Тренирам 3 пъти в седмицата като добавим училището и частните уроци натоварването върху организма става доста голямо и тренировките не са пълноценни. Купих си хубави мултивитамини, пия ги вече почти месец, но не мога да кажа, че чувствам нещо кои знае какво.
Ясно е че в този случай решението се казва креатин. Ако бях по възрастен, не бих се замисля и веднага бих си взел, но аз съм още непълнолетен.
Преди 3-4 месеца имах малък проблем и ми стана лошо и замалко да колабирам ама всичко мина. Миналата седмица си правих пълна кръвна картина + урина (профилактично) и всичко е ок. Баба ми снощи ми мери кръвното 100 на 80 малко ниско, ама не бях пил никакво кафе, а и на креатина ниското кръвно не му пречи.
Конкретно искам да пробвам 150гр. монохидрат на ОН за 1 един месец. решил съм да не правя зареждащ период, а всеки ден по 5 гр.
Темата беше редактирана от emzo на 26.03.09 07:56.
21.03.09
19:03
ми ти с 150 грама няма да усетиш нищо хората за 5 дни ги пият купи си поне 300 и като не искаш зареждащ карай най-малко 30 дни по 10 грама ако имаш вазможност и повече
21.03.09
21:32
Относно креатина,пий го или със 5 дена зареждане и после по 1 доза на ден (5гр) или без зареждане 2-дози -1 сутрин и 1 след тренировка(горе дулу 250-300 гр за 1 месец трябва да ти свършат работа).Сигурен ли си,че не претренираш,опиши тренировки,хранене да видим,но при всички положения ми се струва че една добра почивка от 1-2 седмици ще ти се отрази положително
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 21.03.09 21:33.
Проблема не ми е в претрениранирането в залата, а това, че се уморявам прекалено много извън нея и особено сега пролетта. Въру хранителния режим имам какво да доизкусурявам, така че и от там може да има проблем, но основния е липса на сила по време на трен.
Имам още два въпроса:
-ако се появят някакви проблеми с кръвното налягане в следствие на приемането на креатин, след спирането му всичко си се оправя?
-чух две момчета в залата да си говорят, че когато спреш креатина изпикаваш всичко което си постигнал и едва ли не ефект от него кой знае какъв няма.
22.03.09
09:56
Има ефект, спокойно.
Иначе за незабавен прилив на енергия може да пробваш 1-2 банана.
Приятелю и аз бях с проблем като твоя. И естествено търсех спасението в добавките. БЕЗ ПРАВИЛЕН хранителен режим не става пич. Първо си оправи режима после почни с добавките. Особено на закуска трябва да приемаш вс. необходимо на организма. Човека е като двигателя, каквото гориво му сипеш така ще върви! Хранене+Почивка+Добавки. Едното от тези неща ако пропуснеш нама да се получи на 100%. Поне при мене е така. Успех